Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (286)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný horor, ktorý je nepriamym pokračovaním kultových predchodcov. Má celkom zaujímavý príbeh o doktorovi, ktorý sa stane svedkom zvláštnej udalosti a tak sa rozhodne odcestovať na čas do mesta, v ktorom sídli spoločnosť vyrábajúca mimoriadne obľúbené detské masky, ale zistí, že jej majiteľ chce spôsobiť na Halloween veľkú katastrofu, ktorá by stála množstvo životov a tak tomu chce zabrániť. Spracovanie ale nie je moc dobré, celý dej je pojatý príliš nezaujímavo, ešte úvodná dvadsaťminútovka nie je najhoršia, ale príchodom do mesta dej upadne a viac sa rozbehne až v poslednej polhodine, ale najhoršie na tom je, že aj keď sa niečo deje, tak to pôsobí celé dosť hlúpo a naivne. Hlavným kladom filmu je bezpochyby atmosféra, ktorá je výborná, presne v štýle osemdesiatych rokov a hlavne kvôli nej sa dá na film bez problémov dopozerať až do konca. Krvavých scén je tu minimum a ani tie vôbec v ničom nezaujmú, takže tu nie je o čo stáť. Herecké obsadenie je len priemerné, poteší Tom Atkins v hlavnej úlohe, ale okrem neho už nikto výraznejšie nezaujme. Réžia sa dá pochváliť len za tú atmosféru, inak nič a technická stránka je aspoň priemerná. A poteší aj hudba typická pre túto sériu. Určite nebudem tento film kritizovať len za to, že tu nie je Michael Myers, na film sa pozerám ako na samostatný celok a môžem povedať, že tento film zachránila hlavne doba, v ktorej bol natočený. Keby bol natočený v akejkoľvek inej dobe, tak by to bol výrazne podpriemerný horor, ale práve tá všadeprítomná atmosféra osemdesiatych rokov ho udrží aspoň na slabšom priemere. Ale znovu si už tento film nepozriem. Objektívna kvalita filmu- 48%, film sa páči mne na 53%. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Že by to bol až taký trash, ako som čakal, to sa nedá povedať. Na začiatku by som atmosféru potemnelej nemocnice a jej okolia nevedel moc odlíšiť od tej z dvojky. Je ale fakt, že pár scén bolo strašne odfláknutých, až smiešnych. Napríklad hneď prvá vražda. Alebo zblíženie dvoch hlavných postáv. Ale záver s telefónom a obrazovkou bol v pohode. Aj Carpenterova hudba, prirodzene, aj keď mimo filmu by som ju asi nepočúval. Bola totiž správne neurotická. K 21%nému hodnoteniu by som povedal len toľko, že fanúšikovia Mikea a Laurie boli sklamaní, že tu nevideli Mikea a Laurie. Myslím si, že keby sa z názvu vypustil "Halloween", bolo by tu omnoho vyššie hodnotenie. Ja sám by som si zaspeakoval, že for me takých 49%. ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

No do psí prdele, co to jako mělo být?! Halloween trojka nefunguje ani jako pokračování dvou skvělých předchozích dílů, ale ani jako samostatný horor (protože buďme upřímní- tohle horor fakt není). Začátek ještě jakž takž ujde, jenže pak se film rozplizne do něčeho těžce neuchopitelného, jako kdyby honil až moc zajíců naráz, kteří se mu však úspěšně rozprchli. Vyjít to jako bonusový materiál k nějakému opravdovému Halloweenu, jako nějaký fanmade, tak budiž, ale jako regulérní pokračování se to těžce minulo účinkem. A opravdu ne- Michaela Myerse se tady vážně nedočkáte, což, myslím, mluví za vše... ()

fcreading odpad!

všetky recenzie používateľa

"Prečo Wallace nenapodobil Carpentera a nerozhodol sa znovuzrodit Michaela Myersa?" Tak to som si dnes hovoril ked som plný očakávaní išiel pozrieť Halloween 3 (bez Myersa). Už od úvodnej minúty mi bolo jasné, že od filmu nemôžem očakávat zázrak (ale ono že by ten zázrak prišiel?). Pravdupovediac nie. Celý čas sa film velmi naťahuje, sem tam sa nieco povie, vybafne reklama s maskami a Atkins nám ukáže pravý zmysel po pátraní nebohého starca. To je akurát všetko, co si do polovici filmu pamätám. Druhá polovica sa mi už tak zprotivila, ze som to musel vypnúť. PS: Film by sa zišiel zkrátit o takých dvadsať-tridsať minút, lebo takto to nezaujme nikoho. Odpad! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade musím povedať, že Ja som do Halloween trojky išiel s jasným postojom odosobnenia. V komentároch som sa dočítal, že sa jedná o jednu z najväčších krívd z pohľadu hodnotenia, respektíve, že sa samotný snímok absolútne odkláňa od osudu hlavnej postavy "M.M.". Ja osobne nebudem hodnotiť postoj iných ľudí, no toto je za mňa jedna veľká ostuda bez akýchkoľvek hororových prvkov. A to sa radšej nebudem vyjadrovať k hereckým výkonom, dialógom, a celkovému námetu, pričom táto vraždiaca kombinácia len prispela k celkovému názoru na tento film, ktorý nemožno označiť inak, ako za TRAGÉDIU. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (33)

  • Pro natáčení v továrně Silver Shamrock byla použita mlékárna. (HellFire)

Reklama

Reklama