Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (5 244)

plagát

Nacisté a okultismus (2017) (seriál) 

V podobnom duchu, no rozhodne menej konšpiračný dokument, ako: "Adolf Hitler: Pure Evil". Oba sa mi ale pozdávajú rovnako, no tento je určite viac stráviteľný, bez vyvolávania zbytočnej polemiky zdravého rozumu tvorcov.

plagát

Bylo nebylo v Londongradu (2022) (seriál) 

Že som sa dozvedel, že je Putin diktátor, tyran a vrah, to ma nijak neprekvapuje. Veď teraz je to “v móde”, pričom nie som naivný, aby som si myslel, že je “čistý” ako ľalia a nemá ruky od krvi. No fakt som ostal “šokovaný” z informácií, že akési “druhé strany” financovali revolúcie po celom svete vrátane tej “Oranžovej” na Ukrajine (to už len jebnutá Markíza zatĺka), že Londýn je vlastne mesto, kde môžete prať krvavé peniaze, no v Amerike by Vám to ako inak - neprešlo, lebo veď to je krajina, v ktorej korupcia neexistuje. No a že vo francúzsku sú taktiež akýsi Čurilovci, ktorí bez problémov dajú kópiu spisu nejakej novinárke, aby za nich urobila robotu. Gól, že podaktorí konštatujú, že informácie ktoré zaznejú v tomto dokumente, sú viac menej len úvahy či hypotézy bez dôkazov, nebudem ani komentovať. Už som sa zľakol, že sa nespomenie vojna na Ukrajine, ale tvorcovia nesklamali, čiže v závere príde aj na takúto peknú vsuvku, akurát, že už pozabudnú pripomenúť, ako ten šedivý, strapatý kokot z Londýna, zmaril dva mesiace po začiatku konfliktu mierové jednania. Pekný dokument. Veľmi. Taký “objektívny”.

plagát

Štvrtý protokol (1987) 

Nesmierne trefný komentár "Jara.Cimrman.jr". Ja sám by som to nedokázal výstižnejšie napísať.

plagát

Hrozba smrti (2024) 

Plytká zábava so sympatickými hercami a retardom z Írska, ktorý sa v rámci jeho nového remesla nijak nestratil.

plagát

DogMan (2023) 

Predstava "inakosti" v plnej "kráse", alebo ako z "iného" spraviť hrdinu (aspoň) na plátne. Neliberálny divák bude ťažko prekúsať. Nuž ale keď môže Netflix do životopisných seriálov, DOKUMENTOV (!!) či filmov o skutočných postavách dejín jebať ľudí tmavej pleti a potom sa tváriť, že nerozumie kritike, tak už je možné naozaj všetko. Film ako taký, vyslovene špatným, sociálnym pokusom nie je, no tá "travesty show", do ktorej to celé pán režisér obalil, rozhodne každému nesadne. Ak z toho chceli spraviť "Jokera", tak to teda príliš nevyšlo. Ak to mala byť reklama pre liberálnu dobu, respektíve akési poludčenie "nezaradených", ktorí majú taktiež city či môžu mať aj zdravý pohľad na svet, tak to za mňa osobne až tak nevyšlo. Potešili puňťovia, o filmársku tragédiu sa nejedná, už tomu dať len Oscara. Za živší záver tretia.

plagát

Skutečný příběh 6. ledna (2022) 

