Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis ako legendárny policajt John McClane bez zbrane a topánok zachraňuje rukojemníkov lupičskej drámy, ktorú rozpútal zločinec Alan Rickman v losangeleskom mrakodrape, aby sa zmocnil cenných papierov v hodnote 640 miliónov dolárov. (TV JOJ)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 318)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Cool, napínavé, zábavné, stylové, skvělí herci. Prakticky dokonalé. Ze začátku mě trochu iritovalo, jak si Bruce mluvil sám pro sebe, v domě plném teroristů se neobtěžuje krýt se například chůzí podél stěn (nebo se aspoň podívat za roh, když někam jde) a celkovou tupostí únosců, ale postupně tyhle věci člověk přestane vnímat, protože to k žánru patří a nakonec mu ani neubírají. 90%. ()

ScreamJay 

všetky recenzie používateľa

Hergot, kdeže jest psáno, že na jednoduchém scénáři lze postavit kultovní akčák? S arzenálem jako jeden barák, pár teroristů a jeden polda bez bot, to by si asi mariňák rozmyslel než by vlétl do válečné vřavy. Jenomže i takhle jednoduché vybavení nadělalo celkem slušnou neplechu. Pod režijní taktovkou specialisty na akční podívané Johna McTiernana vzniklo opravdu pozoruhodné dílo, jenž se nestaví do zástupu leckdy bezduchých stříleček či stupidních teroristo-likvidovaček jež zaplavují plátna kin a posléze televizní obrazovky. Bruce Willis vytvořil jednu z legendárních postav, která vám neproběhne záplavou kulek bez jediného škrábnutí, ale krvácí, neví si rady a leckdy opravdu uniká či zasahuje v poslední chvíli. Navíc hází jednu hlášku za druhou a jeho trochu podivná samomluva z něj nedělá vola jak by tomu bylo v reálu, ale naopak mu ještě více přidává. Hlavní záporák pak už není jen loutka v rukou scénáristy, jenž si s ním hraje maňáskové divadlo, ale stojí si sám za sebe a dělá čest své profesi. Speciální efekty se tváří dost realisticky, kamera na jejich působivosti rozhodně neubírá. A ještě plusko v podobě hudby M. Kamena. Zkrátka kdybych dal něco jiného než je 5 hvězdiček, asi bych si musel připadat jako dosti retardovaný promítač v kině, jenž pouze zapne promítačku, ale jinak mu je film úplně pouhým blikáním na plátně. Let´s go Bruce!!!!!!! ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Osemdesiate roky patrili svalovcom, v neskoršom období sa do popredia začali dostávať aj majstri bojových umení, ale ešte pred ich koncom hladinu akčného žánru poriadne rozvírila aj Smrtonosná pasca a jej John McClane. Prišla snaha akčného hrdinu poľudštiť a pojať to celé čo najviac realisticky, čo sa síce aj tak moc nevydarilo, ja jednoducho nikdy neuverím policajtovi, ktorý zneškodní celú skupinu žoldnierov a počas filmu to aj vidno. Je to zložené z nepravdepodobných situácií, aby hlavnému hrdinovi všetko vychádzalo a najlepšie na poslednú chvíľu, ale priznám sa, že je mi to úplne jedno, predsa len je to akčný film a hlavne poriadne vydarený. Umiestniť dej do uzavretého priestoru bol skvelý nápad a film síce nemá dynamické tempo, ale zato sa môže pochváliť perfektným scenárom, ktorý to nielen vynahradzuje, ale aj povyšuje nad väčšinu žánrovej konkurencie, takže je skutočne radosť pozerať na fungovanie policajta, ktorý je na všetko sám, cíti bolesť a má strach v takejto nepríjemnej situácii, ale predsa len sa musí protivníkom postaviť. Okrem skvelého scenára sa mimoriadne vydarili aj postavy, ktoré dostanú omnoho väčší priestor, než