Reklama

Reklama

Amityville: Prebudenie

  • Česko Amityville: Probuzení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (100)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Absolútne ma neprekvapuje, že to takto dopadlo. V prospech "Francka Khalfouna" nehovorí nič, čo by ma malo presvedčiť o tom, že zvládne tak náročný hororový subžáner, ako je ducharina. Už v prípade snímkov "Maniac", či "P2" potvrdil svoju priemernosť (respektíve lepší priemer). Pracovať s atmosférou, ponúknuť divákovi "strach", ktorý je doslova alfou a omegou tohto subžánru je jedna vec, no gore či bežné napätie z akčnej scény, respektíve k schyľovaniu sa mordovačky, úplne niečo iné. Preto mnohých divákov či fanúšikov žánru uspokojil už spomínaný "Maniac". Ten snímok nemal s napätím takmer nič spoločné, pričom ani originalita vraždenia nebola nijak prevratná, aj keď musím priznať, že pohľad prvej osoby bol proste skvostnou lahôdkou! V tomto subžánri, je to však úplne o niečom inom. Tu divák ihneď zistí s kým má dočinenia, aký zručný je samotný režisér, ako dokáže narábať s jeho pocitmi. Ja sa nesťažujem (!!), nie je to žiadna tragédia. Je to solídne natočené, jedna scéna vyslovene skvostná, celkom dobrá hudba ako podmas, no toto je skrátka málo ... ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Treba povedať, že Amityville:Prebudenie malo svoje muchy. Doslova. James v pozícii príiš podobnej tej z Hrôze v Connecticut 2, muška jenom zlatá ako z Exorcistu, v niektorých momentoch pripomína James bytosti z Pádu do tmy. Avšak kopírovanie týchto nápadov režisér zapracoval relatívne citlivo, čiže v konečnom dôsledku dostanú fanúšikovia hororu celkom zaujímavý príbeh, ktorý Vás síce nevystraší no na druhej strane ani úplne nesklame. Na obranu tak vysokého hodnotenia v porovnaní s priemerom užívateľov čsfd musím povedať, že pred týmto filmom som pozeral Pobrežnú hliadku, takže chýbalo málo k tomu aby som Prebudenie v Amytiville nevypeckoval piatimi hviezdami, pretože po baywatchovom zúfalstve bolo ďalšie spracovanie točiace sa okolo domu v Amytiville balzamom na dušu. Lenže v porovnaní s pobrežnou hliadkou vyzerajú aj Babovřesky ako dielo génia, nie Trosky...či Trošku? Už sa mi to pletie. 75% ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|45%| Obdobné novodobé, duchařské záležitosti mám rád. Občas se ale nepovedou, jako je tento případ. Vyloženě zlé té není, nejprve jsem dal nejslabší možnou 3*, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ani tu tento slabý snímek nezaslouží. Veškeré hororové prvky jsou zde dost utlumené, občas tu máme alespoň nějakou tu lekačku. Nic výrazného se tu ale neděje. Přesto mě to moc nenudilo. Máme tu pár zajímavých prvků. Celkem dobře zahrané postavy, docela mě zaujala postava nemocného bratra hlavní hrdinky, závěr nebyl špatný, i když byl takový jednoduchý. Žádnou hlubší chybu to nemá, jen to prostě nemůže moc ničím upoutat pozornost. Tak jako tak je to podprůměr. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Nepřímé spoilery! Zas tak špatné to nebylo. Pornohvězda Bella Thorne tam pobíhá spoře oděná, což je v nejvyšším pořádku a víc jsem od ní nepotřeboval, Jennifer Jason Leigh je creepy sama o sobě a zápletka okolo vegeťáka Camerona "gay jesus" Monaghana mi přišla dostatečně zajímavá, aby utáhla jinak dost fádní celkový námět, který je Amityville mytologií spíš svázán. Tvůrci se ani moc nesnaží být nějak zvlášť originální, což je trochu škoda vzhledem k tomu, jak zlomyslně si v jedné scéně kopnou do remaku původního filmu. Poslední třetina mi přišla už taková nedotažená. Zábavní kámoši ze školy se už na scéně neobjeví a konec samotný měl potenciál celý děj filmu převrátit, což se při vší škodě nestalo. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Průměrná, místy až podprůměrná "no-brain" záležitost, u níž stojí za zmínku jen dvě povedené "lekačky". Amityville: The Awakening má sice v jádru vcelku originální myšlenku spolu s neuvěřitelně sexy Bellou Thorne, nicméně ani tyto kladné atributy nezakryjí fakt, že se po většinu času jedná o nudnou změť děravého scénáře, chabých hereckých výkonů a šablonovitého, ba téměř bolestně očekávatelného vymírání postav. Škoda. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (10)

  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Nie je skutočným pokračovaním filmov o Amityville, ale je to metafilm, kde sa tento film odohráva v „skutočnom svete“ a pôvodný film z roku 1979, jeho prequel a remake z roku 2005 sú všetky fiktívne. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)

Reklama

Reklama