Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Thriller

Recenzie (2 022)

plagát

Přežít Mexiko (2017) odpad!

A voľným pokračovaním je "Ako prežiť tento film". Aby nebol divák odsúdený na doslova depresiu. Tento pokus je poriadnym amatérskym depresívom, pri ktorom mi nenapadá žiadna s možností ako toto prežiť. Ozaj len jedným očkom sa dá poškuľovať po tom, čo sa na plátne odohráva. Že to je epizóda mexickej telenovely nikoho znalého nemôže prekvapiť, lebo režisér aj s kameramanom miestami nevedia čo majú robiť. ANi herci. Toľko nulitných záberov a zbytočných vecí som dávno nevidel v Doplhových filmoch, ktoré už samy o sebe nič neznamenajú. To je to povýšené na iný level a tá streľba do ľudí a ... skrátka ten chlapík v štábe čo má na starosti stlačiť tlačítko na explóziu kondómu je mimo. Nečudujme sa, tu sa deje nanajvýš depresívny asynchromatikcý film v plnej kráse. (videné 18.05.2021, AMC archív)

plagát

Biely zabijak (2021) odpad!

Zeny to ustali, aby naplnili ostrov ludmi. Neviem kto ich najde, ale to je vedlajsie. V minimalistickom ponati sa tu odohrava vrcholna nuda priteplenych hercov, ktori postupne odchadzaju tak ako si to tipnete ako divak. Prvych 47 metroc bol rebrik do kvalitneho neba. Vsetko ostatne ziviace tuto produkciu je par metrov do pekla. Nudy, gyca, teplych hrdinov a feministickych lesieb. Zralok ten je chudak. Aj po 6 minutovo pobyte vo vode ho dobiju ako sirotu. Dakujem. A nemas cislo na Roya Scheidera? (Videne 15.5.2021, BDrip)

plagát

Posledný výstrel (2021) 

Tusim, ze presne viem, co Lorenz zamyslal. Len to cele akoby az premyslel. Siel za horizont moznych udalosti. To co najprv zacina ako Sicario sa ku koncu aj vdaka kopirovanej hudbe Calleryho stava Cesta do zatratenia. Marksmanovi sice zivot priniesol do cesty nahodu, no potom urobi na stanici nerealne rozhodnutie. Skratka vsetky problemy ai vyrobi sam. Svojim rozhodnutim, o ktorom v realnom zivote mozno polemizovat. Je jasne ze si scenaristi urobili priestor tym ze je sam, bez zmyslu zivota. Niekde si barlicku daju, inokedy linku s dcerou policajtkou nedotiahnu. Marksman je skor artovo ladeny film. Na kratkej stopazi sa nikam neponahla a kedze nasi hrdinovia idu do Chicaga autom (!) tak to bude dlhe. 4 kartelisti su fajn, Neeson tiez, chlapec neliezol na nervy. Prizemnu reziu som akceptoval a nema to prehnane momenty. To umoznuje prezit tento zial nepravdepodobny film v dobrom rozpolozeni. (Videne 14.5.2021, BDrip)

plagát

Dron (2017) 

Dron je nemastný, neslaný príbeh o kufríku, v ktorom je... Netreba sa báť, toto nie je Ronin, divák sa to dozvie. Na to, že je režisér Jason úplný amatér, si na takýto námet zobral príliš veľa rovín. Odhliadnuc od typickej Kanadskej sterilnej réžie, po nie príliš zaujímavé lokácie film chce, resp. sa snaží navodiť dojem, že ozaj svet nie je čiernobiely. Lenže predkladá to naivitami typu (prestrih na obete v gýčovej hudbe) a tak. Drony ako také sú drsný a podlý nezmysel, ktorý je akože vykúpením pre sebavedomie. Lenže to tak nie je. Ale nemusím na to mať tento film, aby mi to vysvetlil. Verím jednému aj druhému. Ak by tieto veci Bean vyzradil verejnosti, nebol by pre mňa zradca ani nepriateľ. Ale ani ten druhý vo mne nezanechá pocit, aby som bol samaritán. (videné 12.05.2021, Jojplus Archív)

plagát

Nicky Larson: Agent amatér (2018) 

Ak som sa kedysi s chutou zasmial na Lesliem alebo Sheenovi alebo na Abrahmsovi s Proftom ci dokonca nakove, musel som sa aj na tom. Francuzske horuce strely ci Frank Drebin sice nema potencial zaujat dejovou linkou, ale sitcomove sceny, jednotliva kompozicia scen s absurdnym humornym stredobodom su vyborne, svieze, miestami neopozerane. Nesustredi sa to na grcanie prdenie, blondiny, ale len kusok bitiek, sexu, fantazie. Odbavite sa dobre. (Videne 2.5.2021, Joj)

plagát

Krokodíly útočia 6 (2018) odpad!