je bežné, ale práve vďaka tomu pôsobia ľudskejšie a prakticky ku všetkým sa dá vytvoriť vzťah. Bruce Willis zahral tohto akčného hrdinu vynikajúco, všetky tie jeho grimasy a hlášky nikdy neomrzia, k tomu sympatická manželka, policajt za vysielačkou, ktorý tu s hlavným hrdinom vytvoril zaujímavú dvojicu, funguje to medzi nimi, aj keď sa ešte nevideli a nespočet ďalších výborných vedľajších postáv. A o nič nezaostávajú ani záporáci, hlavne Alan Rickman, ktorý síce typovo nepatrí medzi môj obľúbený typ záporákov, ale vynahradzuje to skvelým herectvom, takže scény, v ktorých sa objaví si berie pre seba a jeho pravá ruka Alexander Godunov. Po akčnej stránke si v rámci možností nemôžem sťažovať, je skvelo natočená, vďaka čomu sú niektoré sekvencie aj dosť napínavé, technicky prvotriedna a aj celkom drsná. Súboje ma zaujali najmenej, toto vôbec nie je môj typ, ale predsa len im nemôžem uprieť zábavnosť, omnoho lepšie sú na tom prestrelky, ktoré síce kvôli snahe o realistickejšie pojatie nevynikajú množstvom zabitých, ale aj tak je na ne radosť pozerať, pričom všetky tie priestrely pôsobia efektne a k tomu množstvo ďalších doplnkových akcií, ako veľkolepé výbuchy alebo skok na požiarnej hadici. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, jednoducho vždy, keď sa strieľa, behá, skáče alebo niečo vybuchuje, tak sa je na čo pozerať. A režijne mi to v rámci žánru príde prakticky dokonalé, John McTiernan tu po všetkých stránkach odviedol vynikajúcu prácu. A ako bonus ešte tá vianočná atmosféra. Keď som bol mladší, tak ma Smrtonosná pasca síce dosť bavila, ale uprednostňoval som skôr iné žánrovky, ale hlavne v posledných rokoch mi táto séria poriadne prirástla k srdcu, Skvelý akčný film, ktorý sa dá pozerať stále a ja ho pozerávam každé vianoce. 88% ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Co je na Smrtonosné pasti nejlepší? Bruce Willis! Pokud by se v hlavní roli objevil kdokoli z anonymní řady akčních postav, zapadla by nenávratně prachem a nikdo by si tak nemohl užít Johna McClanea jako archetypální příklad hrdiny proti své vůli. McTiernan navíc dokáže akci podat tak, že působí zcela nepřibarveně a atmosféru několika pater mrakodrapu nebojácně buduje zkrvavenými chodidly a záplavou černého humoru. Jenom je škoda několika neodpustitelných a osmdesátkově úsměvných hluchých míst, zbytek je nezpochybnitelná klasika. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Vianoce sa začínajú vtedy, keď Hans Grubber spadne z budovy Nakatomi Plaza. Akčný film a séria svojho vlastného rozmeru. Zameraný čisto na inteligentnú akciu s množstvom zvratov, pomerne hluchý nápad, ktorý by s inou produkciu skončil zapadnutý v archívoch tvorcovia rozvili naplno. Tú dobu ešte neokukaný, drsný, bosý a akčný Willis to zatiahol dokonale a zariadil si naozaj obrnený rešpekt do konca života. Hlavne u mňa! 100%. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (170)

  • Pri scéne výbuchu vo výťahovej šachte, kedy je oheň na dne šachty, sa natáčalo rýchlosťou 100 záberov za sekundu, čím bol postup ohňa ku kamere spomalený. Následné šírenie ohňa smerom hore bolo snímané pomalšou rýchlosťou čo pôsobí dojmom, že sa výbuch zrýchľuje. (Biopler)

Súvisiace novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (viac)

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (viac)

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (viac)

Reklama

Reklama