Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (639)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Carpenterův hudební motiv nechybí, i některé scény v druhé půli jsou nachlup stejné - jen psychouš Michael je podroben psychologizaci a navíc v léčebně evidentně dostával vetší porce ovesné kaše, fazolí a kukuřice.. Když Zombie obnažuje kořeny Myersova vražedného běsnění, má to ještě šťávu režisérova osobního vkladu, ovšem někde od nástupu sestry v adopci (hloupá berlička, ovšem na rozdíl od originálu, alespoň něco) se vše začne stáčet do uniformního slasheru s místy opravdu žalostnými dialogy. Pobavil dvojsmyslný moment, kdy při prezentaci knihy doktora Loomise zabere kamera detail očí M.McDowella („Tohle jsou oči psychopata.“).. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie. Zvládnuť psychologický rozbor postavy a kultu, akým je Michael Myers padol do nesprávnych rúk. Rob Zombie nám predvádza, že má talent na brutalitu vo filmoch a ani pod záštitou veľkých štúdií sa nedokázal skrotiť a servíruje nám jednu bohapustú hrôzu za druhou, pričom jeho štýl nepozostáva ani tak z presvedčivých a efektných ľakacích scén, ale z toho, aby divák nadobudol čo najväčšie zdesenie z brutalít, ktoré sa mu počas filmu premietnu. Niekedy sa to Robovi naozaj podarilo, no tým pádom stráca hlavný hudobný motív série zmysel, pretože ten bol (v podarenejších dieloch série) akousi predzvesťou toho, že mi budú po chrbte behať zimomriavky a že budem zatajovať dych každú minútu. Samočinné brutality nemali takú razanciu ako v predchádzajúcich zombieovkách. Tie boli typické aj svojim vyberaným slovníkom, ktorý tu z pozície nemého Michaela akosi nedostal priestor. Snáď sa Rob v pokračovaní trošku pochlapí. Štúdiá by mu do toho kecať nemuseli, zárobok bol slušný. 55%. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Pánabeka, toľko vrieskania som snáď ešte nepočul v žiadnom filme. Ale ani sa nečudujem - keby som ja bol americký herec a musel by som hrať vo filme podľa takéhoto scenára, tiež by som celý čas jačal od hrôzy. Robot Zombie je nanajvýš priemerný režisér. Epizódky z Michaelovho detstva ešte majú akú-takú atmosféru, ale potom sa začne monotónne porcovanie dorastencov a všetko sa odporúča do pekla. V záverečnej dvadsaťminútovke badať istú snahu, ale žeby to bolo naozaj napínavé, to teda nie. No a scenár? Rob, už prosím ťa nikdy nič nenapíš. Tak tupo napísané dialógy, z ktorých trčí, že autor vôbec netuší, o čom by sa postavy mali baviť, som už dávno nepočul. Hlavne pri rozhovoroch Loomisa a malého Michaela, z ktorých sa dalo vydolovať veľa, ale zvrhávajú sa na bľaboty typu "čierna je len absencia svetla", som trpel ako s kuchynským žabykláčom ponoreným hlboko do čriev. Nasrať, pán Zombie, nasrať, toto bolo úbohé. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Za ten čas, čo ťa poznám, sa z teba stal môj priateľ. Aspoň vidíš, aký nahovno je môj život.“ Veľmi dobre viem, o čo kontroverznému Zombiemu šlo. Niekomu sa na cenenom Carpenterovom origináli páčilo, že Michael Myers v ňom bol zlý "bezdôvodne". Zombie je však úplne iný typ režiséra a vo svojom dosť odvážnom, hoci nakoniec nie výbornom remakeu, sa pokúsil práveže vysvetliť dôvody, pre ktoré sa z malého chlapca v detstve stane psychopatický sériový vrah. Vcelku mu to vyšlo, keďže Michaelovmu detstvu je venovaná veľká časť minutáže. Vďaka tomu miestami perfektne funguje druhá polovica s už dospelým Myersom. Tej zas pre zmenu parádne pomáha skvelý, dominantný a pritom sympatický výkon Malcolma McDowella v úlohe Myersovho úhlavného, celoživotného prenasledovateľa Dr. Loomisa. Okrem prepracovanému scenáru a dôrazu kladenému na psychológiu postáv a vzťahy (čo, ruku na srdce, bežne v hororoch nevídame často a je to škoda), je ďalším mohutným plusom Halloweenu namakaná, špinavá sedemdesiatková atmosféra, intenzívne vraždiace scény, celkový nekompromisný prístup a gigantický kasting, pozostávajúci z úžasných "ksichtov" a žánrových legiend a pololegiend ako sú Udo Kier, Danny Trejo, Dee Wallace, William Forsythe, Brad Dourifa alebo Tyler Mane (vrcholom kastingu je ale zrejme až Danielle Harris, ktorá vytvára dokonalý zmätok, keďže síce hrala už v pôvodnej štvorke a päťke, ale úplne inú rolu). ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Zbytočný remake. V druhej polovici naviac nehorázna, až nezdravo nahustená vykrádačka originálu, aj vrátane tých už dávno nefunkčných scén, ktorá neomylne zabíja sľubnú atmosféru prvej časti. Jedno zhliadnutie síce neuškodí, napokon ani Carpenterova verzia už dnes nie je tak pôsobivá ako kedysi. Narozdiel od Zombieho pokusu však svojho času niečo znamenala a určite nemala tak príšerne kostrbaté dialógy. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (37)

  • Původní premiéra byla plánována na halloweenský víkend, ale distributor se bál konkurence filmu Saw 4 (2007), takže se nakonec uskutečnila o dva měsíce dříve. (HellFire)

Súvisiace novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (viac)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (viac)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (viac)

Reklama

Reklama