Reklama

Reklama

Honba za pokladom Nibellungov

(TV film)
  • Česko Šifra Karla Velikého (viac)

Bájny poklad Nibellungov má byť najväčším pokladom na svete, údajne je stále ukrytý kdesi v Nemecku. Niet sa čo čudovať, že stále sú ľudia, ktorí nešetria peniazmi na to, aby ho našli. Eik je jedným z nich. Kedysi bol týmto pokladom posadnutý, lenže pri pátraní po jeho úkryte prídu o život jeho milovaná žena a najlepší priateľ. Od tých čias sa Eik vzdal svojej túžby a rozhodol sa žiť pokojným životom spolu so svojou dcérou Krimi. O desať rokov je všetko inak. Eik sa opäť púšťa do pátrania po poklade. Spolu s novými spoločníkmi... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (47)

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Eco pri potulkách v pražskom cintoríne naznačil z historických faktov, že Nemec to je „tvrdý“ národ bez štipky kultúry s hrozným jazykom (súhlasím, mal som ho 13 rokov a neviem z neho nič). No vyviesť z vašej komfortnej miery môže fakt, že Nemci v poslednom európskom prieskume vyšli ako najsympatickejší národ. V globálnom pohľade na súčasné pretvarovanie sa v šetrení , alebo práceschopnosti a hlavne nášho odbytového trhu môžeme súhlasiť. Vo filme je to horšie. Na megatony katastrofy, čo dokážu Nemci vyprodukovať, sem-tam zablyskne nádej ( lola, 3.ríša, životy tých druhých). Nemci tak skúsili, že po Croftke, Indymu, Hunterovi, Quatermainovi, knihomoľovi, nájdu aj svojho archeológa. Našli, mal by mať však skôr vlastnú pizzeriu. Dejová a napäťová(?) linka nefunguje, zlo neexistuje, trojica muž žena debil je nemecko-herecky trápna. Jediný uznanlivým faktom zostáva, že zbytočne sa nepoužívajú lacné digitálne triky (ako príšery, zjavenia, sopky....), ktoré skôr špatia lacnejšie výpravné archeologické americké či britské filmy. Pocit smiechu človek zažije mnohokrát, no v jednom som sa nesmial. Čo by som ja ako slovenský archeológ hľadal? Stopy po škaredom Štúrovi a jeho tajomnej (a určite zle napísanej ) zbierke básní ? Ovčie rúno zo zakliateho liptovského salaša? Pravdivý text Matušku, ktorý zázračne vyvolá pocit patriotizmu? A kde by som nachádzal stopy: v zhorenej Krásnej hôrke, v dezolátnom Betliarskom parku , či v bratislavskom humne (ten akože štvorcový hrad)? Nefunkčnej dargovskej veži, alebo zhrdzavenej bebravskej mohyle? Je to ojedinelé, že takéto kauzality sa objavujú pri sledovaní tohto nedostatočného nemeckého pokusu. ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Kultova stanica RTL sa podielala na tomto filme a neslapla uplne vedla, aj ked to tiez nebol vynikajuci film. Dobrodruzne filmy na sposob Indiana Jonesa mam rad a tento sa mu aj troska podobal, aj ked na Indyho vobec nema. Tomuto filmu chybali napinavejsie sceny, ktore su tu, ale nieco im chyba, co by vas prekvapovalo neustale na kazdom kroku, ktore urobili hrdinovia tohoto nemeckeho filmu. Niektore sceny boli vydarene, co sa tykalo zahadnych rebusov v rozlusteni zahad okolo pokladu Nibelungov, ale niektore zas boli slabe, hlavne na tych stracich skalach ma to moc nebavilo, ako aj zaciatok filmu. Vyzeralo to take narychlo urobene a nie moc kuzelne ako napriklad tie katakomby, kde objavili mrtve tela bojovnikov stojacich v stenach vsade kde sa clovek pozrel. Keby sa to vsetko nieslo v takomto duchu dobrodruzstva, tak to by uz bolo nieco ine a mohol by tak aj konkurovat Indiana Jonesovi. Zaverecne finale tiez nebolo najhorsie, ale dalo sa to aj urobit napinavejsie. Na televizny film to vobec nebolo spatne, co ma aj dost prekvapilo. Takze moje hodnotenie je pozitivne a som rad, ze som mohol vidiet tento film, aj ked nepatril medzi to naj, co sa tyka dobrodruznych filmov. ()

Reklama

Pitryx 

všetky recenzie používateľa

Velmi pomalý rozjezd, jak tohoto snímku, tak celé trilogie. V dalších filmech to má o hodně větší šmrnc. Autoři sice kopírují Jonese a jiné filmy, ale ten hodně podobný Jones se narodí až v příštím volném pokračování. Zde se dost hodně kafrá a kafrá, ale i tak je akcí sdostatek. A navíc je tento snímek poučný. Proč se zábavnou formou nepoučit o historii, i když některé věci byly hodně sporné. Ovšem nikde také není řečeno, že se jedná o historický dokument. Takže podtrženo a sečteno, Velmi slušná podívaní na nedělné dopoledne, ale vážně brát nelze, stejně jako ostatní díly. Jo a přidávám plus za nádherné scenérie. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružná honba za bájným pokladem tentokrát v německé televizní produkci. Ano, je to tak. Němci když něco točí a může to být cokoliv a o čemkoliv, je to jedině pro televizi. Tento počin podle očekávání nepřináší nic nového, nic překvapujícího. Vše už tu bylo z Hollywoodu. Neznamená to však, že by to bylo nějak špatné. Ba naopak. Televizní výprava je tu krapet znát, ale není to zase až tak hrozné. Scénář je propracovaný a dobře se na to dívá. Za žádnou cenu se tu netlačí na pilu. Vyprávění příběhu si drží své přirozené tempo a nikde neuhýbá. Akčních scén tu moc není, ale to ve vyprávění nevadí. Nakonec, kde je psáno, že to musí být vždycky ohromně akční. Hlavní je děj a ten je výborný. Vznikla tak pohodová televizní oddychovka, která svou zábavností neurazí a bez problému se může řadit mezi ostatní snímky tohoto druhu. ()

Yaan2 

všetky recenzie používateľa

°° Nechápu který kr*tén to přeložil, jako Šifra Karla Velikého. Ještě víc nechápu to, že si Němci myslí, jak se jim krásně nepodařilo napodobit Šifru mistra Leonarda a dobrodružství Indiana Jonese. Celý film je živen jen kvůli jakési atmosféře tajemna pokladu Nubellungů, Kolínské katedrály a blízkého okolí. Jinak kamera je na nic, herecké výkony horší než českých herců, prostě nemám pro tu trapnost více slov. Česká verze by mohla být úplně stejná, akorát s Přemyslem Otakarem druhým a Olomouckým Dómem. Dokonce si myslím, že s Trojanem a Macháčkem by to bylo úspěšnější. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama