Reklama

Reklama

Zaujímavosti k filmom (34)

Halloween

Halloween (2007)

Herečka Jenny Gregg Stewart (Lindsey Wallace) bola skutočne vydesená, keď sa prvýkrát ukázal Tyler Mane ako Michael Myers.

Halloween

Halloween (2007)

Prvý film, v ktorom Michael Myers (Tyler Mane) hovorí. V ôsmich filmoch pôvodnej franšízy (1978-2002) nepovedal ani slovo.

Halloween

Halloween (2007)

V rozhovore Rob Zombie povedal, že išiel na stretnutie s Weinsteinovcami s myšlienkou na dva filmy: jeden bol výlučne Myers a jeho detstvo, potom remake. Žiaľ, myšlienku zamietli. Preto sa remake venuje v prvej polovici Myersovmu (Tyler Mane) detstvu.

Halloween

Halloween (2007)

Rob Zombie bol proti myšlienke obsadiť hercov z predchádzajúcich filmov, s výnimkou Danielle Harris (Annie Brackett), ktorá stvárnila postavu Jamie Lloyd vo filmoch Halloween 4: Návrat Michaela Myersa (1988) a Halloween 5: Pomsta Michaela Myersa (1989). Harris ale v rozhovore v roku 2013 prezradila, že producenti ju neoslovili. Počula o tejto úlohe na hororovom zjazde a jej agent musel vynaložiť veľké úsilie, aby ju dostal na konkurz. Potom bývala detská herečka Disneyho a Nickelodeonu priznala, že hlavným dôvodom obsadenia bolo, že súhlasila s dlhou scénou naháňačky pričom mala byť nahá; niečo, čo nikdy predtým neurobila.

Halloween

Halloween (2007)

Malcolm McDowell (dr. Loomis) zničil veľký počet záberov vyvolávaním hysterického smiechu u ostatných hercov.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Varg Vikernes tvrdil, že nikdy nemal vestu s nášivkami, nikdy nemal rád Scorpions, v rokoch 1991 až 1994 nikdy nepil čokoládové mlieko, nikdy neudrel päsťou do baru, nikdy nežartoval o tom, že by všetky death metalové skupiny dal do plynových komôr, nikdy nemal „degenerovaný sex“ a nikdy nebol vegán. Ale je pravda, že nepil.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Keď skupina Mayhem skúša s Vargom (Emory Cohen), nového speváka hrá ho Arion Csihar, ktorý je skutočným spevákom skupiny Mayhem Attilom Csiharom.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Brat Andersa Ohlina (Pelle 'Dead' Ohlin) film veľmi podporoval a jedny z džínsov, ktoré má postava Jacka Kilmera, sú v skutočnosti džíny, ktoré patrili Pellemu. Všetky ostatné odevy boli navrhnuté od začiatku, ale tieto konkrétne džínsy boli pravé.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Varg Vikernes tvrdil, že bol v tomto filme zobrazený ako „šialenec bažiaci po moci“ a ide o úmyselné skreslenie, ktoré je čiastočne založené na kultúrnom nepochopení jeho vášne pre hry na hrdinov v 90. rokoch. Prevzatie fantastických osobných titulov a hranie vojnových hier s fiktívnymi frakciami na mapách sveta sa v dnešnej dobe stalo bežnou súčasťou kultúry, ale policajní vyšetrovatelia to v 90. rokoch minulého storočia označili za podozrivú formu fantázie o moci.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Režisér Jonas Åkerlund v rozhovore v roku 2018 uviedol, že vo filme použil iba málo black metalovej hudby, pretože „je trochu bolestivé počúvať black metal, ak na to nie ste zvyknutí alebo ho nemáte radi.“

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Euronymous nebol veľký konzument alkoholu a v skutočnosti podľa všetkých zdrojov vypil obrovské množstvo Coca Coly (ktorá je vidíme v celom filme).

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

I keď Euronymous vo filme fajčí cigarety, v skutočnosti bol však nefajčiar.

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu.

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

Herec Travis Jeffrey, ktorý hrá obe dvojčatá, Gaela a Gideona, prišiel na výrazné rozdiely medzi súrodencami sám. Najpozoruhodnejšie je lenivé oko Gideona, ktoré je skutočnou Jeffreyho schopnosťou, a výrazný kontrast v každej z ich osobností. Gael je silný vodcovský typ, zatiaľ čo Gideon je skôr slabším nasledovníkom. V scenári boli v podstate zameniteľné.

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

Nepríjemné prepuknutie gastroenteritídy infikovalo väčšinu hercov a štábu počas natáčania, čo spôsobilo dočasné preobsadenie mnohých postáv. Našťastie hlavní herci, režisér a scenárista neboli infikovaní.

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

Režisér Sean Byrne si scenár obľúbil, ale nakoniec ho odmietol s tým, že na prípravu potrebuje oveľa viac času, než koľko mu dali.

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

Aj keď sa nikdy neuvádza priezvisko, na vodičskom preukaze v strýkovom taxíku je meno Arto Laukkenen. Priezvisko znamená „Ten, kto robí veľké kroky.“

Reklama