Reklama

Reklama

Walking Dead - Série 3

(séria)
USA, (2012–2013), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Kamera:

Rohn Schmidt

Hudba:

Bear McCreary
(ďalšie profesie)

Epizódy(16)

Obsahy(1)

Seriál se svou třetí řadou vrací k Rickově skupině v době, kdy se po prožité zimě přesunuje z místa na místo při hledání životně důležitých zásob a při snaze vyhnout se tlupám nemrtvých. Při jednom z přesunů se skupině podaří objevit relativně bezpečné místo, jež by mohla využít jako stálou základnu, záhy se však ukáže, že nemrtví jsou pouze jedním z mnoha nebezpečí, která na členy skupiny neustále číhají, takže můžeme i nadále očekávat neustávající boj o přežití navzdory všemu, co svět postihlo po apokalyptické pandemii. (Necrotongue)

(viac)

Recenzie (52)

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"In this world, you kill and you die. Or you die and you kill..." v duchu tohto Guvernérovho výroku sa niesla celá tretia séria THE WALKING DEAD, ktorá prekonala všetky moje očakávania a stala sa ešte lepšou a vydarenejšou než bola úvodná prvá séria. Možno je to práve tým, že väzenské drámy sú mojimi srdcovými záležitosťami (Shawshank, Zelená míľa), a možno je to tak len preto, že v tejto sérii dej konečne poriadne odsýpal a jediným hluchým miestom bola dvanásta epizóda Očista, ktorá mi pripadala veľmi zbytočná a kupodivu sa v nej ani nič dôležité nestalo - jediné, čo som sa z nej dozvedel, bolo to, že Morgan je nažive, ale to som ako tak tušil už od začiatku druhej série. Ale samozrejme, že pozitív je tu viac než dosť a to napríklad: skvelý hudobný podmas, konečne poriadny záporný hrdina, a to vo forme Guvernéra, boje už neprebiehajú iba medzi Rickovou partiou a nemŕtvymi, ale už tu máme aj prvé náznaky toho, že sa blíži k ozbrojenému konfliktu medzi ľuďmi a nemŕtvi možno pôjdu na vedľajšiu koľaj. V pochvalách budem aj naďalej pokračovať - scenáristi opäť odviedli brutálne dobrú robotu, veľmi sa mi páči, že sa neštítia zabíjania hlavných a dôležitých postáv, lebo to v seriáloch nevídam často. Potešilo ma aj to, že som sa v tejto sérii konečne dozvedel, čo sa stalo s Merlom, pretože jediné, čo som o ňom doteraz vedel, bolo to, že sa vráti, ale jedna ruka mu bude chýbať. Aby som to zhrnul, tretia séria THE WALKING DEAD ponúka hneď niekoľko nervydrásajúcich momentov, niekoľko nepredvídateľných rozuzlení a tiež niekoľko nechutných pohľadov na to, že v novom svete prežijú len tí najsilnejší. "FIGHT THE DEAD, FEAR THE LIVING!" ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tretia séria je prvá z dlhších, keďže má 16 časti. Na úvod chcem povedať, že postavu Guvernéra nemám v obľube ale nie v každej časti. Sú tu časti, kde proste mi to príde zbytočne natiahnuté a dej alebo charaktery sa posunie o malý krok. Aj to len vďaka Guvernérovi, ktorý mi príde zbytočne naťahovaná postava, hlavne, čo sa týka charakteru postavy a ďalšia vec je, že Andrea mi miestami príde ako slepá a nič nezažila. Pričom som s ňou v podstate nemal problém až na niekoľko častí v tejto sérii. Prešla si tým, čím si prešla a predsa sa v niektorých momentoch správa ako totálne vygumovanä a potom ako to už prekukne tak ide starú dobrú Andreu ak nie ešte lepšiu. Celkom by ma zaujímalo koho napadlo takto spotvoriť jej postavu?   Celkovo Woodbery mi príde, že z polovice času sa tam nič nedeje. Sériu môžem odporučiť každému kto má rád The Walking Dead. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ve 3. sérii pomalu opouštíme farmu a stěhujeme se do vězení. Ne, že by mě opustila chuť seriál sledovat, ale mezi jednotlivými díly jsem dělala čím dál větší pauzy. Taky se mi nelíbilo, že hlavním tématem byly vztahy mezi různými tábory, soustřeďovalo se hlavně na to buď já nebo ty, a zombíci se mlátili jen tak na okraj. Pořád ale měli producenti dost co nabídnout. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě trochu otravovala a nudila dlouhými debatami, které nic neřešily a bezcílným pobíháním po lese, třetí série mě překvapila velice příjemně, děj měl daleko lepší spád a nedělo se nic, co by příběh zbytečně brzdilo, vyjímku představuje nešťastná dvanáctá epizoda, která neměla pro vývoj příběhu žádný význam. Oceňuji, že se tvůrci i nadále nebojí obětovat i některou z důležitých postav, děj je tak mnohem přesvědčivější. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V 3.sérií citeľne chýba moja najobľúbenejšia postava. Myslím že každý vie kto v tejto sérií chýba. Ďalej príbeh o Woodberry ma dosť nebavil. A predovšetkým!! - začína sa nám tu objavovať istý plevel a to to, že sa nám striedajú epizódy, v ktorých sa niektoré postavy ani neobjavia. Proste raz je tam nudný, 45 minútový príbeh o nesympatických postavách z Woodberry a niekedy je to o našej starej skupine. To je strašná chyba. Akcie je tu však konečne dosť, prídeme o postavy u ktorých by ste to nečakali, ale pribudnú nové a že ich bude dosť. Druhá polovica série je ešte trochu lepšia než tá prvá, čo je dobre, že séria graduje. Pochválim postavu Governora, ktorého úžasne zahral David Morrissey. A tiež nám tu začal ešte jeden neduh. A to že naša skupina už vyzerá strhane a chudobne, už to nie sú navoňané a nalíčené postavy a aj to prostredie väznice vyzerá depresívne. Už sa vytratila tá úžasná atmosféra postapokalyptického sveta tesne po vypuknutí nákazy. Čas sa už posunul o nejakých 8 mesiacov. (Hodnotenie: Epizóda 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,13,15,16 ***** / Epizóda 3,12,14 **** ) ()

Galéria (586)

Zaujímavosti (86)

  • Podľa členov štábu boli väzenské postele v skutočnosti pohodlnejšie ako vyzerali. (molcan2)
  • Dvadsaťštyri hlavíc vrtúľ pripevnených na dne nádrží bolo vydlabaných, čo im umožnilo plávať. Voda bola zafarbená na chorobne žltú farbu pridaním kávovej usadeniny, čaju a farbiva. (molcan2)

Reklama

Reklama