Reklama

Reklama

The Walking Dead: Dead City

(seriál)
  • USA Isle of the Dead (pracovný názov)
Trailer 1

Série(2) / Epizódy(12)

Po udalostiach seriálu The Walking Dead (od r. 2010) sa Maggie (Lauren Cohan) a Negan (Jeffrey Dean Morgan) ocitajú v ruinách predtým veľkolepého mesta New York. Ten je plný chodcov, ktorí stále ovládajú celý svet. (BrooksW.Here)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (35)

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"Death is no end. It is our fuel... Because people are a resource!" _____________ Mám poriadne zmiešané pocity... Na Dead City som sa úprimne tešil (hlavne teda na spracovanie postapo New Yorku) a vo výsledku mám pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie... Namiesto šiestich epizód (z ktorých väčšina je iba obyčajný filler) by podľa mňa (a verím, že nie som jediný, kto si to myslí) stačili tri alebo štyri 50-minútové epizódy, nič hrozné by sa nestalo a seriál by vo výsledku nepôsobil tak naťahovane. K tomu je to ešte aj plné zbytočne dlhých (a miestami aj nezáživných) dialógov, ktoré poväčšine nikam nevedú (samozrejme to neplatí o všetkých...) a dokonca aj hlavný záporák v podstate nič nerobí, iba celý čas kecá a kecá... Ďalší problém som mal ešte so vzťahom Negana a Maggie, v ktorom tvorcovia ešte stále riešili ich konflikt z minulosti (ktorý som od finálnej série TWD pokladal za uzatvorený) a tým pádom celkom zbytočne otvárali staré rany... Finále mi tiež úplne nesadlo, necítil som pri ňom žiadnu emóciu (stretnutie Maggie a jej syna Hershela mi prišlo trochu strojené...), nedočkali sme sa absolútne žiadneho vyvrcholenia a hlavne to bola iba upútavka na druhú sériu... No aby to nevyzeralo tak zle, teraz sú na rade pochvaly – vizuál tohto spin-offu je špičkový, miestami sa dokonca vyrovnáva tohtoročnému Last of Us (ten vizuál), ďalej tu máme Jeffreyho Deana Morgana, ktorý si svoju úlohu viditeľne užíva a tým ťahá celé Dead City hore. Som naozaj rád, že sme mali opäť možnosť vidieť toho starého dobrého Negana zo 7. série pôvodného TWD, pretože v 11. sérii mi tento démonický sympaťák už citeľne chýbal... Každopádne sa (aj napriek množstvu chýb) jedná o celkom podarenú záležitosť (minimálne polovica epizód stojí za to), ktorá sa síce nevyrovná finálnej sérii TWD, ale aj napriek tomu odo mňa dostáva 6 nožov z 10... Na ďalšie spin-offy z tohto univerza mám vysoké očakávania, dúfam, že budú ešte o kus lepšie ako bolo Dead City! ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Pokračování dojení TWD franšízy v plný parádě.... Dead City totiž trpí naprosto stejnými schématy, na kterých ztroskotala kvalita finální řady TWD – tedy absolutně nulový napětí, akcent na naprosto nezajímavý postavy, šablonovitý záporák, prázdný dialogy vedoucí odnikud nikam, a hlavně [naprosto nesmyslná] potřeba tvůrců věnovat se naprosto irelevantním zbytečnostem který nemaj naprosto žádný narativní impakt. Hlavní zápletka je strašně zbytečně roztahaná, ba až doslova nudná, kdy většina příběhu na pomezí (pouhých!) šesti epizod působí jako regulérní filler, vata a výplň. Kvůli tomu dost kulhá tempo a gradace, takže všechno trvá jak lačnýmu srat. Vztahu a dynamice mezi Maggie a Neganem je věnováno žalostně málo prostoru [a charisma Jeffrey Dean Morgana želbohu ničemu nepomáhá], o minimální [potažmo dost monotónní a nezajímavý] konfrontaci s nemrtvými radši ani nemluvě.... V čem mohlo Dead City okamžitě zaujmout byl koncept otevřeného velkoměsta – a co si budem, zombie subžánru vždy extrémně sedlo zasazení do městské lokality. Jenže Dead City, ač to má doslova v názvu, tenhle koncept využívá zcela minimálně [pasáž ve stokách budiž světlou výjimkou] – a divákovi pak už ve výčtu negativ nezbývá nic, v čem by mohl na týhle show hledat pozitiva. Jasný, lze to vysvětlit nízkým budgetem, jenže z ostatních hledisek Dead City definuje, proč nejsem fanoušek spin-offů a "marvelizace" televizního průmyslu: zbytečnost. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

to že jsem do dneška viděl z TWD jen první díl se v tomhle případě ukázalo jako výhoda i nevýhoda zároveň. Výhoda v tom, že jsem neměl potřebu řešit jestli se postavy chovají v nějaké návaznosti na předchozí události, kdy hlavně Neganovi bylo často vyčítáno, že jde hodně proti tomu co se odehrálo v TWD. Díky tomu mě první polovina Dead city dost bavila. Jenže v půlce přijde zlom, kdy (alespoň z mého pohledu) už je třeba znát alespoň něco z původní série a osobně sem se začal bavit podstatně méně. Beru nicméně, že chyba je v tomhle případě spíš na mojí straně a až se konečně propracuji k TWD, které mám už delší dobu v plánu, dám si tohle nejspíš znova. Zatím tak opatrné a víceméně neutrální tři...60% ()

mosnak 

všetky recenzie používateľa

Z Maggie se stala otravná krava a Negan? Od chvíle kdy jej Rick fiknul pod krkem, tak se z něj stala úplně jiná postava šířící lásku a pochopení. Bohužel ani zde tomu není jinak. Negan leze Maggie do prdele a ta ho stále nenávidí (má důvod). Ovšem už se to táhne jak smrad a je čas to ukončit. Bohužel jsem četl, že se chystá druhá série. 42% ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1.seria: Zobrat dva z najvyraznejsich charakterov, ktore fanusikovia "milovali" a napisat pre ne scenar bola ocakavana samozrejmost. Kedze som si pozrel celu sagu, skusil som i toto. Zial, s koncom zaverecnej, siestej epizody s "rozplizlym" koncom, kedy "pozostali" odtiahnu k "svojim" s prislubom dalsieho a dalsieho mozneho konfliktu, ci vybojov, ktore sme napriec seriami zazivali zas a opat, posobi neinovativne. Nieco, kedy su mi uz charaktery, az na 1-2 vynimky, lahostajne. Zaverecny diel extra nenadchol a ani ma to neprekvapuje. A teraz dalsie sequely a volne pokracovania o vsetkych ostatnych postavach. :) Slabsi priemer, ktory pozrie vacsina divakov ustredneho serialu, ale casti pride urcite uz len nostalgicky mdla a budu hladat nieco viac, co vsak nenajdu. Aspon v mojom pripade to tak bolo. Niektore epizody vsak boli aspon priemerne. 40% ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (9)

  • Když Chorvat (Željko Ivanek) před divadlem srazí autem chodce, zůstane chodec polovinou těla pod přední částí vozidla. Když ale Chorvat z vozidla vystupuje, chodec již pod autem není. (Habansz)

Súvisiace novinky

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Reklama

Reklama