Reklama

Reklama

Godzilla VS Destoroyah

  • Japonsko ゴジラVSデストロイア (viac)

Obsahy(1)

V tomto díle hrozí Zemi katastrofa, která by měla za následek zničení celé planety. Godzilla se hrozivě zahřívá a mohla by zapříčinit protavení až k zemskému jádru. Vojáci se jí proto pokoušejí všemožně ochlazovat až je nakonec zmražena. Ale město je napadeno zmutovanými obludami a obřím monstrem Destroyerem. Na pomoc proti tomuto zlu přichází mládě godzilly, ke kterému se připojí i znovuprobuzená Godzilla. Nastává tak boj s monstry, ale i dřívější problém - Godzilla se stále zahřívá. Podaří se Zemi zachránit nebo bude zničena? (Chupacabre)

(viac)

Recenzie (23)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Režisér Takao Okawara se po menší pauze vrátil zpět k této sérii a dostal nezáviděníhodný úkol, celou jí co možná nejšetrněji „zakončit“. V Japonsku se Gojira těšila a dodnes těší obrovské popularitě a její smrt by vyvolala velkou dávku divácké nevole. Jenže Toho v té době pracovalo na mnoha filmových projektech a bylo zkrátka potřeba si od legendárního monstra odpočinout. I proto zřejmě scénárista Kazuki Omori vsadil na nostalgii a snažil se do svého díla zasadit několik vzpomínkových scén a narážek na původní Gojiru z roku 1954, což mnozí opravdu kvitovali s velkým povděkem. Rovněž obsazení herečky Momoko Kochi se ukázalo býti dobrým tahem. Bylo proto potřeba ještě pořádně zapracovat na atmosféře a zapůsobit na city, aby to celé mělo pořádné grády. Jak se však ve finále ukázalo, tvůrcům se to v tomto dvaadvacátém dílu podařilo jen napůl. Nový image Gojiry nevypadal vůbec špatně, zvláště když jsme jí mohli porovnat s její předchůdkyní, jenže v černobílém hábitu prostě ty souboje a destrukce města vypadali mnohem lépe. A o to tu šlo především. Bylo sice vidět, že technika šla kupředu (zvláště u modelů tanků, lodí, letadel či vrtulníků), ale ty papundeklové baráčky a maketa letiště vypadali pořád až moc uměle. Správný fanda však i tyto nedostatky hodí za hlavu, protože děj je přece jenom nejdůležitější. Srdceryvných momentů tu bylo několik a přiznám se, že i já cítil lehké mrazení při závěrečné scéně či souboji Juniora a Destoroyaha, ale jak ukázal závěr, přece jenom si tvůrci nechali otevřená vrátka. 70% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Snaha priživiť sa na 90s trende zabíjania franchisov (Death of Superman, Hellraiser: Bloodline, Jason Goes to Hell, Freddy's Dead, Halloween H20...). Bohužiaľ neskapína len Godzilla ale celý film. Napriek tomu, že je to vizuálne príťažlivé (lávovitá Godzilla, Destoroyah čoby rip-off z Votrelca a Predátora), relatívne hlúpe (roztápanie sa Godzilly) a fatálne (odkazy na originál z 1954), všetko to ide navnivoč a to hlavne kvôli šialenej japonskej dialektike, kedy sa tvorcovia nevedia rozhodnúť, či je Godzilla skaza alebo hrdina, či jej roztopenie zničí svet alebo nie, či je Destoroyah naša nádej na záchranu alebo definitívna pohroma. Celé je to nesúrodé a prekomplikované. Chýba tomu priamočiara hlúpa jednoduchosť klasickej ságy. Nehovoriac o tom, že opäť raz to má asi o 20 minút viac, ako by sa slušilo. ()

Reklama

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Tolik kultovní a skvělá 90. léta v Japonsku. A zrovna v roce mého narození. Díval jsem se tehdy v Itálii a můj smích byl opět slyšet. Není to seriózní původní Godzilla ani pohádková Godzilla Vs Mothra, je to těžká blbůstka, jejíž a dalších děl ze série kultovitost asi nebude náhodou. Na konfrontaci s King Kongem to nemá, ale na ni nebude mít nic. A Godzilla je tu tentokrát jako klaďas. :) ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

S Godzillou nie je niečo v poriadku, je celá žeravá a dymí sa z nej. Silno sa totiž zahrieva a napokon má vybuchnúť, čo bude mať za následok nukleárny holokaust a koniec sveta. Japonci preto vyvinú zmrazovacie zbrane aby ju trocha schladili. Medzitým sa však začnú rozmnožovať nejaké nové príšery. Najprv sú mikroskopické a zožerú len pár rýb, rýchlo však vyrastú na hračkársky vyzerajúce krabovité potvory s votreleckými vyskakovacím sánkami. Súboj týchto potvor s elitným komandom tiež pripomína votrelcov. Nakoniec sa vyvinie jeden obrí Destoroyah a jeto teda riadne apokalyptické hovado. Godzilla bude mať zasa plné pazúry práce a tentoraz jej helfne aj synátor Giodzilla Junior. Záverečný zápas s Destoroyahom je už tradične efektný a plný rozprskávajúcich sa mrakodrapov, aj keď nemá na predchádzajúci súboj so Spacegodzillou ktorý bol predsa len veľkolepejší. No a napokon príde ten okamih na ktorý sa čakalo a Godzilla sa predsa len roztaví. Fakt ma to vzalo. R.I.P ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

HEISEI séria začala znamenite ( viď THE RETURN OF GODZILLA, či GODZILLA VS BIOLLANTE ), lenže tento razantný nástup sa nedokázal udržať dlho. Ďalšie snímky kvalitatívne klesali a robili slávnemu monštru skôr hanbu. O to viac ma potešilo, že zakončenie tohto renesančného obdobia godzillovskej série je dokonalým ´´kaiju´´ s mimoriadne efektnými trikovými scénami, pyrotechnika tu buráca viac ako inokedy a Godzilla je nukleárne napumpovaný ´´badass´´, s ktorým je neradno srandovať. Skvelý THE END jednej dekády. ()

Zaujímavosti (10)

  • Původně se měla v tomto filmu s Godzillou utkat Ghost Godzilla, monstrum vzniklé z Godzilly zabité v prvním díle z roku 1954. Studiu TOHO se však nelíbilo, že po Mechagodzille a SpaceGodzille by se mělo objevit další monstrum podobného vzhledu. (dawe04)
  • Posledný film o Godzille od producenta Tomoyuki Tanaku, ktorý sa ako jediný podieľal na všetkých predošlých snímkach o tomto monštre. (beso74)
  • Do obleku Godzilly juniora se oblékl japonský herec Hurricane Ryu, který stejné monstrum zahrál i ve filmu Godzilla vs. Mechagodzilla (1993). (Terva)

Reklama

Reklama