Reklama

Reklama

JFK: 3 Shots That Changed America

(TV film)

Obsahy(1)

V novembri roku 1988 je v spojených štátoch Amerických 13% ľudí presvedčených o tom, že Lee Harvey Oswald bol jediným strelcom, ktorý strieľal po Johnovi F. Kennedym počas návštevy Dallasu. 61% zas verí tomu, že záverečná správa Warrenovej komisie je len oficiálnym krytím toho, čo sa dňa 22.11.1963 naozaj stalo. Toto je unikátny dokument z dielne kanálu History Channel, ktorý poukaze na udalosti z onoho dňa z inej perspektívy, ako tie, ktoré boli prezentované v záverečnej správe Warrenovej komisie. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (2)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť dokumentu popisuje udalosti pred a po spáchaní atentátu. Druhá sa vo svojom úvode venuje Rubymu, jeho aktu a prípadnému (nulovému) motívu. Potom sa dostáva vďaka množstvu autentických, dobových záberov na spochybňovanie záverov Warrenovej komisie ale aj k takzvanej, "verejnej" konfrontácii dôkazov pred kongresom. Záver dokumentu môže v prípade Oswalda pôsobiť až trochu absurdne, no je to informácia o udalostiach, s ktorou sa veru v mnohých dokumentoch o atentáte na Kennedyho nestretnete. ()

fishki 

všetky recenzie používateľa

Unikátny dokument mapujúci atentát na Kennedyho a následujúcich pár dní po udalosti. 4 hodiny materiálov z TV či od amatérov. Počas celého dokumentu nie je počuť jediný voice over. Všetko je vidieť tak, ako to ľudia v tej dobe videli v TV. Väčšina záberov je needitovaná, takže je k videniu mnoho outtakes, gag reel, blooperov, etc. Občas sa objavia možno nudné zábery na ulice, či ľudí, z celkového dokumentu však mrazí. ()

Reklama

Reklama