Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annie Porterová (Sandra Bullocková) sa spolu s priateľom, agentom Alexom Shawom (Jason Patric), vyberie na luxusnú plavbu po Karibiku. Ich radosť z nadchádzajúcich krásnych dní sa však rýchlo zmení na niečo celkom iné. Riadenia lode sa totiž ujal tvorca lodných počítačových systémov John Geiger (Willem Dafoe), ktorý dostal výpoveď pretože je chorý. Celú loď sa mu podarilo zamínovať a chce sa zmocniť obsahu lodného trezoru. Takmer všetkých pasažierov sa mu podarí dostať z paluby vďaka fiktívnemu požiaru, ale niekoľko ich, medzi nimi Alex a Annie, tam zostanú uväznení. Všímavý Alex tuší, že niečo nie je v poriadku a čoskoro stojí tvárou v tvár nebezpečnému šialencovi, ktorý namieril neovládateľnú loď priamo na tanker kotviaci v prístave... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Akčná romanca, ktorá sa mi časom opozerala, avšak bavil ma ten dej a prostredie. Ten náraz lodi o mólo je nezabudnuteľný, ale skôr nereálny, na druhej strane však akčný a fajn. Povedzme si pravdu, film je veľká hlúposť a dosť nereálny, hlavne na rok 1997, ten chlapík by tým nič nedokázal, neunikol by a navyše existujú aj satelitné a iné vysielačky, proste aj mnoho iných nezrovnalostí a hlúpostí tu bolo, samozrejme ako vždy aj náhod. Potreba vyťažiť z úspešnej prvej časti tu bola a opäť sa to stalo omieľaným televíznym filmom. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Je mi jasny, ze tvurci chteli vytezit z uspechu prvniho dilu, takze je to jen takova kopie, kde melo bejt ale vse ve vetsim, ale ze by to byl vylozene propadak, to urcite ne. Tim, ze se dej ale odehrava na lodi tak trochu vymizelo to napeti prvniho dilu, sice se opet neda zastavit, ale postavy v podstate behaj po palube, takze to je normalni akcni film. Ale precejen to je az na par hluchejch mist opet neprerusovana akce. Navic zaporak v podani Dafoea je snad jeste lepsi nez Hopper. Sandra je taky v pohode, akorat misto perfektniho Reevese tu je radoby drsnej blbecek Jason Patric, kterej na to fakt nema. O hodne slabsi nez prvni dil, ale v porovnani s jinejma akcnima filmama to je prumer, takze to ty 3* da. ()

Reklama

MM11 

všetky recenzie používateľa

Po až pohádkově příjemné cestě bez trnů narazil do Jan de Bonta, obdivovaného hitmakera, parní válec. A začal s ničením jeho pracně dělané kariéry. Co přineslo pokračování nejlepšího akčního filmu všech dob? Podle některých nudu a šmíru, podle jiných jen nudu, jenom pozitivnějších reakcí aby se člověk dohledal. Já bych jednu takovou napsal. Vlastně se mi ten film hodně líbil. Myslím, že hodně lidí to hodnotí právě z pohledu prvního dílu. A to je chyba aspoň v tomto případě. Přijde mi nepoměr hodnotí-li někdo průměrné béčko s jedním výbuchem a trapným dějem za dvě a megafilm za sto milionů, co nenaplnil očekávání, stejně. Nebezpečná rychlost 2 je trochu zmatený, mírně klišoidní, silně nelogický, ale rozhodně ne bezdějový a nudný film. Má ucházející kameru, odpovídající efekty. Nechci tu prokazovat subjektivnost hodnotících, ale skutečně byste šli do stejně nízkých vod, kdyby to nebylo pokračování Speed? Mně se to pořád hodně líbilo (vyjma absence Reevese, ale Dafoe to zahojí) a bez srovnávaček by určitě vymizeli hodnocení odpadní a jednohvězdové. Tečka. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Slabsie, aj ked stale pozeratelne. Reziser ostal ten isty - Jan De Bont, akurat doslo k trochu viac zmenam. Po prve, nehra tu vyborny Reeves, prostredie jazdiaceho autobusu na letisku sa zmenilo na neovladatelnu lod s par pridavnymi dopravnymi prostriedkami /lietadlo, cln/. Pochvalu si vsak zasluzi Sandra Bullock, ktora odviedla primerany herecky vykon a zaporak s charizmou +uz postarsia Lois Chiles /bondovka Moonraker/. Aj ked to uz nemalo na namakanu jednotku, nadpriemerne hodnotenie dam za zaverecnu scenu : 69 % ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je zrejme najhorší sequel aký som kedy videl. Samozrejme s prihliadnutím k rozpočtu, kvalitám jednotky a očakávaniam. Medzi jednotkou a dvojkou je taký priepastný rozdiel, že sa ani nechce veriť, že ich točil ten istý človek. Naozaj. Dvojku som videl len v TV a po celý čas som len neveriacky krútil hlavou. Jason Patrick ako náhrada za Keanu Reevesa je absolútne žalostný a nudný. S Davidom Morrisseyom zo Základného inštinktu 2 si môžu podať ruku. Sandra Bullock tu je kvôli tučnému šeku, Willem Dafoe je karikatúra zloducha a film vyzerá ako by Lloyd A. Simandl dostal rozpočet 100 miliónov a pustil sa do práce. Nasledujúce De Bontove filmy viac-menej potvrdili, že Speed a Twister boli zrejme len šťastím začiatočníka. Tak nenormálne spackaný film ako je NR 2 totiž talentovaný režisér natočiť nemôže. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (18)

  • Proslýchá se, že film byl natočen podle nepoužitého scénáře ke třetímu dílu série Smrtonosná past (od r. 1988). Tato informace není úplně pravdivá. Nápad na druhý díl Nebezpečné rychlosti byl z hlavy režiséra Jana de Bonta, který o nepoužitém scénáři ke Smrtonosné pasti vůbec nevěděl. Studio Fox nicméně pár nápadů ze zmíněného scénáře převzalo. (WolfR)
  • Keanu Reeves, který hrál v prvním filmu Jacka, roli v pokračování odmítl, protože se mu nelíbil scénář a po dokončení filmu Řetězová reakce (1996) se mu nechtělo hrát v dalším akčním spektáklu. Dal tedy přednost filmu Ďáblův advokát (1997). (slatkac)

Súvisiace novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama