Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života

  • Česko Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života (viac)
Trailer

Lara Croft (Angelina Jolie), dcéra známeho a bohatého vedca, je pripravená kráčať v jeho stopách. Dostalo sa jej dobrej prípravy. Študovala na najlepších školách, dohovorí sa viacerými jazykmi, ovláda bravúrne najrôznejšie druhy sebaobrany a hlavne so svojím otcom, ktorý pred rokmi zomrel za nevyjasnených okolností, precestovala celý svet. Lord Croft hľadal vzácne stratené krypty i dávno zabudnuté a často naveky pochované miesta. Tentoraz už sama, musí Lara Croft prekonať najväčšiu prekážku. Nájsť obidve časti prastarého "šému", ktorý jej zaistí neobmedzenú moc nad časom a priestorom v mene ľudstva. Aby to dosiahla, je treba zvíťaziť nad nebezpečným a prísne utajovaným spoločenstvom, ktoré má rovnaký cieľ, len túžba po moci je motivovaná úplne inak ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (424)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Poté, co jsem shlédla druhého Tomb Raidera, jsem razatně musela přehodnotit jedničku. Konstatuji, že Jan de Bont se scénáristickou suitou pokazili co mohli. Bezpředmětná snůška násilí a nelogičností (no ten žralok, nebo vynoření se na nádech) spojených do líbivých obrázků (vizualizace by se snad ještě dala snést, kamera je řemeslná, ale nic víc). Naprosto zmizel jakýkoliv humor, nadsázka, nebo odlehčenost (když pominu trapnou koncovou etudku). No a bohužel ani soundtrack tentokrát za nic nestojí (Korni nabízejí svůj zaběhaný komerční standard). Záchranou zůstává to, že jsem sama nemusela vysolit kilčo za takovou extraodinérní hovadinu. P.S. Scénáristé tohoto filmu jsou opravdu nápadití -- hrdinka a její protihráč hodinu hledají něco (respektive se o to přetahují), co je dovede k něčemu, nepřipomíná to tak (ne)trochu jedničku ... :-( ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Až překvapivě neobvyklý úspěch jedničky donutil tvůrce k natočení pokračování o Kolébce života. Jan De Bont možná nebyl ten nejlepší výběr, ale jako pokračování se nechá kvalitně srovnat právě s jedničkou a už to je úspěch. Chris Barrie perlí, to se musí vidět v angličtině, jinak film nedostává tak široký záběr zábavnosti jako v případě dabingu. Mám tuto sérii rád. Sice po příběhové stránce se jedná o kravinu nejtěžšího kalibru, ale drží si takový odstup od hry, až je to zábavné a napínavé i tak. Dvojka se dá řadit mezi tu dobrodružnější, ale méně nápaditější pokračování než je jednička. I tak je to film, na který se na úkor zdejšího hodnocení s radostí znovu podívám. --- Děláš ty vůbec něco jednoduše? - Přece tě nemůžu zklamat. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Angeline sa opäť nepodarilo zaradiť Laru ako akčnú hrdinku ku kvalitnejším výšinám a ako tak pozerám ani sa o to moc nepokúšali. Nápad bol sľubný, Angelina ako magnet na divákov zaručený, no oni len nahodili vypasovanejšiu kombinézu, spevnili podprdu a mužské pokolenie opäť zaručilo tržby. Kam to speje. 50%. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že jsem tolerantní člověk, ale tohle bylo už i na mě moc. Slabé, podprůměrné béčko, které si hraje na velkolepou výpravnou dobrodružnou podívanou, ale bohužel se k této metě za celou stopáž ani zdaleka nepřiblíží. Nuda, nuda a pořád jenom nuda, ze které mě nevytrhl ani přiléhavý obleček Angeliny Jolie. Druhý Tomb Raider je bohužel hodně lacinou imitací dobrodružného filmu, znevážení herní klasiky a jeden velký trapas. ()

Galéria (106)

Zaujímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 65,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 160,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pár švédských parašutistů provedl před ostrým natáčením skoku z hongkongského mrakodrapu 28 skoků pokusných. (Reiniš)

Súvisiace novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (viac)

Reklama

Reklama