Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (1 272)

plagát

Lie Tan (2022) 

Čínska akčná melodráma inšpirujúca sa Neesononovým Taken - V istej (pre istotu a korektné diplomatické vzťahy) nešpecifikovanej východoázijskej krajine žije tvrdý ale momentálne dosť bezradný policajt. Aj by bol najradšej, ak by ho povýšili a aj by by bol celkom rád, ak by mal viac času na svojho malého syna. A navyše, počas tých vzácnych chvíľ zistí, že jeho osemročné zlatíčko odporne šikanuje tlupa výrastkov okolo dvadsiatky. Ako otec a zároveň policajt ani chvíľu nelení a vyberie sa na diskotéku si to z nimi vybaviť - zmlátiť ako žito a poslaš do cely. Ich vodca je však (čisto zhodou okolností) šéf mafie organizujúcej kšeft s (nielen)  bielym mäsom a zabásnutie synáčika mu nie je vôbec po srsti. Ako pomstu, unesie nenávidenému policajtovi jeho potomka. Ak sa vám dej nezdá príliš logický, nepoteším vás, skutočné krkolomné eskapády začínajú až od tejto chvíle, ústredným scenáristom filmu je totiž Mr. Náhoda. Našťastie, celý tento chatrný príbeh je len nato, aby si to nahnevanýotecko rozdal s nahnevaným mafiánom a celým jeho gangom. A tu už, našťastie, sa na akciu pozerať dá, miestami je to vcelku výživné. Ak ma pamäť neklame, počas celého filmu sa na plátne neobjaví ani jedná streľná zbraň, väčšina súbojov sa odohráva prostredníctov tyčí, palíc, sem tam nejaká tá čepeľ a kladivá, s ktorými sa zúčastnení klepú hlava-nehlava, pričom žiadna z hláv nepovolí... To asi bude tá neslávne známa čínska kvalita....

plagát

Penitentiary (1979) 

Zvláštny a miestami vcelku zaujímavý  zástupca druhej vlny mánie zvanej blaxploitation. Chudák tulák bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a skončil s vraždou na krku. A keďže je čierny, s odsúdením problém nebol, krátko nato, sa už stáva súčasťou zariadenia, kde bledu tvár zbadáš akurát tak medzi bacharmi. Kto chce s vlkmi byť, musí z nimi vyť, tak hovorí jedno naše príslovie. Gordone, ktorého korene zjavne na Slovensko nesiahajú, to asi nikdy nepočul a tak sa rozhodol, že nebude žiadne vytie ale poriadne zbitie, rozhodol sa vplyvnému gangu postaviť. A aby som nezabudol, aby nebola v pasťaku nuda, väzni sa môžu zapojiť do boxerského turnaja, ktorý im dokáže skrátiť pobyt za mrežami, alebo aspoň vybaviť nejakú žensku. A tak takmer 100 minút má divák možnosť pozerať, ako si čierni bratia nakladajú do držky a snažia sa dostať pod sukne svojim rovnako tmavo opáleným sestrám, s ktorými sa tí chytrejší, dokážu roznežniť aj bez toho aby sa nechali mlátiť do hlavy. Celé to zachraňuje niekoľko dobrých, nielen pästných, výmen a sem tam nejaká ta hláška. Osobne som od tohto kultu čakal viac.

plagát

H.P. Lovecraft's Witch House (2021) odpad!

H.P. Lovecraft - meno, ktoré ako magnet priťahuje divákov, hneď ako sa objaví správa o nejakej novej adaptácii jeho diela, okamžite sa nájde široké spektrum hororových fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú na premiéru. V tomto prípade to bol však planý poplach. Nízkorozpočtová surrealistická nuda je pocitovo asi desaťnásobne dlhšia ako tomu v skutočnosti je.  Snaha síce bola, ale výsledok za pozretie určite nestojí.

Posledné hodnotenia (3 011)

Rituální zabiják (2023)

22.01.2024

Elevator Game (2023)

28.11.2023

Double World (2020)

19.11.2023

Päť nocí u Freddyho (2023)

19.11.2023

Don't Say Its Name (2021)

19.11.2023

All the Creatures Were Stirring (2018)

23.10.2023

The Bell Keeper (2023)

17.10.2023

Abandoned (2022)

15.10.2023

15 Killings (2020)

15.10.2023

Reklama

Posledný denníček (9)

Práve sa pracuje na:

dokončená  Tracy Scoggins a idem sa pustiť do práce na hercovi menom Bill Oberst jr. Pribalený jeho krátky film Assassins.