Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer 1
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (470)

  • Počas obedových prestávok na natáčaní obedujú herci, ktorí hrajú chodcov, na oddelených stoloch, než herci, ktorí hrajú ľudské postavy. (BrooksW.Here)
  • Herec Steven Yeun (Glenn) prezradil, že jeho rodičia sú vášniví diváci seriálu. Dokonca až tak, že mu po jednej epizóde volal otec, ktorý ho prosil, aby poďakoval herečke Melisse McBride (Carol) za to, že mu v šou zachránila život. (BrooksW.Here)
  • Všetci herci, ktorí hrajú mŕtvych chodcov, musia absolvovať školu, v ktorej sa komparz učí chodiť a správať ako zombie. (BrooksW.Here)
  • Do roly Guvernéra (David Morrissey) bol pôvodne obsadený John Hawkes. Ten si to však premyslel a odmietol s dôvodom, že nie je dostatočne dobrý pre stvárnenie tejto postavy a že AMC nájde určite niekoho lepšieho ako je on. (Sexy_Beast)
  • Vznik seriálu bol oznámený 11. augusta 2009 a premiéra bola 31. októbra 2010 na AMC. (seko0408)

Walking Dead - 30 dní pokoja a mieru (2013) (epizóda) (S04E01)

  • Šesť týždňov pred začiatkom natáčania sa na väzenskom dvore vysadilo ovocie a zelenina, aby sa premenil na hospodársky dvor. Dielo bolo takmer zničené, keď sa doň dostalo stádo jeleňov a nakŕmilo sa na plodinách. (molcan2)

Walking Dead - Seed (2012) (epizóda) (S03E01)

  • Metóda, ktorou Daryl (Reedus) zabije chodca väzenskej stráže tak, že mu posunie prilbu dopredu a vrazí mu nôž do spodnej časti lebky, je jednou z techník neutralizácie stráže, ktorú vyučuje americká armáda. (molcan2)

Walking Dead - Seed (2012) (epizóda) (S03E01)

  • Skupina sa pohybuje ako jeden celok, čo dokazuje, že sú tím a už nie sú rozdelení. (molcan2)

Walking Dead - Seed (2012) (epizóda) (S03E01)

  • Herečka Danai Gurira sa v úlohe Michonne objavuje na plátne po prvýkrát. Postava Michonne bola predstavená na konci finále druhej série U skomírajícího ohně (2012), ale Gurira ju nestvárnila, keďže v tom čase nebola obsadená. Miesto Michonne v tejto epizóde obsadil komparzista. (molcan2)

Walking Dead - What Lies Ahead (2011) (epizóda) (S02E01)

  • Keď sa posádka blíži ku kostolu, na nápise pred ním je napísané "Zjavenie 16:13". Tento biblický verš hovorí: "Potom som videl troch zlých duchov, ktorí vyzerali ako žaby; vyšli z úst draka, z úst šelmy a z úst falošného proroka." V kostole sú traja chodci. (molcan2)

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama