Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (26)

Prekračovanie hraníc (2019) (S10E01) 

Nic prekvapujuce. Ocakaval som vsak i len naznak z linie "vrtulnik", avsak mesto neho spadla druzica. ;) A pri porcovani zombikov pouzili viacej efektov, ktore vsak oko divaka "drazdia". ()

My sme koniec sveta (2019) (S10E02) 

Vylet do chorej gebulky milovkyne mrtvol a prvotriednej manipulatorky. ;) Cajicek ako vyplnovy diel. ()

Umlčte Šepkárov (2019) (S10E04) 

Ta psychologia postav a hlavne problemu Negan & Lydia bola v tomto dieli nosna a konecne i celkom rozumne stvarnena. ()

Ako to vždy býva (2019) (S10E05) 

Slusna Negan-ova "labutia piesen". ;) Byvaly zloduch najhrubsieho kalibru s vizazou sympataka. Konecne celkom slusny diel. Uz som myslel, ze sa nedockam. ()

Putá (2019) (S10E06) 

Negan-nevymachana huba si to na drzovku promenaduje na druhej strane hrane a ohuruje septacov. Je nam vsetkym jasne, ze byt to "real", tak mu tam niekto vyrazi par zubov. ()

Stalker (2020) (S10E10) 

Uprimne..touto castou vo mne asi definitivne mizne zaujem o dalsie dianie. Pretoze tolko "twistov", nelogickych rozhodnuti a zachran na poslednu chvilku sme tu uz dlho nemali. Takyto opatrni tvorcovia snad neboli pocas prvych cca siestich serii. Ultimatny soldier "Beta" cely cas pozna skratku do sidla, doteraz sa ju akoze nenamahali exploitnut vo svoj prospech?! A dalsie a dalsie "haluze", ktore tvorcovia proste schvalne neuzavru a myslim, ze je to len z dovodu natahovat oblubenu seriu co najdlhsie. Slabota. ()

Zornička (2020) (S10E11) 

Opakovanie az recyklacia niektorych "uvedomovani" sa viacerych postav. Desat serii sa na mne podpisalo a zbytocne natahovanie mi uz pride otravne. ()

Kráčaj s nami (2020) (S10E12) 

Ok..konecne epizoda, co vytrhla z letargie a kto iny, ako Negan tomu nasadil korunku. Ludia maju radi, ked ja vysledkom nejakych nezdarov vyssi ciel a tak vsetci fandime ako im tento grandiozny plan vysiel. ;) ()

Istá záhuba (2020) (S10E16) 

Po dlhej dobe, konecne epizoda a velmi dobre uzatvarajuca niektore linie a charakterove cesty. Prekvapenie v zavere, typci mali iny gear. :) ()

Ešte jedno (2021) (S10E19) 

Taka mensia psychologicka a i brutalna sonda do mysli 2och-3och prezivsich. Mala svoje vrcholy, ale i klisoidne udolia. Priemer. ()

Cesty sa rozchádzajú (2021) (S10E21) 

"Tanecky" Daryla s Carol. Par serii dozadu by nam to i brnklo na strunu, ze? :) Bieda. ()

Tu je Negan (2021) (S10E22) 

"Spanila" jazda najzaujimavejsieho charakteru a herecky asi najlepsie zahranej postavy, Negan-a. Trosku pohlad na jeho minulost a "zazracny prerod". 65% ()

Season 11 (2021) (S11) 

Tak sme sa dockali zaveru. Predoslych par serii som vnimal ako preslapovanie na mieste a zmykanie franchisy. Tato sa to snazila uchopit trosku inak, nie vzdy uspesne...vnimal som roztahanost. Kazdopadne zaverecna epizoda zahraje pri srdiecku svojimi rozhovormi, farebnejsimi scenami v zavere a prislubom dalsich novych samostatnych pokracovani jednotlivych postav. Uvidime, ci to nebude len recyklacia uz videneho, alebo pre obrovsku fanusikovsku zakladnu ponuknu nieco hodnotne. V zaverecnych podakovaniach vsak vdacny divak urcite pociti nostalgiu a uvedomi si tie roky dodanej zabavy, nech uz bola viac alebo menej kvalitna. Vdaka. ()

Acheron – 1. časť (2021) (S11E01) 

Slusny rozbeh v pribehu a i Neagan/Maggie vibe. Inak, ako sa dostali z oplotenia k tym "uniformam"?  wtf?! :) ()

Zrada (2021) (S11E04) 

Dalsi z radu vysinutych charakterov, ktory svoju tlupu drzi pokope, len svojou "edgi" naturou. Tuctovka, cloveka to pomaly uz unavuje. ()

Zvnútra von (2021) (S11E06) 

Vsetky tieto akcne sceny sme pocas celeho serialu videli v inom podatni x-krat. Nebyt hlavnej pribehovej linie bola by to dokonca nuda. ()

Až na krv (2021) (S11E08) 

Takze cinske ohnostroje, fuu...taky zvrat. :) ()

Niet inej cesty (2022) (S11E09) 

Maggie-na sola jazda bola fajn, a ten WTF-moment v zavere po par mesiacoch bude mat urcite vysvetlenie, na ake sme u TWD zvyknuti. Asi najlepsia cast tejto serie. ()

Nový domov (2022) (S11E10) 

Navrat to tak spupneho a nabubreleho "fake" sveta, po tom, co prizivali "vonku", by malo byt omnoho menej stravitelne, ako nam to predstavuju...totiz, tych mladikov, ako bolo na party by malo byt nasobne viac..to je v ludskej prirodzenosti. ()

Vodcovia (2022) (S11E13) 

Opat cez "kopirak"...cervene hodnotenia su sposobene jednoznacne uspokojenou nostalgiou divakov za Negan-om. Odmyslite si ho a mozno si to uvedomia i dalsi..ach jo. ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama