Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (208)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,NENECHÁME SA NA TOMTO OSTROVE ZOŽRAŤ. PRINESTE SPREJ NA MOSKYTOV!" __ Ako aj pre iných, i pre mňa jeden z filmov môjho detstva, u ktorého ešte pred jeho pozretím prezeral obrázky z nejakého starého komiksu (ešte som nevedel čítať), kde Konga porazili tak, že sa pošmykol o šupku z banánu. ,,Nečakaný" filmový koniec bol samozrejme potom pre mňa ozajstným šokom a ani Jacksonovi sa v novej verzii nepodarilo Konga ,,uzemniť" tak krvavo ako tu. Určite zato môže aj fakt, že na dvoch nohách chodiaci Kong je postupom času vo filme čoraz viacej ,,poľudšťovaný" a odpustiť sa mu dajú aj niektoré jeho drobné prehrešky. Z nešvárov filmu by som spomenul predovšetkým réžiu, ktorá rozhodne mohla byť viacej angažovanejšia, no Jessica Lange je vážne kus a spolu, s občas prechytralým, Bridgesom tvoria veľmi pekný pár. Spomenul by som ešte naozaj výbornú kameru a John Barry vie miestami svojou hudbou navodiť tiež dobrú atmosféru. O samotných efektoch tu už bolo napísané dosť a myslím, že Oscara dostali zaslúžene (v Kongovej koži bol navlečený budúci držiteľ 7 (!) Oscarov, maskér Rick Baker) . To, že už dnes nikoho neberú sa dá pochopiť a ktovie ako sa budú ľudia o 35 rokov pozerať na novú verziu. Prostrednú verziu príbehu Veľkej opice, ktorá viac než na banánoch fičala na blondínkach, považujem po tej pôvodnej za druhú najlepšiu. Ani Jacksonovi a ani Guillerminovi sa síce nepodarilo všetko dokonale, druhá verzia mi však predsa len srdcu bližšia a má aj niekoľko slušných hlášok. ,,PEKNE PRIBLBLÉ NÁBOŽENSTVO. KŇAZ SA PREVLEČIE ZA OPICU A ZAŠUKÁ SI. " (napísané 4. 7. ´09) ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

King Kong, kterého jsem viděl jako prvního a zatím asi nejčastěji. Film má krásnou výpravu, úchvatnou hudbu Johna Barryho, velmi dobrodružný nádech a skvělé herecké obsazení, v čele s nádhernou Jessicou Lange (nejlepší Kong girl a jedna z nejkrásnějších žen v historii stříbrného plátna) a proto mu odpustím i jeho největší slabinu, kterou je sám Kong. P.S. Scéna v laguně potěší nejedno chlapské oko. ()

Reklama

topi 

všetky recenzie používateľa

První verze King Konga, kterou jsem viděl, tenkrát jsme na tom byli se školou a už tenkrát se mě film moc líbil. Trošku se liší podle původní verzi, co se týče hlavní hrdinky, ale jinak je to klasický příběh o " Krásce a Zvířeti ". Parádní složkou k filmu je hudba, o kterou se postaral John Barry. Ta je fakt perfektní! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec išlo o celkom slušnú zábavu so solídnym tempom. Nevýhodou je, že ako remake je tento King Kong až priveľmi predvídateľný, výhodou naopak to, že je zábavné porovnávať menšie či väčšie zmeny oproti originálu. Efektu sú adekvátne dobe, ale nemal som dojem, že by napríklad v takom o dvadsať rokov stašom Incredible Shrinking Man boli výrazne slabšie. Bohužiaľ sa ale táto látka podľa mňa do sedemdesiatok príliš nehodila, čo sa odráža najmä vo finále v New Yorku, ktoré vyznieva oproti ostrovnej časti omnoho rozpačitejšie. Kong ´76 dostal ekologickú patinu, čo mu nemám osobne vôbec za zlé, ide v podstate o jednoduchú metaforu ľudskej nadvlády nad prírodou za účelom maximálneho zisku bez ohľadu na následky. ()

tibenskym 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najslabšie (a zároveň najvtipnejšie) spracovanie King Konga. Pútavý začiatok, vystrieda nemastný-neslaný a najmä neakčný stred, ktorý speje až do pomaly plynúcej finálnej časti v meste. Prenesenie príbehu do aktuálnejšej doby, kde na ostrov nejdú filmári, ale ľudia z ropnej spoločnosti, a Kong šplhá na dvojičky Svetového obchodného centra namiesto toho, aby liezol na Empire State Building, samotnému príbehu nijak neškodí. Čo mi však chýbalo, boli dinosaury alebo iné potvory žijúce s Kongom na ostrove, pred ktorými Kong klasicky chráni hlavnú ženskú hrdinku. Dočkal som sa akurát jednej anakondy :-). Herecký prejav Charlesa Grodina bol viac než dobrý, mladý Bridges v pohode, no ukričané a hlúpe repliky Jessicy Lange liezli na nervy. V porovnaní s Jacksonovým King Kongom vyzerá táto verzia ako stupidita a samotný Kong ako retardovaná opica, avšak ako dobrodružná oddychovka film funguje. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (35)

  • Práva na televizní vysílání koupila stanice NBC za částku 19,5 milionu amerických dolarů. Na TV obrazovkách se film objevil v roce 1978. (fiLLthe3DD)
  • V závěrečné konfrontaci na WTC nalétají na Konga tři vrtulníky. Kong jeden z nich zničí, přesto jsou v dalším záběru vrtulníky znovu tři. A opět, tím stejným způsobem, zničí jeden vrtulník. (Guilemot)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (viac)

Reklama

Reklama