Reklama

Reklama

Honba za pokladom Nibellungov

(TV film)
  • Česko Šifra Karla Velikého (viac)

Bájny poklad Nibellungov má byť najväčším pokladom na svete, údajne je stále ukrytý kdesi v Nemecku. Niet sa čo čudovať, že stále sú ľudia, ktorí nešetria peniazmi na to, aby ho našli. Eik je jedným z nich. Kedysi bol týmto pokladom posadnutý, lenže pri pátraní po jeho úkryte prídu o život jeho milovaná žena a najlepší priateľ. Od tých čias sa Eik vzdal svojej túžby a rozhodol sa žiť pokojným životom spolu so svojou dcérou Krimi. O desať rokov je všetko inak. Eik sa opäť púšťa do pátrania po poklade. Spolu s novými spoločníkmi... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (47)

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Kultova stanica RTL sa podielala na tomto filme a neslapla uplne vedla, aj ked to tiez nebol vynikajuci film. Dobrodruzne filmy na sposob Indiana Jonesa mam rad a tento sa mu aj troska podobal, aj ked na Indyho vobec nema. Tomuto filmu chybali napinavejsie sceny, ktore su tu, ale nieco im chyba, co by vas prekvapovalo neustale na kazdom kroku, ktore urobili hrdinovia tohoto nemeckeho filmu. Niektore sceny boli vydarene, co sa tykalo zahadnych rebusov v rozlusteni zahad okolo pokladu Nibelungov, ale niektore zas boli slabe, hlavne na tych stracich skalach ma to moc nebavilo, ako aj zaciatok filmu. Vyzeralo to take narychlo urobene a nie moc kuzelne ako napriklad tie katakomby, kde objavili mrtve tela bojovnikov stojacich v stenach vsade kde sa clovek pozrel. Keby sa to vsetko nieslo v takomto duchu dobrodruzstva, tak to by uz bolo nieco ine a mohol by tak aj konkurovat Indiana Jonesovi. Zaverecne finale tiez nebolo najhorsie, ale dalo sa to aj urobit napinavejsie. Na televizny film to vobec nebolo spatne, co ma aj dost prekvapilo. Takze moje hodnotenie je pozitivne a som rad, ze som mohol vidiet tento film, aj ked nepatril medzi to naj, co sa tyka dobrodruznych filmov. ()

lioncel

všetky recenzie používateľa

snaha tu určitě byla .. dobrý úmysl také .. námět spojený s hledáním legendárního pokladu Nibelungů nabízel spoustu dobrých možností, které však zůstaly vesměs nevyužity .. němečtí tvůrci svázáni svým americkým komplexem se pouze snažili kopírovat, místo, aby se pokusili o originální přístup a zpracování .. takže samé německé filmové klišé a opisování .. škoda, protože epický příběh Nibelungů .. to je něco, co vlastně Amerika ani nemá ... už ta samotná legenda by si konečně zasloužila pořádné a důstojné filmové zpracování … ()

Reklama

Jano... 

všetky recenzie používateľa

Esencia, ba priam platónsky ideál treasure-hunt žánru. Hlavný hrdina je charzmatický rebel s hnedou fedorou na hlave, ktorého posadnutosť vykrádaním hrobiek privádza na okrej spoločnosti. Po jeho boku stojí menej sexy kamarát - továreň na hlášky - a sexbomba, ktorá zo začiatku verí, že má na viac, no nakoniec sa ukáže, že to je len ďalšia booby trap v jeho živote. Alternatívna história, bohatý záporák, ktorý pasie po poklade kvôli túžbe a) moci b) večnom živote. Trojdejstvová štruktúra, čisté srdce hlavného hrdinu, modernistické To ride boldly ride against darkness, a silno implikovaný PG13 sex s 1. a 3. spomínanej postavy. ()

Pythonator 

všetky recenzie používateľa

Strhující německý dobrodružný mysteriózní film. To druhé slovo je podstatné a hovoří za vše. Tahle blbost je dobrá pro slaboduché diváky, kteří dokáží ocenit dechberoucí způsoby, jak geniální hrdinové zázračně vydedukují, kde hledat poklad. Tak například, když někde najdou obrázek dvou oválů, hned mají jasno. To přece vypadá jako prdel a prdelí se sere, takže je jasné, že poklad je schovaný na hajzlu, protože tam se sere nejčastěji. Pokud vám podobně vykonstruované pátrání příjde zajímavé, tak doporučuju tento film. Jednu hvězdičku si film zasloží za snahu točit to v úchvatných krajinných exteriérech a za scénu, ve které se Bettina Zimmermann sprchuje a jde jí vidět malinký kousíček kozy. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězda za Sadlera, který se fajnově mihnul ve stejně patetickém televizním filmu Vesmírná exploze, druhá za Bettinu, kvůli které jsem viděl nemálo těhle německých vykradaček poněkud stále normálních amerických dobrodružných děl a třetí jen tak ze soucitu za to, že film alespoň rychle utekl. Takové Ztracené město mě ale bavilo o poznání více. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama