Reklama

Reklama

Perzský vládca Šaraman kedysi prijal do rodiny k svojim dvom synom aj chudobnú sirotu Dastana a vychoval ho ako vlastného. Armáda kráľovského mesta Nasaf sa pod vedením vezíra Nizama a troch kráľovských synov vydáva na výpravu proti posvätnému mestu Alamut, ktorému vládne tajomná princezná Tamina. Po dobytí mesta sa bezstarostný a nezodpovedný Dastan stane obeťou sprisahania a obvinia ho z vraždy. Dastanovi sa podarí ujsť a jediným východiskom je spojiť sa so záhadnou Taminou, ktorá chce späť to, čo neurodzený princ v porobenom meste vzal – posvätnú prastarú dýku, ktorej prostredníctvom je možné vypustiť Piesky času, ktoré dokážu obrátiť tok času a svojmu držiteľovi umožní ovládnuť svet, pretože môže meniť budúcnosť. Dastan netuší, že o poklad usiluje aj zákerný brat jeho adoptívneho otca. V snahe očistiť sa zistí, ako sa veci majú, a postará sa o to, aby kúzlo nemohlo byť zneužité. Kým sa tak stane, musí vybojovať množstvo bitiek a súbojov a dokázať, že je veľkým mužom, ktorý sa rozhoduje srdcom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (1 451)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $90,759,676Tržby Celosvetovo $336,365,676Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,245,377Tržby za predaj DVD v USA $36,485,122║ Ono sa to dobre pozerá len keby to nebolo tak obsahovo prázdne a k blížiacemu záveru čoraz viac blbé, akcia fajn, kamera újde, trikovo slušné, Jake Gyllenhaal a Gemma Arterton to slušne ťahajú, Ben Kingsley je herecky už dosť mimo. /60%/ ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Ja som bola spokojná. Čo viac by sme čakali? Rozprávkový spektákel od Disneyho, kde je veľa bitiek, avšak príliš málo krvi - ako ostatne vo všetkých hollywoodskych fantasy štukoch. Čo sa dá robiť. Aj tak je to akčný, zábavný a hlavne na pohľad príjemný popkorn. Gemma Arterton sa mi síce nezdá taká nekonečne úžasná, aby som vzdychala nad jej krásou, ale mám holt iný vkus. Z vedľajších postáv ma potešili hlavne hlášky Alfreda Molinu :-) ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu to předčilo má (byť pravda - velmi nízká) očekávání. Princ z Persie je ničím nezávadný a kompletně neškodný letní blockbuster s velmi sympatickou hlavní dvojicí. Na chytrý příběh (závěr odhadne KAŽDÝ alespoň mírně zkušený divák) a geniální herecké výkony se sice fakt nehraje, ale to bychom asi chtěli moc. Já jsem se bavil a tak jsem spokojen. 6/10 ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tady zřejmě někdo neví, proč jsou takovéto filmy vůbec točeny. To by tu pak nebyla taková kopa negativních komentářů od plna uživatelů. Naštěstí to "ti obyčejní" od pohromy rádoby kritiků, co si užívají každý útok na jakoukoliv letní oddychovku, zachraňují a dělají z Prince z Persie výstavní kousek, kterým on bezesporu je. Nejlegračnější na tom všem je, že většina si stěžuje, na příběh, na rúzné scény, na všelijaký rádoby komediální přísun, ale nikdo neocení fakt, že tenhle film je dost možná nejlépe zpracovaným filmem podle hry, když teda nevezmu v potaz Silent Hill. Jenže ten na druhou stranu těžil z geniálního příběhu. A hra samotná fungovala hlavně jako interaktivní příběh než jako hra samotná. Tady si tvůrci vycucali z prstu kostru, která s hrou po příběhové stránce nemá ani nic moc společnýho. Popravdě je ještě sympatické, jak si tvůrci poradili s tím, aby film byl co nejvíce věrný předloze. Akce, skoky na tisíc variací (a ty především) a princezna, která kdyby tam chyběla, tak bych teprv nadával. Vysvětlete mi tedy, proč v tom kdejakej vůl musí hledat něco víc, než obyčejnou zábavu pro kohokoliv s fajnovými herci, příjemnou atmosférou a vtipnými komentáři k dané věci. Proč z toho někdo musí dělat něco naprosto nadpozemského. Vždyť to od tvůrců nikdo ani nečekal. Podívejte se jak dopadl Doom, Bloodrayne a další. No nic, názory druhých měnit nebudu, ani to nemám za potřebí. Každý by si sám měl uvědomit a zapřemýšlet nad tím, co vlastně píše a jestli mu to ostatní budou žrát. Teoretický a duchaplný rozbory nad jakýmkoliv filmem by dokázal každý debil. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.7/10] | me: Ja vravím, že to bola pohodová rozprávka s dobrou dávkou (kvalitne prepracovanej) akcie, istou štipkou humoru, veľmi vhodným ústredným duom (s potrebnými prebiehajúcimi chemickými reakciami :)) a akurátnym dejom. Film ma počas celého svojho trvania vôbec nenudil (celý čas sa deje niečo čo púta pozornosť či už viac alebo menej) a keďže sa jedná o (modernú) rozprávku, tak sa k tomu aj staviam. Prince of Persia: The Sands of Time je dobrá oddychová PC hra a taká je aj jeho filmová podoba. Pohodka. ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (47)

  • Ve filmu je řečeno, že Dýka času bez písku je jen obyčejný nůž, navíc ani ne příliš ostrý. Ve videoherní trilogii je ale tato dýka mimo jiné brána jako klasická zbraň. Ve třetím díle „Prince of Persia: The Two Thrones“ ji princ dokonce používá jako hlavní zbraň místo meče. (HERGImanCZ)
  • Jméno hlavního hrdiny Dastan (Jake Gyllenhaal) znamená v perštině "příběh". Ve videoherní sérii nebylo Princovo skutečné jméno nikdy zmíněno. (darek kartac)

Súvisiace novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (viac)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (viac)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Reklama

Reklama