Reklama

Reklama

Ju-on: Owari no hajimari

  • Japonsko 呪怨 -終わりの始まり- (viac)

Obsahy(1)

Mladá a ambiciózna Jui nečakane postupuje z pozície zastupujúcej učiteľky na post triednej učiteľky. Hneď v prvý deň nástupu v novej funkcii zisťuje, že jeden zo žiakov, Tošio Saeki, už sedem dní vymeškal zo školskej dochádzky. V záznamoch predchádzajúceho triedneho učiteľa bola uvedená poznámka, že sa nikoho z rodiny nepodarilo kontaktovať. Nakoľko si Jui musí z pozície svojho postavenia plniť nejaké povinnosti, rozhodne sa, že daného žiaka na uvedenej adrese navštívi. Bez toho, že by si to uvedomovala, vstupom do domu prichádza do priameho kontaktu s kliatbou, ktorá ju bude prenasledovať, až kým... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (28)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Učiteľka príde domov vyhľadať žiaka, ktorý dlhšie chýba v škole, čo ju však zatiahne do nepríjemnej nočnej mory, keďže dom bol kedysi dejiskom desivej tragédie... Siedmy zárez do (ne)únavnej „Ju-on“ série predstavuje reboot diania, takže kto má chuť na otrepanú ázijskú duchárinu v tom pravom slova zmysle, nech sa páči. Osobne ten film považujem za nepotrebný, nie však zlý, teda pokiaľ sa človek prenesie cez 100x videné a bude sa na to pozerať len ako na nenáročnú duchárinu so starým (až príliš) známym Ju-on nádychom. Natočené je to pekne, atmosféra nechýba a pár ľakačiek + duchárskych kreácií občas zafunguje, takže tie 3* tam s trochou sebazaprenia nakoniec priklepnem. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný televízny Ju-On: The Curse aj jeho filmovú verziu Ju-On: The Grudge mám z Japonska veľmi rád a právom patria do pomyselného „zlatého fondu ázijských ducharín. Ďalšie pokračovania už boli viac menej zbytočné a hlavne, síce neurážajúca, ale len priemerná dvojica minulých príspevkov: Girl in Black a The Old Lady in White ukázali, že séria už nemá veľmi čo ponúknuť. Po štrnástich rokoch sa však niekto opäť pokúsil sériu oživiť už siedmym prírastkom. Tým niekým je tento krát režisér nezaujímavých kúskov ako japonský Kansen alebo slabý americký remake thajského Shutter, Masayuki Ochiai. A rovnako ako je väčšina jeho doterajšej tvorby nevýrazná je rovnako nevýrazný aj najnovší Ju-On, ktorý je len vyčerpanou ducharinou, ktoré boli naposledy v móde pred vyše desiatimi rokmi. Nie vyslovene zlou, ale takou nemastnou, neslanou až beda. The Beginning of the End sa síce príbehovo pokúša o akýsi prequel, ale vo výsledku to je jedno, pretože nové postavy a ich osudy nie sú nijako zaujímavé. Film by síce chcel odkazovať na mnoho známych scén z predošlých filmov (kultové strašenie v posteli), ale v podaní Ochiaia to vôbec nefunguje. Siedmy Ju-On tak už ani nevydesí, ani veľmi nebaví keďže tempo je až trestuhodne pomalé, ľakačky abstinujú alebo nefungujú, atmosféru cítiť minimálne a ani veľmi sa v ňom toho nedeje, takže tu nie je nič čo by stálo výrazne za zmienku. Ono to síce neurazí, ale je to tak nepotrebný, zbytočný film, že nemá zmysel sa o najnovšie pokračovanie Ju-Onu výraznejšie zaujímať. Pri Girl in Black a The Old Lady in White som to ešte akceptoval, ale živiť túto sériu ďalej týmto spôsobom nemá najmenší zmysel. A to píšem ako fanúšik Kayako a Toshia. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát vůbec ne tak špatné, jak jsem čekal. Po dvou zcela nepovedených hodinových zbytečnostech „Girl in Black“ a „Old Lady in White“ přicházejí tvůrci s jakýmsi (logicky nově obsazeným) prequelem, kterému se místy konečně daří příjemně strašit. Příběh hezky odsýpá, scény s krkající rodinkou duchů se rychle kupí, hrdinové přicházejí o život, a to vše tříděno do známých kapitol. Nové ksichty Toshia s Kayako mi nevadily a celkem příjemně je nyní i pozměněna kultovní scéna s Kayako na schodech. Takže nakonec v pohodě Ju-on zásun, tohle fakt šlo. (60%) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladá ambiciózna Jui nečakane postupuje z pozície zastupujúceho učiteľa na post triednej učiteľky. Hneď v prvý deň nástupu do svojej pozície zisťuje, že jeden zo žiakov, Tošio Saeki, už sedem dní vymeškal zo školskej dochádzky. V záznamoch predchádzajúceho triedneho učiteľa bola uvedená poznámka že sa nikoho z rodiny nepodarilo kontaktovať. Nakoľko si Jui musí z pozície svojho postavenia plniť nejaké povinnosti, rozhodne sa že daného žiaka na uvedenej adrese navštívi. Bez toho že by si to uvedomovala, vstupom do domu prichádza do priameho kontaktu s kliatbou, ktorá ju bude prenasledovať až kým ... Prvú časť už zrejme nikdy nič netromfne. To bola proste atmosférická pecka s množstvom nepredvídateľno-predvídateľných, a hlavne funkčných lakačiek, ktoré len málo koho nechali po nociach chladným. Nie, že by tento príbeh vyslovene sklamal, no povedzme, že napriek solídnemu nábehu k dobre spracovaným scénam nedošlo k poslednému kroku, ktorý by ich "razantne" vyhrotil. Až záverečná pol hodinka ponúkla niekoľko solídnych atmosférických pasáži či záberov, ktoré hádam potešia fanúšika hororu. Treba však dodať, že napriek peknej kamere, tento druh spracovania hororových prvkov sme už videli pred viac ako 10 rokmi. Tak či onak, "Ju - on" je ľahko nadpriemerná ducharina, ktorá nijak mimoriadne nesklame - 60%. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Naprosto parádní první půlhodina která se změní v takovou frašku. Pravdou je že na filmy Ju-on bych dokázal koukat furt. Prostě mě příběhy lidí zajímají a je to jeden z mála filmů které dokáží navodit atmosféru. Jak jsem řekl první půlhodina dokáže vystrašit a je zatraceně dobrá a navíc příběh který se hlavně stará o historii Toshia je parádní. Ale po první půlhodině film hodně spadne do průměrné duchařiny která je sice zajímavá ale zatraceně pomalá a spíše mi přišlo jako kdybych koukal na drama než na duchařinu. Je to škoda protože jsem na film čekal od prvního ohlášení. Nemůžu říct že jsem zklamaný ale mohl to být druhý nejlepší Ju-on, holt režisér se bál tlačit na pilu. Což je v tomto případě škoda. ()

Galéria (38)

Reklama

Reklama