Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Obsahy (491)

Standard Operating Procedure

Standard Operating Procedure (2008)

“Amerika nie je taká, ako sa snaží svetu ukázať.” Dokument je spoveďou aktérov aféry týrania zajatých irackých väzňov v Abú Ghrajb, ktorí podrobne popisujú dianie v danej väznici. Skrátka: štandardné operatívne postupy.

The Umbrella Man

The Umbrella Man (2011)

Krátky dokument vysvetľuje prítomnosť záhadného muža s dáždnikom, stojaceho vedľa cesty v Dallase, počas spáchania atentátu na J.F. Kennedyho.

JFK to 9/11: Everything Is a Rich Man's Trick

JFK to 9/11: Everything Is a Rich Man's Trick (2014)

Počas druhej svetovej vojny podporovali Hitlera najvplyvnejšie rodiny sveta, vrátane tej kráľovskej z Británie či Holandska. Pri zrode americkej tajnej služby CIA stál jeden z najvyššie postavených mafiánov Lucky Luciano, ktorý tak dostal svet organizovaného zločinu drog či pašovania zbraní pod ochrannú ruku zákona. Počas prejazdu Dallasom striehlo na Kennedyho osem nájomných vrahov, za ktorých objednávkou stáli najmocnejší ľudia vrcholovej politiky či mafie v spojených štátoch. JFK to 9/11: Everything Is a Rich Man's Trick je dokument plný kontroverzných vyjadrení, ktoré nakomplet menia pohľad na dejiny tak, ako ich vo všeobecnosti poznáme z médií.

Real Crime Chronicles: The Fritzl Affair - 24 Years in a Basement

Real Crime Chronicles: The Fritzl Affair - 24 Years in a Basement (2016) (TV film)

Po Elisabeth Fritzl sa v meste Amstetten roku 1984 zľahla zem. Nebolo by to po prvý krát, keďže v minulosti už pár krát z domu ušla. Tentokrát však rodina po pár mesiacoch dostáva list od neznámej sekty, v ktorom dostáva na vedomie, aby po dcére viac nepátrala. Po 24 rokoch prichádza Josef Fritzl do miestnej nemocnice s mladou ženou, ktorá potrebuje urgentné, lekárske ošetrenie. V databáze pacientov však jej meno nefiguruje, a tak sa začína rozpletať hrôzostrašný príbeh, ktorý šokuje celý svet.

Sex Crimes and the Vatican

Sex Crimes and the Vatican (2006) (TV film)

Dokument sa zaoberá prípadmi zneužívania malých detí kňazmi a následným zastieraním týchto ohavných činov samotným Vatikánom, ktorý vytvoril schému, ako takýchto kňazov reálne ochrániť pred zákonom, pričom hlbšie sa venuje najmä škandálu okolo írskeho kňaza Olivera Francisa O'Gradyho z Kalifornie, ktorý bol obvinený z 25 prípadov.

Catching a Killer: The Hwaseong Murders

Catching a Killer: The Hwaseong Murders (2021) (TV film)

Začiatkom roku 1986 sa v Južnej Kórei v časti Hwaseong na farmárskych poliach začnú objavovať tela zavraždených žien. Spočiatku polícia samotným prípadom príliš veľkú pozornosť nevenuje, no keď sa po štyroch mesiacoch objaví piata obeť, tlak verejnosti a médií začne rapídne stúpať. Po ďalších troch vraždách je zadržaný 22 ročný mladík, Sung-yeo Yoon. No je to skutočne páchateľ, ktorému vďaka médií prischla prezývka “Kórejsky Zodiac Killer”?

The Jigsaw Murder

The Jigsaw Murder (2011) (TV film)

V oblasti Hertfordshire a Leicestershire sú v roku 2002 objavené rôzne časti tela. Polícia žiada o pomoc verejnosť formou médií, ktoré vraha následne vzhľadom na spôsob spáchania činu začnú označovať ako “Jigsaw Killer”.

Unforgiven: The Boys Who Murdered James Bulger

Unforgiven: The Boys Who Murdered James Bulger (2001) (TV film)

Dvaja desaťroční chlapci unesú malého dvojročného chlapčeka z nákupného centra v Liverpoole, aby ho následne dobili na smrť. Tento šokujúci prípad z roku 1993 otriasol nie len Britániou, ale aj celým svetom.

Tortured by Mum and Dad? - The Turpin 13

Tortured by Mum and Dad? - The Turpin 13 (2018) (TV film)

David a Louisa Turpinovi majú 13 detí. Pre svoje okolie sú klasickou americkou rodinou, ktorá vyvoláva dojem šťastnej famílie. Lenže za dverami domu sa skrýva veľké, temné tajomstvo, ktoré vypláva na povrch po úteku jednej z dospievajúcich dcér.

The Second Dallas

The Second Dallas (2009)

Robert Francis Kennedy, známy tiež ako "RFK“, bol americký politik, ktorý bol v roku 1964, rok po spáchaní atentátu na jeho brata Johnna F. Kennedyho, zvolený do Senátu za štát New York, pričom o štyri roky neskôr sa rozhodol kandidovať na prezidenta USA. 5. júna 1968 krátko potom, ako v hoteli Ambassador v Los Angeles predniesol svoj prejav, bol rovnako ako jeho brat zastrelený. Toto je dokument, ktorý skúma dôkazy na základe ktorých bol Sirhán Bišára Sirhán odsúdený na trest smrti.

