Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (5 276)

plagát

Desaparecer por completo (2022) 

Mexická “kliatbovina” pre nenáročných, ktorých viac uspokojí originálny námet, než samotná realizáciá. Fakt škoda, že sa s tým priatelia “za Trumpovým plotom” nepohrali viac, lebo v tomto prípade je potenciál v podobe príbehu badateľný, akurát že všetko okolo toho je akési bezzubé, pričom prevláda viac nudných pasáži, než tých, ktoré by mali samotný snímok držať pri živote. Na horor fakt málo.

plagát

Stopmotion (2023) 

Námet dobrý, realizácia chabá. Hororové záblesky sú proste málo.

plagát

Vincent musí zemřít (2023) 

Neuveriteľne originálna vecička z krajiny "Galského kohúta", ktorú by som veľmi do horor žánru neradil, keďže hororová je tu akurát tak myšlienka (+ pár ojedinelých scén bez priameho pohľadu na násilie), no v rámci nejakého námetu, ktorý by mal vzbudiť zvedavosť so základnou otázkou v hypotetickej rovine (akože prečo?), musím skutočne skonštatovať, že toto tu ešte nebolo. Na záver treba dodať, že bežný konzument hororových počinov toto proste nedocení. No a nedocení to ani "znalec", ktorý bude očakávať niečo, čo skrátka tento snímok ponúknuť nedokáže. Ja osobne som tak nejak na rázcestí, lebo kým bola prvá polovica pútavá najmä z dôvodov, že divák tak nejak nevedel čo očakávať, v tej druhej, v ktorej boli karty už viac menej rozdané, cítiť jasný dejový úpadok bez mimoriadneho prekvapenia. Za mňa napriek prvotnému nadšeniu (a slušnému záveru) za (silné) tri.

plagát

Lowlifes (2024) 

Malý, Kanadský, dobrovoľný "home-invasion", ktorý nadchne v úvode, vo svojom jadre neponúkne takmer nič mimoriadne, aby v záverečnej fáze decentne zdvihol latku. Ja mám s týmito pokusmi zásadný problém najmä preto, lebo by mali byť dostatočne krvavé a plné gore scén v kombinácii s nápaditými mordovačkami. No a to si povedzme narovinu, to tu celkom absentuje. Kanada chŕli pomerne kvantum hororov, no len zriedka ktoré skutočne naplnia očakávania, pričom ide poväčšine o priemerno podpriemerné pokusy. No a toto jej jeden z nich, na úrovni medzi 2-tri.

plagát

Počatie (2024) 

Kláštor, je(B)tišky, mystický nádych a miestami (najmä vďaka hudobnému doprovodu) fakt vydarená, hutná atmosféra, dokázali spraviť zo snímku priemernej úrovne, pomerne solídnu “zábavu” v rámci žánru, pričom v prípade vtiahnutia do deja, divák nebude mať problém doceniť či odignorovať to, čo by inde netoleroval. Ja sa priznám, čakal som to teda ďaleko horšie, no toto si hodnotenie “troch” určite zaslúži, i keď jedným dychom musím dodať, že by snímku pomohli ešte výraznejšie hororové scény, a to nie len počas diania, no najmä v samom závere, ktoré mohlo byť väčším “finále”.

plagát

Mary (2019) 

Čakal som to ďaleko horšie. Ono samozrejme, nejedná sa o nijak prevratnú ducharinku, odohrávajúcu sa na lodi, no pár zábleskov sa nájde, pričom kvalita spracovania nie je taktiež na zahodenie. Je to proste taký malý, nenáročný počin v rámci žanru, ktorý neurazí, no taktiež nemá zbrane, aby prekvapil.

plagát

Noc drůbežích mrtvol (2006) 

Ide o extrémne amatérsky splater, miesta tak trápny, že má človek priam dojem, že nič trápnejšie doposiaľ ani nevidel. Lenže! V rámci subžánru je to proste akceptovateľné a takto nejak to má vyzerať. Neberie sa to ani na stotinu vážne, potoky krvi tečú, občas aj to gore veru nevyzerá zle, masky sú občas skôr na smiech, pričom štýl humoru sadne najmä tým, ktorí holdujú či dokážu aspoň tolerovať ten menej sofistikovaný, ba priam trápny. Dám tri.

plagát

Mauseu (2021) (seriál) 

Zásadná informácia pre všetkých, každá epizóda má viac ako hodinu, pričom niektoré sú stopážou na úrovni celovečerného filmu, okolo 80 minút. Dopozerať potom takýto seriál, je doslova na hrane možností (aspoň teda mojich). Ja totiž nie som príliš trpezlivý človek, pričom keď sa opakujú hluché pasáže, ktorým sa takýto objemovo obsiahli seriál proste nevyhne, je to fakt ťažko. Ja osobne sa priznávam, že som to po 10 epizóde vzdal, lebo ako som už uviedol, nebolo to 10 hodín, ale možno aj 15, pričom napriek tomu že zvraty v deji boli spočiatku celkom pútavé, ich úroveň odstupom času klesala a už nebola tak vysoká, aby dostatočne udržala moju pozornosť, pričom práve vďaka tým zvratom, samotný námet začal pôsobiť trochu úsmevne. Je to na Vás, no projekty tohto druhu s takým objemom, sú pre mňa osobne časovou vraždou. Byť to rozdelené do troch sérií, o epizódach po 50 minút, bolo by to ďaleko lepšie, lebo to dejové tempo, mne osobne rozhodne neprišlo tak dynamické, ako by to bolo zapotreby. Námet dobrý, forma viac vražedná, ako vyčíňanie samotného sériového vraha v tomto počine, pričom výnimočne musím súhlasiť s názorom užívateľa "ChArLeNe", ktorý divákovi zanechal stručný, no zato výstižný odkaz v podobe: "Zbytočne prekomplikovaný scenár s množstvom postáv, zvratov a otočiek až to zašlo do prílišnej absurdnosti." No a nedá sa nesúhlasiť.

plagát

Len rieka tečie (2023) 

Človek nemá príliš veľa skúseností s Čínskou výrobou, ak teda neberieme do úvahy handry ako "Adiodos", "Reabook" či "Nikf". K snímku som sa dostal na základe tagov, keďže sa jedná o námet sériového vraha. Nuž, čo dodať, je to skrátka iné. Nemá to takú klasickú temnú atmosféru, ako v prípade tradičného krimi-thrilleru, v ktorom si človek hryzie nechty či zakrýva tvár paplónom. Je to skôr konverzačka, ktorá plynie veľmi pomaly, dej sa snaží byť "akože" nečitateľný, no bohužiaľ, nemá to žiadne grády ani temnú stránku, čo je v prípade obdobných námetov proste trestuhodné. Ale tak, ako exkurzia "do neznáma" to celkom ujde. Priemer na hrane. 

plagát

Podezření pana Whichera: Vražda v Andělské uličce (2013) (TV film) 

Quatrológia okolo súkromného detektíva Whichera je čisto priemernou záležitosťou po takmer všetkých stránkach. Od námetov, cez dej bez akýchkoľvek mimoriadnych zvratov, až po takmer nulové prekvapenia v závere či hutnej atmosféry. Snáď len tie kostýmy a kulisy to držia pohromade či solídny TV look. No a nepomáhajú tomu ani tie nezmyselné, “kilometrové” obsahy, ktoré pripomínajú skôr beletriu v nejakom literárnom diele, než niečo, čo by malo v skratke upútať. No fakt na facku ..