Stale len jacia a jacia, chovaju sa ako stetky, ale nakoniec dnesny pretlacany feminizmus vitazi. Na celej ciare sprosta zabava partie nimandov kdesi v strede nicoho, kde su scenaristom vhanani do zufalych scen, ktore su raz cervene, potom zlte, zelene, tmave. Odskrtavas si v uplne nelogickom boji jednotlivych zbytocnych ludi. Nevidiet 16 ci 20 metroveho krokodila vedla seba a v uzavretej miestnosti je umenie. Este aj za muchou v izbe sa otocis. Tento je tichy. Tichy zabijak. Ten zabil co mohol. Nas divakov zabijal predovsetkym stab a herci. (Videne 5.5.2021, Filmplus archiv)

plagát

Loupež století (2014) odpad!

Fantazijný príbeh z "maliarskeho prostredia" s vrcholne nevkusným Johnom a napriek osudu neprijateľným Sheridanom v presladenej dráme, ktorej chýbalo všetko a ktorá nedávala nič. Ani ten oddych na lôžku pri pláži, ani tú fiktívnu chuť na sex a sypali sa v strašidelne pomalom tempe iné absolútne uletené myšlienky, pohnútky. Film sa zabúda už priamo počas projekcie a nedôjde ani na erekcie. Suchý film. (videné 29.04.2021, Filmplus archív)

plagát

The Virtuoso (2021) 

Ani nie herci, ani nie režisér s kameramanom a už tobôž nie strihač, ale ten chirurgicky presný monológ hlavného ospalého hrdinu umožňoval aspoň ako také vytriezvenie. Ináč ten film v podstate nikde nezačal a vlastne ani nikam nespel. Skrátka on nemá zmysel. Tie prednesy nedávajú zmysel. Príbeh idúci plne do prázdna pohodlným tempom, kde enormne tlstá Abbie to na diváka skúša, ale ten šikovný vie, že Jeden musí z kole von. Kozičky som si ani nevšimol, lebo sa k nim dopracujeme po hrozivej nude, kde to chce byť nasnímané pomaly ako dokument. Virtuóz je génius, v orchestri, na koncerte. Film týmto virtuózom nemôže byť už len pri zákonitých predpokladoch. Výrazne otupná symfónia, kde Virtuózovi neviem či publikum udelí standing ovation. (videné 28.04.2021, BDrip)

plagát

Asteroid: Drvivý dopad (2015) (TV film) odpad!

Pravidelná dávka psychofarmák pre duševne labilných. Čistá kuchynská linka, z nacistickej linky pre výrobu ľudí schádzajúci herci, kanadsky odporná statická réžia a efekty na úrovni Programového vyhlásenia slovenskej vlády. Ničivá smršť agentov FBI, ktorý hlava nehlava pobehujú po katastroficky preložených scénach. Úbohosť desivých rozmerov v takmer parodujúcej réžii. (videné 29.04.2021, DajTo)

plagát

Na hrane prežitia (2020) 

Mám pocit, stále ten istý, rovnaký, že počas tohto pandemického porušovania ľudských práv a slobôd, ohýbaniu vôle občanov, sebaprezentácie moci a skúška kam až obyvateľstvo možno zotročiť, pôsobil Boss Level ako výsmech, relax, uvedomenie si, túžba až vykúpenie. Nedokážem si to vysvetliť, prečo ma tento film lákal každou ďalšou scénou, bavil vizuálom a nebodaj aj skutočne primäl myslieť na podstaty a pointy. Jednoduchá premisa v rukách stále zvláštneho Carnahana, ktorého predošlé filmy mám rád. Carnahan ide ako píla, opraty síce drží viac digitálne, ale skrátka dojem z prežívania tohto dňa stále dokola, pričom okolie o tom netuší, je osviežením v upadajúcej nálade. Príbeh so snahou riešiť nemožné, komplexy otcovstva a neviem čoho, je obalené vo zmŕtvychvstaní na začiatku hlupáka Grilla. Carnahan nedrží film v jednej línii, či vážna linka, či potom nadnesená sa strieda veľmi rýchlo ale ku podivu, nie je v tom zmätok. Boss level je absolútnym prekvapením a na mieru ušitým vyblázneným filmom. Neviem či niekoho kopíruje, ale sebavedomý je výrazne. Našiel už Flynn Carsen Osirisovo vreteno, či to až Indy 5 bude hľadať ? (videné 27.04.2021, BDrip)