The Second Gun

The Second Gun (1973)

Dokument sa zaoberá teóriou "druhého strelca", ktorá by tak vyvrátila závery vyšetrovania polície z Los Angeles, že na Róberta F. Kennedyho bol spáchaný atentát osamelým strelcom, a teda následne na trest smrti odsúdeným Sirhánom Bišárom Sirhánom.

The JFK Assassination: The Jim Garrison Tapes

The JFK Assassination: The Jim Garrison Tapes (1992)

Jim Garrison bol štátny zástupca v New Orleans, ktorý v roku 1966 začal vlastné vyšetrovanie atentátu na Johna F. Kennedyho, ktoré viedlo k zatknutiu a následnému súdnemu procesu s Clayom Shawom, prakticky jediným človekom, ktorý sa kedy za onen čin ocitol pred súdom. Tento dokument je nie len jeho osobnou spoveďou, ale aj rôznych svedkov či odborníkov, ktorí sa vyjadrujú nie len k samotnému prípadu, ale aj dôkazom, ktoré viedli k zatknutiu Lee Harvey Oswalda a oficiálnej správe Warrenovej komisie.

Unlawful Killing

Unlawful Killing (2011)

Dokument detailne skúma tragickú nehodu princeznej Diany a jej vtedajšieho partnera Dodim al-Fayeda v Paríži, ku ktorej malo dôjsť z dôvodov značného požitia alkoholu vodičom Henrym Paulom, ktorý viac ako desať rokov pracoval pre zámožnú rodinu Mohammeda al-Fayeda. Lenže keď tomu nenasvedčuje nie len účet z reštaurácie, ale ani samotné svedecké výpovede, prečo média ešte pred vynesením rozsudku začali šíriť informáciu, že ono vozidlo šoféroval “ožratý ako prasa”?

Logic: And the Fight Against It in the Assassination of President John F. Kennedy

Logic: And the Fight Against It in the Assassination of President John F. Kennedy (2021)

29.11.1963, a teda 18 dní po spáchaní atentátu na Kennedyho, jeho nástupca na prezidentskom kresle Lyndon B. Johnson zakladá takzvanú Warrenovú komisiu, ktorá dostala za úlohu objektívne vyšetriť tento ohavný čin, aby formou dôkazov vyvrátila akékoľvek pochybnosti o teórii "jednej guľky" a páchateľovi Lee Harvey Oswaldovi. Tento dokument bod po bode detailne konfrontuje výsledky komisie argumentami, ktoré nemožno kategorizovať inak ako logickými.

Killing Oswald

Killing Oswald (2014)

Marguerite Oswald: "Myslím, že môj syn je obetným baránkom, pričom história časom preukáže, že nebol do tohto činu nijakým spôsobom zaangažovaný." Dokument plný dobových autentických výpovedí rôznych ľudí, ktorí ozrejmujú nie len to, kto bol Lee H. Oswald, ale poskytujú aj informácie kto a prečo by prakticky mohol stáť za atentátom na Johna F. Kennedyho.

Who Was Lee Harvey Oswald?

Who Was Lee Harvey Oswald? (1992) (seriál)

Lee Harvey Oswald bol bývalý príslušník Námornej pechoty Spojených štátov. Ako ideológovo presvedčený marxista deväť dní po prepustení z armády emigroval do Sovietskeho zväzu, aby sa následne po 3 rokoch vrátil späť do USA. Dňa 22. novembra 1963 bol ako jediný podozrivý zadržaný za údajné spáchanie atentátu na J. F. Kennedyho počas jeho predvolebnej kampane v texaskom Dallase. Ale je tomu naozaj tak?

JFK's Secret Killer: The Evidence

JFK's Secret Killer: The Evidence (2013) (TV film)

Dokument predostiera expertízu, ktorá sa zaoberá nie len oficiálnou teóriou "jednej guľky", ktorá mala počas návštevy Dallasu v roku 1963 zavraždiť Johna F. Kennedyho, ale aj možnosťou existencie druhého strelca, ktorá by však v tomto prípade znamenala pre americkú administratívu tú najväčšiu hanbu. Bolo by naozaj možné, aby bolo spáchanie atentátu na prezidenta spojených štátov Amerických len akousi zhodou náhod či nešťastných okolností?

JFK: 3 Shots That Changed America

JFK: 3 Shots That Changed America (2009) (TV film)

V novembri roku 1988 je v spojených štátoch Amerických 13% ľudí presvedčených o tom, že Lee Harvey Oswald bol jediným strelcom, ktorý strieľal po Johnovi F. Kennedym počas návštevy Dallasu. 61% zas verí tomu, že záverečná správa Warrenovej komisie je len oficiálnym krytím toho, čo sa dňa 22.11.1963 naozaj stalo. Toto je unikátny dokument z dielne kanálu History Channel, ktorý poukaze na udalosti z onoho dňa z inej perspektívy, ako tie, ktoré boli prezentované v záverečnej správe Warrenovej komisie.

Best Evidence: The Research Video

Best Evidence: The Research Video (1990)

Existuje len hŕstka kompetentných ľudí, ktorí môžu svojim svedectvom vyvrátiť, respektíve potvrdiť fámy o tom, čo sa dialo s telom Johna F. Kennedyho potom, ako skonal v Dallaskej nemocnici. Tento dokument prezentuje ich svedectvá.

Reklama