Reklama

Reklama

Halloween 6: Prekliatie Michaela Myersa

  • Česko Halloween: Prokletí Michaela Myerse (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V neúprosném budování strachu, ze kterého vám bude běhat mráz po zádech, se nic nevyrovná filmu Halloween VI: Prokletí Michaela Myerse, nejstrašlivější kapitole děsivé série Halloween! Jediná hrůzná noc teroru ukrytého pod maskou Michaela Myerse změnila osud jednoho malého města navždy. Nyní, šest let poté, co měl zemřít v plamenech, se Myers vrací, aby znovu zabíjel - a tentokrát není možné uniknout! Jak vražedná zuřivost, při níž se vám zrychlí tep, směřuje k vrcholu, jsou postupně odhalována dlouho skrývaná tajemství nejmaniakálnějšího vraha filmového plátna a jsou skutečně šokující! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ je krásnou ukázkou toho, jak nastavit sérii ve smyslu kvantity, ale naprosto se vykašlat na kvalitu. Je zde snaha trochu oživit sérii, o tom žádná, ale je to provedeno cestou, která není právě z nejlepších. Vytvořené nové mytologii ubližuje tomu, co bylo doposud vytvořeno a dělá z toho přeplácanou slátaninu, což je velká škoda. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Obě rozličné verze filmu jsou po příběhové stránce stejně přiblblé a odvádějí legendu Michaela Myerse jiným směrem, než by si jakýkoliv divák přál. Mám-li je však porovnat, rozhodně je tzv. producer's cut (původní verze) ve všech ohledech lepší a snesitelnější. Dokáže totiž nabídnout aspoň základní filmové prvky, jako jsou návaznost scén, orámovanost děje, slušný střih, kvalitní hudební doprovod a hlavně důstojné zachování scén zemřelého Donalda Pleasence. Kinoverze (přestříhaná a přetočená) nic z tohoto nemá - má jen víc vražd, jinak je to naprostý filmový fail, na němž se umíněnost režiséra a producentů strašlivě podepsala. Jestliže máte dokončený film a zemře vám stěžejní herec, tak se přeci nemůžete pouštět do tragických přetáček a úplně tím rezignovat v rámci smysluplného zakončení! Pak je jasné, že z toho vzejde jen taková urážka diváků, což kinoverze tohoto filmu vskutku je. Doktor Loomis by si zasloužil důstojnější odchod - třeba v H20. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Videná oficiálna kinoverzia. Je to celkom dobrý horor, ktorý je už šiestym dielom tejto kultovej série. Má iba priemerný príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý chce dostať ešte zvyšok svojej rodiny, ale čiastočne je pod kontrolou tajomnej sekty a navyše jeho rodný dom už obýva nová rodina. Spracovanie je ale veľmi zvláštne, už úvod pôsobí príliš zmätočne a to sa nesie prakticky celý film, mierne sa to vylepší až v záverečnej priamočiarejšej tretine, dej je tu skutočne veľmi neprehľadný a tak som mal po tejto stránke s mnohými prvkami problémy, ale aspoň sa tu stále niečo deje, takže ani na chvíľu nenudí. Atmosféra tu už nie je prakticky žiadna, napätie je minimálne, ale to platí o celej sérii, takže za zápor to neberiem, ale filmu trochu uškodila doba jeho vzniku, deväťdesiate roky už pre tento žáner nie sú také pôsobivé, ako boli tie osemdesiate. Čo sa týka samotných vrážd, tak tu som nadmieru spokojný. Samozrejme to nie je žadny extrém, ale je ich celkom dosť, sú slušne krvavé a obsahovo zaujímavé a hlavne sú všetky v obraze, čo je veľké plus, takže žiadne nachádzanie bezmenných mŕtvol, ktoré predtým nemali žiadny priestor na rozdiel od takmer všetkých predchádzajúcich dielov. Najviac sa mi páči vydarená záverečná naháňačka po nemocnici s viacerými úmrtiami. A oproti predchádzajúcemu dielu tu samotný Michael Myers pôsobí omnoho lepším dojmom. Herecké obsadenie je celkom slušné, kvôli celkovej zmätočnosti som mal s viacerými postavami a ich významom vo filme mierny problém, ale opäť poteší Donald Pleasence, zaujímavý je aj Paul Rudd a nesklame ani zvyšok obsadenia. Réžia a technická stránka pôsobia len priemerným dojmom, ale nie som z nich výraznejšie sklamaný. Mrzí ma, že som nevidel tú kvalitnú verziu nezničenú prílišným strihaním a podobne, ale aj tak som celkom prekvapený, podľa hodnotenia som čakal menej, oproti predchádzajúcemu dielu určite vylepšenie a v tejto sérii sa tento diel nestratí. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 61%. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tento trápny film, nielen že degraduje Michaela Meyersa z hororovej ikony na námesačného magora, tento film hlavne neuveriteľne hanobí prácu, ktorú na sérii previedol Mr. Carpenter. Z atmosferického slasheru až ku konšpiračnej šaškárni, tak hlboko sme klesli. Tajomný muž v čiernom aj so svojim tajomstvom, mi na konci päťky prišiel ako dobrý nápad, rovnako ako konečná smrť doktora Loomisa; nečakal som, že ho oživia bez vysvetlenia, ani že celý jeden diel bude slúžiť iba ako odhalenie onoho záverečného twistu predošlej časti. Kto by takú blbosť čakal, že? Ešte aj tá trojka sa mi páčila viac a to šlo o regulérny odpad. Pri tej som sa aspoň bavil. 15% R.I.P. Donald Pleasence. Tentokrát bohužiaľ naozaj. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Pri piatej časti som tvrdil, že scenáristicky sa séria uberá na samotné dno, no to som ešte vtedy netušil ako bola spackaná šestka. Tvorcovia sa snažili do kultu Michaela Myerse vtesnať nejaký nový mysteriózny príbeh a tým vysvetliť dôvod všetkých vrážd a činov za celú éru. Dopadlo to katastrofálne a osobne považujem tento diel za úplne najhorší v celej sérií, horší ako tretia časť. Jedna hviezdička je za herca Donalda Pleasenca ktorý sa už premiéry nedočkal (asi zomrel popri natáčaní, keďže posledná pol hodina je zostrihaná naozaj čudne, akoby nestihol dokrútiť niekoľko scénok. A z obstojné gore, ináč katastrofa ktorá robí značke Halloween iba hanbu. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (23)

  • První film série produkovaný společností Dimension. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 15,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • I když režisérský sestřih nebyl nikdy oficiálně vydán, několik měsíců po uvedení filmu do kin kolovala mezi lidmi jeho nelegální verze. (HellFire)

Reklama

Reklama