Reklama

Reklama

Jack Hunter: Kliatba Achnatonovej hrobky

(TV film)
  • Česko Jack Hunter: Prokletí hrobky Achnatona (viac)

Obsahy(1)

Od násilnej smrti svojho mentora profesora Schaffera pátra archeológ a dobrodruh Jack Hunter po legendárnom poklade z Ugaritu. Po dobrodružstve v Sýrii stopy zavedú Jacka do Egypta. Spolu s Nadiou Ramadanovou zo Sýrskeho archeologického múzea, jej kolegom Tariqom a doktorkou Lenou Halstromovou, jeho kolegyňou a bývalou priateľkou, sa Jack vydáva hľadať hrobku faraóna Achnatona, kde predpokladá, že sa artefakty nachádzajú. Lovci pokladov sú však náhle obvinení z krádeže egyptského národného majetku a zadržaní. Priateľom sa podarí utiecť, ale keď sa konečne dostanú k Achnatonovej hrobke, zistia, že je už neskoro. Na očiach múmie sú dve rímske mince, ktoré tu pred stáročiami zanechali rímski vykrádači hrobov. Po artefakte, ktorý hľadajú, však nie je ani stopy. Archeológ Jack Hunter sa však domnieva, že v hrobke faraóna Achnatona našiel stopy k Ugaritskému pokladu. Nebeská hviezda by mohla byť ukrytá v Turecku! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (43)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Ďalší amatérsky klon Indiana Jonesa. Zatiaľ čo Flynn Carsen si dobre uvedomoval aké má možnosti a tak išiel cestou humoru a sebaparódie, Jack Hunter toho nie je schopný. Tvári sa ako seriózny dobrodružný film a preto nutne zlyháva - nemá na to hercov, scenár ani rozpočet. Keby nebolo postavy Tárika - otravného pritepleného sidekicka - tak by to ale bolo vcelku znesiteľné. Ten kretén tam ale je a každou sekundou na obrazovke si pýta smrť strašným spôsobom. Špeciálne kvôli nemu dávam 1*, bez neho by to bolo aspoň na slabé dve. 3-/10 ()

Renie42 

všetky recenzie používateľa

Byla jsem o něco více zklamanější než u prvního filmu. Jakožto milovníka egyptologie mi některé věci nedávali smysl, plácali to tam páté přes deváté. Další padouši, každý jde po každým, lidé, kterým věříte, se promění ve zrádce. Ale přesto se podívám i na poslední film, abych věděla, jak to dopadne. ()

Reklama

char_t 

všetky recenzie používateľa

Nevydržel jsem víc než 20 minut. Sergeiovi prostě inteligenci a proslulost nelze věřit (možná tak kariéru gay-modela, to možná). A zbytek byla jen snůška blbostí, vedoucí k tomu, aby mohl chlápek s kloboukem pobíhat po Egyptě, nechutně umělé, velmi levné. Vedle Huntera je i Flynn Carsen velkofilmem. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

I druhý film téhle minisérie se mi hodně líbil. Jak jsem psal u prvního dílu - je nutné brát v potaz, že to je televizní věc. Indiana Jonese to nevykrádá, jen se inspiruje. A ostatně sám Indiana Jones se inspiroval u svých dobrodružných předchůdců jako Alain Quatermain. Není tu příliš akce, ale když je, bývá na TV film dobře nasnímaná, lokace jsou pečlivě vybrány a kamera kouzlí, jak jen může, scénář není hloupý a je v něm jistý nadhled. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Čo bolo toto za zhovadilosť?! Smiešne úbohá napodobenina legendárneho dobrodruha Indiana Jonesa. Lenže Jack Hunter nie je Indiana Jones! Pretože rusák Ivan Sergei nie je ani z polovice tak charizmatický ako Harrison Ford. Režisér Terry Cunningham nesiaha Stevenovi Spielbergovi ani po členky. No a tiež v neposlednom rade lacná, televízna produkcia nemôže konkurovať spoločnosti Lucasfilm. Jack Hunter je looser. Škoda s ním strácať čas. * ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Jack (Ivan Sergei) běží ke skále, ze které chce skočit do řeky, má rukávy vyhrnuté. V záběru, kdy skáče dolů, je má na rukou a po dopadu je má opět vyhrnuté. (JackBurda)

Reklama

Reklama