Reklama

Reklama

Smrtonosná pasca 2

  • Česko Smrtonosná past 2 (viac)
Trailer

Bruce Willis ako policajný detektív John McClane je opäť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Letisko, na ktorom čaká na prílet manželky, totiž obsadili teroristi, aby oslobodili zatknutého kokaínového mafiána. V stávke sú životy stoviek ľudí a pasažierov lietadiel, ktoré musia v snehovej búrke krúžiť nad odstaveným letiskom! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (737)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Prvá Smrtonosná pasca nastavila úroveň poriadne vysoko a o to príjemnejšie prekvapenie je, že toto pokračovanie je takmer po všetkých stránkach ešte o trochu lepšie. Je to síce typický štýl pokračovania, teda všetko, čo fungovalo predtým je tu ešte vo väčšej miere, ale na rozdiel od väčšiny ostatných prípadov je to tu len ku prospechu. Umiestniť dej do prostredia letiska je perfektný nápad, už nie je tak obmedzené, ako mrakodrap, ale toto prostredie mi príde podstatne atraktívnejšie, interiéry sú zaujímavejšie a dostatočný priestor dostanú aj pekné exteriéry. Teroristi majú opäť veľkolepý plán, pred ktorého uskutočnením sa nezastavia pred ničím, ale veľmi sa mi páčil ten ich profesionálny prístup, nikdy sa nenechajú vyprovokovať a ani nelikvidujú tých, čo chybovali, stále fungujú ako správny tím. Ale aj o to ťažšie to má samotný John McClane, ktorý tu už nepôsobí ako jediné ohrozenie plánu terorostov, ale skôr tu väčšinu času plní len úlohu takého menšieho škodcu, ktorý sa vždy objaví na správnom mieste a urobí teroristom nejaké straty, ale vlastne je to pre nich len také zanedbateľné zdržanie a všetko funguje podľa plánu. Práve v tomto mi to príde trochu realistickejšie, ale hlavne opäť perfektne dejovo zvládnuté a podporené skvelou vianočnou atmosférou, tentoraz už aj so snehom, takže toto je radosť pozerať od prvej do poslednej minúty. Obsadeniu sa nedá nič vytknúť, Bruce Willis je tu stále perfektný, síce má menej hlášok, ale inak ma tu bavil ešte o trochu viac, vrátilo sa viacero vedľajších postáv z jednotky, ako jeho manželka, kamarát policajt, alebo novinár, pridalo sa výborné zloženie letiska a dvojica policajtov a opäť skvelé zloženie záporákov. Síce nikto z nich nie je tak výnimočný herec, ako Alan Rickman, ale práve tento typ mám ešte radšej. Vedúce vojenské trio, William Sadler, John Amos a Franco Nero, ale aj medzi radovými žoldniermi sa dá nájsť dostatok známych tvárí. Akcia je na tom rovnako, ako aj celý film, takže opäť v podobnom štýle, ale väčšia a trochu rozmanitejšia. Ale aj tentoraz je skvelo natočená a pomerne drsná. Súboje očakávane moc nevynikajú, ale všetky prestrelky sú skvelé, rovnako aj rôzne likvidácie, vyniká hlavne použitie cencúľa, k tomu parádne veľkolepé výbuchy a ešte aj nejaké tie naháňačky. Najviac ma mrzí, že finále je z celého filmu najslabšie, ale tiež nie je zlé a hlavne, že film v priebehu ponúkne mnoho skvelých akčných scén. A najviac ma bavia prestrelka so skupinou, ktorá práve zneškodnila celú zásahovú jednotku, katapultovanie alebo naháňačka na snežných skútroch. Renny Harlin tiež svoju prácu v ničom nepokazil, rovnako dokonalá žánrová práca, ako aj predtým. Tento diel mám z celej série asi najradšej, vianočná klasika, ktorú spolu s prvým dielom nesmie chýbať na žiadne vianoce. 90% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Oživenie atraktívnosti vpustením McLanea do letiskových priestorov bol dobrý nápad, no trošku je to natiahnuté okolo šéfa polície. Hlášky sú ale veľké plus, akcia ukážková a film stále patrí k špičke akčného žánru. Cencúľom v oku RULEZ! Som rád, že si Harlin vystrieľal všetok svoj potenciál práve na tomto filme. 90%. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Druhej dil v podstate splnuje pravidla dvojek, vseho vic. Willis tentokrat radi na letisti i mimo nej, je tu o dost vic akce, o hodne vic hlasek a o hodne vic mrtvol nez v prvnim dilu. Jinak je v podstate vse pri starym. Akorat ty zaporaci se tentokrat moc nepovedli. Druhej dil uz sice neni takovej kult jako dil prvni, ale stejne jako prvni dil je to zabavna jizda od zacatku do konce, tudiz opet jasnejch 5* a zrejme nejlepsi film Renny Harlina. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

"Slyšela jsem, že na letišti byli teroristé. - Taky jsem to slyšel." More of the same. Větší (a zajímavější) hřiště, sofistikovanější záporácký plán, víc rukojmí, větší akce. Scénář (oprašující sedmdesátkové letecké thrillery) jede podle kopíráku, ale utahuje si z toho prostřednictvím McClaneových hlášek, pořád je zábavný a potěší návrat většiny starých známých, včetně skvělého Athertonova bezskrupulózního reportéra. Hutná atmosféra originálu se vytratila, protože McClane tentokrát není sám, ale osamělý v davu, a protože Harlin tvrdí akci a vyhazuje do povětří jedno letadlo za druhým a dodává dvojce rozměr katastrofického filmu. Jediným výraznějším mínusem dvojky je nevýrazný záporák. Kéž by každý sequel vypadal takhle, to by bylo na světě krásně. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Správný akční film, který si nehraje na to, že je něco jiného než střílečka. Na svůj žánr má však dost dobrých a novátorských nápadů. I dvojka „Pasti“ se snaží působit jakoby realisticky a tam kde realita pokulhává je naštěstí umně zaplácnuta humornými glosami. Renny Harlin musel v době vzniku působit jako nadějný, talentovaný režisér, s odstupem času však bohužel upadl do blátivého průměru. Za skvělou volbu považuji obsazení role generála Francem Nerem, jehož charisma filmu pomohlo bavit i ve chvíli klidu. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (55)

  • Teroristi používají kvalitní japonské vysílačky, konkrétně se jedná o model: TH-45AT (440 MHz). Nejlépe to jde vidět v čase: 01:08:20. (Dlubal David)

Reklama

Reklama