Reklama

Reklama

Smrti neujdeš 2

  • Česko Zmeškaný hovor II (viac)

Obsahy(1)

Kyoko je učitelka v mateřské školce a po večerech chodí na kurzy dětské terapie. Díky zaneprázdněnému programu nemá čas na svého přítele, fotografa Naoto. Jednoho dne chce Kyoko Naotoa překvapit v čínské restauraci, kde si přivydělává. Jakmile dorazí, její telefon začne zvonit známou melodií. Oba ji poznávají. Je to vyzvánění, které předpovídá smrt. Oba si pamatují ty tragedie... nahrávky vlastního hrůzostrašného křiku... a nevyhnutelnost smrti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (47)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa mi, že Japoncov dokáže zaujať a vydesiť len horror o malom, mŕtvom dievčatku, čo mu cez ofinu nie je vidno do tváre. Musí byť za mlada kruto týrané a zomrieť nedôstojnou, bolestivou smrťou. Nasleduje jej desivá záhrobná pomsta. Obete sú vždy predom upovedomené tajomným spôsobom o tom, že sa neodkladne blíži ich posledná hodina. V tomto prípade je to prostredníctvom mobilného telefónu. Podivných Aziatov to možno naozaj ešte stále baví, ale ja už som sa toho prejedol. Je to nudné klišé. * ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zdalo sa mi to o čosi slabšie ako jednotka, pričom celkový dojem je dosť rozpačitý. Boli tu síce miesta, ktoré vedeli slušne nastrašiť (hlavne prvá polovica filmu), neskôr sa však snímok začal utápať v prekombinovanosti deja, pričom záver už bol totálne mimo, paradoxne aj po hororovej stránke, akosi to tam už prestalo fungovať, pričom výborný atmosferický potenciál uhoľnej bane mi prišiel ako totálne nevyužitý a vôbec nie desivý. 60/100 ()

Reklama

Raven0 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byl asi nejhorší asijský horor, se kterým jsem měl tu "čest" se setkat. V příběhu jsem měl nehoráznej guláš a to jsem jedničku nedávno viděl. Romantická vsuvka byla neskutečně trapná. Děj skákal z jednoho místa na druhý a závěrečné rozuzuzlení jsem pak už totálně nepobíral. To vše by se ještě "dalo" zkousnout. Nejsmutnější je, že tenhle horor, nevystraší. Atmosféra se ještě jakž takž potácí v únosných mezích, ale lekačky jsou na tom ještě o dost hůř. Páč jsou sprostě vykradené z jiných filmů a na mě tak působily spíš groteskním dojmem. ()

demented 

všetky recenzie používateľa

Neviem, ale ázijským ducharinám neviem prísť na chuť ani za boha. A pri tom sa tak snažím. V pravidelných časových intervaloch si sem tam niečo pozriem, ale kde nič, tam ani smrť nebere :) Je fakt ťažké si obľúbiť niečo, pri čom človek zaspí v pätnástej (!) minúte filmu (a to som unavený vôbec nebol a aby som bol schopný dopozerať zvyšok, musel som si dať poriadneho lomcováka). No čo - niekto sa pri podobných filmov zasiera od strachu, u iných navodzujú narkolepsiu :) Čo sa týka samotného filmu - opäť duchárska nuda made in Japan (podobne ako jednotka), prekombinovaný dej, hromada postáv (v ktorých by sa menej skúsený divák mohol aj stratiť), čierno-dlhovlasé adolescentky a brutálny dejový zvrat na konci ;) - (ktorý by v prípade nejakého amerického fláku väčšina štvorhviezdičkovo hodnotiacich určite riadne zotrela, ale v prípade japončíkov je to zrejme a očividne O.K.) ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl, který již netočil Takashi Miike, víceméně navazuje na jedničku, takže se opět setkáme se zlým duchem malé holčičky Mizunumy Mimiko a se stejným zlověstným vyzváněním, které znamená, že ten, kdo zmáčkne tlačítko pro příjem, si to za 3 dny pěkně odskáče. Ano, kletba se nemusí přenést na adresáta, ale i na člověka, jenž si poslechne hlasovou zprávu. Jelikož doba pokročila a v Japonsku je již dávno běžná videotelefonie, uvidíme i jeden takový videotelefonický hovor, při kterém má jeden mobilista ducha za zády. Opět se dočkáme pátrání po minulosti ducha s berličkou v podobě flashbacků. A znovu nás čeká praštění zpřelamovaných končetin a několik nadprůměrných lekaček. V podstatě to samé jako jednička, jen více emotivnější. 7/10 Už se těším na třetí díl s všeříkajícím podnázvem Final. ()

Galéria (34)

Reklama

Reklama