Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (156)

plagát

Umelec (2011) 

Natočiť 100 minútový nemý film, ktorý (v dnešnej dobe) ani chvíľu nenudí, no klobúk dolu.

plagát

Prometheus (2012) 

Videl som film aj s bonusmi, ktoré mi objasnili zmysel niektorých scén (resp. dodali im pointu), no aj tak je film pre mňa skôr sklamaním. A to asi preto, že som čakal príbehovo niečo iné. Keby sa tvorcovia nesnažili vymyslieť niečo úplne nové (a roztiahnuť to na pokračovania), ale natočili jeden film logicky pekne zapadajúci pred pôvodného Votrelca, myslím si, že by mali v konečnom dôsledku väčší úspech. Prometheus je však filmom, kde sa buduje nová mytológia (alebo rozširuje stará votrelčia) o stvoriteľoch a pôvode ľudského druhu (možno aj života ako takého), kde možno bolo zámerom v prvom filme predstaviť len "špičku ľadovca" z novej mytológie, pritom však uzavrieť starú - pôvod aj vznik votrelca sa v podstate objasnil - pre mňa osobne však nie uspokojivo (SPOILER: prečo ten sajrajt z nádob pôsobil na každého tak odlišne???). Slabou stránkou filmu je tiež nie práve logické konanie postáv. Naopak fakt, že sa divák nemá šancu bližšie zosobniť so žiadnym členom intergalaktickej výpravy (s výnimou Davida) neberiem ako mínus, kedže aj tak vieme, že všetci časom pôjdu do večných lovíšť, ich smrť nám teda môže byť ukradnutá. Záver: ak čakáte film v duchu starého dobrého Votrelca, bude Prometheus pre vás veľkým sklamaním, ak sa ale zmierite s tým, že sa jedná o niečo nové a dejovo o poznanie odlišné, tak myslím budete s filmom spokojní :-) Osobne som celkom zvedavý, čo nové prinesú ďalšie pokračovania. Moje hodnotenie = silnejšie 3 *

plagát

Melancholia (2011) 

Slabšie tri hviezdičky aj to vďaka druhej polovici filmu.

plagát

Žena v čiernom (2012) 

Lakačky dobré, atmosféra hutná a hračky fakt strašideľné, akurát že Radcliffe bol stále dosť v kľude aj momentoch, kedy by sa normálny človek od strachu posral.

plagát

Apollo 18 (2011) 

Vysoké hodnotenie si zaslúži najmä prevedenie, s ktorým sa tvorcia fakt krásne vyhrali. Bohužiaľ atmosféra sa už tak nevydarila a vo filme je jej asi toľko ako na Mesiaci, čiže žiadna. Dej filmu vo mne proste nevzbudil žiadne silnejšie emócie.

plagát

Hypermarket, jeho pán a otrok (2011) (TV film) 

Súhlasím s komentárom užívateľa gruzdej. Poukázanie na problém, ale žiadne bližšie spracovanie.

plagát

Megakrajta versus Gatoroid (2011) (TV film) 

Páči sa mi, že novšie počiny od spoločnosti Asylum, sa už netvária tak vážne ako staršie kúsky, ale práve naopak si tvorcovia uvedomujú stupiditu svojich filmov a sebazosmiešňovaním z toho ťažia "maximum", a preto tomu nasolím 3 * rovno do tlamy steroidového aligátora. Super český (mnohokrát dvojzmyselný) dabing.

plagát

Fakulta (1998) 

Film s tak b-čkovým vykrádajúcim námetom som pravdepodobne svojím hodnotením nadcenil, ale vďaka skvelým hereckým výkonom zúčastnených (best Robert Patrick a jeho tréner) a zábavne podanému príbehu sa na naň po celú dobu veľmi príjemne pozeralo, takže si to vysoké hodnotenie myslím zaslúži.

plagát

Nebojte sa tmy (2010) 

Nie, tmy v tom starom dome som sa určite nebál. Aj keď tam vlastne tá tma bola polku filmu a druhú polku bolo šero a pritom sa vždy dalo štuchnúť do vypínača a zažať, ale načo, radšej spravíme zo 50 fotiek :D Povedal by som, že tvorcom sa podarilo stvoriť novú odnož hororového žánru, ktorú by som kľudne nazval "detský horor". Atmosféra síce bola pravá hororová (a vždy vo vypätých scénach sa posprávnosti zablyslo za oknom a zahrmelo), ale rozprávkoví malí bubáci, prehnaná ignorácia dospelých a záver, kde si každí zákonite pri páde musí udrieť hlavu, stiahli film (SPOILER: tak ako aj bubáci nakoniec stiahli Katie), pod čiernu zem.