Nie všetko mi bolo počas sledovania tohto dokumentu po chuti. Najmä teda polemika okolo postupov policajtov v určitých situáciách, je fakt solídne sci-fi, keďže je obrovský rozdiel posudzovať kroky kohokoľvek, sediac niekde v kancelárii, bez emócii, v klude, než byt reálne v dave plnom vášne. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto je za mňa trochu grcanica. Spočiatku som to chcel vypnúť, reku to bude rovnaký druh propagandy na obhajobu Trampa, ako v prípade dokumentov, ktoré sa snažia ukázať opak, a tak ho reku dopozerám, aby som sa aspoň dozvedel, či Trump skutočne mohol alebo nemohol vyprovokovať davy, aby sa snažili zmocniť Kapitolu. Teraz po skončení, som naozaj rád, že som tomu dal šancu až do konca. Je naozaj zaujímavé dozvedieť sa o osudoch ľudí, ktorí krutým spôsobom doplatili nato, že boli v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste len možno skrz hlúpotu skombinovanú so zvedavosťou, pričom treba férovo priznať, že smrť Ashley Babbittovej, ktorá bola doslova a do písmena popravená v priamom prenose, je ďaleko viac dojebaným policajným zásahom nejakého dementa v uniforme, ako Dereka Chauvina, ktorý zakročil voči sfetovanému Floydovi a dostal 25 rokov. Nuž ale, toto je ten skurvený, dvojitý, politický meter, ktorý je už dostupný aj v našej krajine, lebo šak my liberáli vieme najlepšie, čo je pre všetkých naokolo najlepšie. Na záver len dodám, je dobré si dokument pozrieť, ak teda máte odvahu vypočuť si aj iný názor, ktorý ponúka iný uhol pohľadu na totožnú udalosť, ako napríklad “Four Hours at The Capitol”. P.S.: Ma pre Vás prekvapenie! Zistil som, že tento počin bude v rámci solidarity vysielaný na Markíze, budúci rok 29. Februára - bez reklám, v hlavnom vysielacom čase o 20:00. Tak nezabudnite!

plagát

Mussolini a Hitler: Opera vrahů (2012) (TV film) 

Prierez vzostupu aj pádu oboch tyranov, ktorí si boli zmýšľaním čI ideológiou tak blízky. Prakticky jeden z mála prípadov z praxe, kedy žiak predčil učiteľa. Neuveriteľne, sledovať tie masy ľudí, ktorým takto radikálne prejebalo. Výborný dokument, o Mussolinim jeden z mála kvalitných.

plagát

Svědectví z minulosti (2020) 

Pohľad na vtedajšiu dobu z inej perspektívy, ako napríklad z radu “Hitlerjugend”. No a nie len z ich, ale aj takých, čo to v rámci štruktúr “SS” dotiahli na celkom pekné pozície. Podaktorým došla nacistická idea hneď, niektorým neskôr, niektorým vôbec. Jeden sa za seba hanbí a vysvetľuje mladej generácii, aby sa nedala vtiahnuť do propagandy, druhý je na seba hrdý, tretí odmieta vinu, štvrtý počtu odhadovaných obetí na úrovni 6 miliónov, nikdy neuverí. Zaujímavé, počúvať tieto (nie len) “ideologické” názory, ktorým sa bohužiaľ podarilo prežiť do dnes, pričom nič nenasvedčuje tomu, že by mali vyhasnúť a byť tak navždy umlčané. Dnes sú stále pomerne dokonalým návodom na ovládanie más ľudí. Smutné, keďže tu máme totu - Demokraciu.

plagát

Poslední týdny (1998) 

Spovede ľudí, ktorí si v koncentračnom tábore prešli peklom. Ťažko sa to počúva, a to obzvlášť, keď je samotný nádych dokumentu umocnený rôznymi autentickými zábermi, ktoré u diváka dokážu vyvolať viac než nepríjemne pocity.

plagát

Hitler - Chyby, které se vymstily (2023) 

Neviem neviem, či je toto zrovna trefný titul pre tento dokument, ktorý by sa vyslovene zameral na chybné rozhodnutia Hitlera, ktoré by viedli k porážke vo vojne. Za 42 minút sa tu viac menej vo veľmi výraznej skratke, popisuje vzostup Hitlera, príčiny vojny, priebeh a koniec, vrátane jeho samovraždy v Berlíne. Ako taká jednohubka nie zle, iným dokumentom nemôže v žiadnom prípade sekundovať.