Reklama

Reklama

Amityville: Prebudenie

  • Česko Amityville: Probuzení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)
  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Nie je skutočným pokračovaním filmov o Amityville, ale je to metafilm, kde sa tento film odohráva v „skutočnom svete“ a pôvodný film z roku 1979, jeho prequel a remake z roku 2005 sú všetky fiktívne. (Arsenal83)
  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Pri otváracom víkende v USA bol film premietaný v desiatich kinách a zarobil len 742 dolárov. (Marceloo)
  • Dům, který vidíme v tomto filmu, byl postaven v El Dorado park na Long Beach v Kalifornii. (veronikajel)

Reklama

Reklama