Reklama

Reklama

Kruhy sa odohrávajú trinásť rokov po udalostiach predchádzajúcej časti. Príbeh o vraždiacom filme je považovaný len za hororovú historku, no napriek tomu študentku Juliu znepokojuje zmena správania jej priateľa Holta, ktorý údajne toto video videl. Napriek jeho varovaniu si video zvedavé dievča pozrie. Nepochopiteľný zostrih zdanlivo nesúvisiacich scén korunuje telefonát, v ktorom jej neznámy hlas oznámi, že presne za týždeň zomrie. Keďže ju od tej chvíle začnú rôzne desivé udalosti sprevádzať doslova na každom kroku, neberie Julia varovanie na ľahkú váhu. Čoskoro jej tiež dôjde, že jedinou nádejou na prežitie je pochopenie videa, ktorým Samara, dievča zo studne, vyslala svetu zašifrovaný odkaz. Pátranie po Samariinom desivom osude zavedie Juliu na cestu, kde je jej život v rovnakom ohrození, ako keby na smrť odovzdane čakala doma. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 4

Recenzie (324)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Toto teda fakt nebolo treba. Kedže už dlhšie som nevidel Kruh s Naomi Watts a toto mi skočilo po ruku, tak som sa na to pozrel. Keby som vedel, že je to strata času, tak si radšej pozriem ten starý. Toto je len taký nudný kruhový výplach pre mladých. Slabé príbehom, nezaujímavé postavami, proste slabota. 45% - 2* ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Inu sledovat Leonarda se Samarou bylo pro mě poněkud bizarním zážitkem... Ale pořád se to snaží ždímat původní vizi a nutno říct, že pořád se na to dá dívat. Samara už pro mě není tím bubákem, kterým pro mě byla v prvních kruzích z počátku milénia. Je mi jí spíš líto a byla jsem zvědavá, kam se pátrání letos vydá. A povedlo se: byla jsem překvapená výsledkem výzkumu. Lekačky mi nepřišly nijak smrtelné a myslím, že to není film, který bych musela vidět. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po odchode svojho partnera na univerzitu zisťuje Julia (Matilda Anna Ingrid Lutz), že s ním niečo nie je v poriadku. Neodpovedá na jej telefonáty a správy, a preto sa rozhodne navštíviť ho. Keď príde na univerzitu, dozvie sa o záhadnom videu, po ktorého pozretí dostane divák telefonát so správou, že o sedem dní zomrie. Julia sa kvôli nerozvážnosti na video pozrie tiež, takže sa pre ňu začína boj s časom a na záchranu jej zostáva presne sedem dní. - Mňa to prekvapivo dosť bavilo, aj keď The Ring séria nepatrí medzi moje najoblúbenejšie. Samara vyzerá stále dobre, zaujala ma snaha zistiť, čo je dôvodom jej kliatby a ako ju poraziť, ktorá prebiehala na univerzite, hudba klasicky špičková a ani scenár mi neprišiel úplne mimo, pretože sa snažil prostredníctvom tretej časti odhaliť zase viac informácií, ktoré boli spracované uveritelne a do príbehu sa hodia. Trochu to kazia herecké výkony, ale aj preto sa mi to zdá uveritelnejšie, pretože tínedžeri nemôžu konať ako dospelá matka a kvalitná herečka Naomi Watts. Viditelná je aj neskúsenosť režiséra, ktorý sa akosi len tak objavil a hneď dostal miesto u tohto hororu. Chýbali mi tam aj nejaké poriadne lakačky, pretože aj keď sú v moderných hororoch tvorené len prehnanými zvukmi, už ich považujem za súčasť hororov. Ja som celkom spokojný, aj keď sa to určite nedá porovnávať s prvým The Ring. Ak od toho divák očakáva parádny horor, nech si radšej zopakuje The Ring, ale ak si niekto chce oddýchnuť a hladá niečo, pri čom nemusí rozmýšlať, je toto ideálnou volbou. + herec z Sinister + herečka z The Ganzfeld Haunting + herečka z Piranha a Fear Clinic + herečka z Cabin Fever 2: Spring Fever + herečka z Outcast ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Kruhy dlabou na snahu být svébytným sequelem, těží pouze z nadužívání trademarků (Samara vylézá vážně ze všeho, co má obrazovku) a mytologii z původně zajímacího okruhu (snaha o "vědecké" pitvání kletby) posílají do uspávacího kopru (už viděné téma "najdi ostatky Samary a dopřej jim klid"). Mimochodem, ve filmu není jediná děsivá scéna, jelikož veškeré pokusy děsit končí buď na těžké přepálenosti (úvod v letadle), případně na absenci momentu překvapení (všechno ostatní jsme už viděli v prvních filmech - a lépe). P.S. V jedné scéně Samara vylézá z mobilního telefonu, což jsem věděl už před viděním filmu a byl jsem zvědavý, kterak si tvůrci poradí se záležitostí "cca padesátikilová holka prolézá pětipalcovým displejem". Mno, zklamu vás, mobil je v inkriminovanou chvíli utopen v hromadě cikád, které jsou na scéně samozřejmě jen proto, aby Samaře tuhle kompromitující chvilku usnadnily (nicméně fetišista má tím pádem v nabídce scénu "cca padesátikilová holka vylézá z hromady cikád"). Meh... ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Len skutočne veľmi naivný divák, respektíve ten, čo na horor žáner narazí asi tak často, ako na Cibulkovú v mestskej hromadnej doprave, mohol dúfať, ba dokonca prepadnúť ilúzií, že "Kruh na entú", naplní očakávania širokej verejnosti. Obzvlášť keď sa tejto úlohy chopil režisér, ktorý síce debutoval celkom zaujímavým "Tres Dias", no má z horor žánrom asi také skúsenosti, ako Ja s chovateľstvom dobermanov. Kúpiť granule rovnako nestačí, ako si naštudovať predlohu. Tá nadväznosť v určitých detailoch síce nebola až tak márna, pričom nemôžem taktiež povedať, že by sa jednalo o nejakú lacnú formu prevedenia. Lenže celý problém skrátka spočíva v tom, že ide o tretie pokračovanie hororu, ktorého prvotina nastolila latku príliš vysoko. Tu už sa veru emócií človek nedočká, ani keby ho rezali zaživa. Sledovať len zo zvedavosti, kam sa to celé uberá ... - 45% ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (13)

  • Film byl natočen v Atlantě v Georgii. (filmsim)
  • Prvotné špekulácie o tom, že sa bude jednať o prequel, poprel až režisér F. Javier Gutiérrez na Twitteri, kde zároveň aj potvrdil, že sa bude jednať o pokračovanie, odohrávajúce sa v súčasnosti. (figliar)
  • Film nebyl předem promítán kritikům. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (viac)

Reklama

Reklama