Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu... (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (35)

Ape (1976)

  • V Severní Americe byl tento nízkorozpočtový brak uveden dva měsíce předtím, než šel do kin velkorozpočtový King Kong (1976). (fiLLthe3DD)

Bílý bizon (1977)

  • Pôvodnú hudbu tohto filmu zložil David Shire, no táto partitúra bola zamietnutá pre príliš melodickú a prehnanú hudbu. Producenti rýchlo najali víťaza Oscara Johna Barryho, ktorý minulý rok spolupracoval s Dinom De Laurentiisom na filme King Kong (1976). Barry napísal pre film hudbu, ktorú v jeho dosť neromantickom a charakteristickom štýle, na ktorý boli jeho fanúšikovia zvyknutí. (Arsenal83)

Bílý bizon (1977)

  • Pre bizónie scény si producent Laurentiis najal Carla Rambaldiho, aby navrhol animatronického bizóna v plnej veľkosti, ktorý by sa kĺzal po koľajniciach. Toto bolo založené na jeho rozsiahlejšej práci na ich predchádzajúcej spolupráci King Kong (1976). (Arsenal83)

King Kong žije (1986)

King Kong žije (1986)

  • Linda Hamilton přijala hlavní roli z toho důvodu, že předchozí snímek King Kong (1976) udělal z Jessicy Lange hvězdu a rozjel její kariéru. Naneštěstí Linda během natáčení neměla ponětí o tom, jak bude výsledek vypadat, jelikož víceméně točila oproti modrému pozadí – z výsledku byla zděšená nejen ona, ale i diváci a kritici. (fiLLthe3DD)

Kong: Ostrov lebiek (2017)

  • Podobne, ako verzia z roku 1976, bola aj táto natáčaná na Havajských ostrovoch. Rovnako sa točilo v Austrálii aj severnej časti Vietnamu, vrátane slávnej Halong Bay (tento záliv bol v roku 1994 zapísaný na zoznam svetového dedičstva UNESCO). Vďaka tomu, bol režisér filmu Jordan Vogt-Roberts oslovený Vietnamskou národnou správou pre cestovný ruch (VNAT) s ponukou, aby sa stal veľvyslancom Vietnamu pre cestovný ruch na obdobie troch rokov. (beso74)

Raz sa vrátia (1991) (TV film)

  • Spoiler: V jedné scéně sleduje Jim (Tim Matheson) televizi, ve které se najednou objeví jeho mrtvý bratr Wayne. Než se tak ale stane, můžeme si všimnout, že se kouká na snímek King Kong z roku 1976. (donnovann)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (viac)

Reklama

Reklama