Reklama

Reklama

Lovci pokladov: Na hrane histórie

(seriál)
  • Česko Lovci pokladů: Na hraně historie (viac)
Trailer
Akčný / Dobrodružný / Mysteriózny
USA, (2022–2023), 8 h 5 min (Minutáž: 45–51 min)

VOD (1)

Epizódy(10)

Život Jess Valenzuelovej sa obráti naruby, keď jej záhadný cudzinec prezradí stopu k starovekému pokladu. Ten môže byť spojený s jej otcom, ktorý zomrel, keď bola ešte malá. Jess má talent na riešenie rébusov, no keď sa s priateľmi vydá sledovať sériu stôp skrytých v amerických artefaktoch a pamiatkach, preverí to jej schopnosti. Čím viac sa však Jess zahĺbi do hľadania pokladu, tým viac sa ocitá v pretekoch s bohatou a nemilosrdnou rivalkou, lovkyňou pokladov. Okrem toho bude musieť spochybniť lojalitu niekoho, kto jej je veľmi blízky. Nájde Jess najväčší stratený poklad histórie a odhalí konečne pravdu o minulosti svojej rodiny? (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (10)

Ja som duch (2022) (E01) 

Príbeh: Po niekoľkých rokoch sa nám vracajú "Lovci pokladov", tento raz v seriálovom šate. Hneď v prvej časti je ná odhalené aký pohľad budeme hľadať. Je to poklad bájnych Aztékov, ktorý skryli aby sa k nemu dobyvatelia ako Cortez nemohli dostať. Posúvame sa v deji kedy otec našej hlavnej hrdinky obetuje život za záchranu tohoto tajomstva. A teraz sme v súčasnosti kedy Jess po stretnutí s hlavou Slobodomurárskej lóže dostane indície k hľadaniu pokladu, ktorý hľadal aj jej otec. Ale samozrejme nie je sama, kto sa o toto zlato usiluje. Prevedenie: Tisíc krát obohraný príbeh. Ale ja som jeden z tých rojkov, ktorých to stále baví. Ja som ne takýchto filmoch a seriáloch vyrastal a preto vždy dám naivne trocha vyššie hodnotenie. Tu to nebude inak. 68% ()

Mapa pokladu (2022) (E02) 

Príbeh: Jess sa dostane k tajomnému artefaktu, ktorý ale musí vymaniť za život svojho kamaráta. Pred tým sa ale dozvedá, že skrinka skrýva úlomky mapy. Do teamu sa pridávajú nové tváre. Prevedenie: Príbeh odsýpa a je to v celku pozerateľné ale nebavil som sa až tak ako pri prvom diely. Absentovalo mi tam viac záhad a väčšia šírka deja. Ale verím že sa ešte dočkám. 58% ()

Gracelandský gambit (2022) (E03) 

Príbeh: Jess je v tom až po uši, keď zistí že celá jej rodina je pevne spätá s pokladom. ďalšia indícia sa nachádza na gitare kráľa popu. Prevedenie: Zaujímavé zapojiť do príbehu takú ikonickú postavu akou je Elvis. O to viac podporiť to konšpiráciou o tom, že bol slobodomurár. Napätia bolo dosť a aj odhaľovania tajomstiev a to je dôvod prečo podobné seriály vlastne pozerám. Hor sa na ďalšiu časť. 70% ()

Charlotte (2022) (E04) 

Príbeh: Epizóda odohrávajúca sa na kare Liamovho dedka. Jeho starý priateľ Riley Pool sa objavuje aby v zapätí podľahol pasci na zlodejov z ktorej jediné východisko môže nájsť iba Jess. Nepriatelia sú ale vždy o krok napred. Prevedenie: Riley sa musel objaviť aby seriál nepôsobil sterilne. nanešťastie najväčšie lákadlo, ktorým je odhaľovanie indícií pôsobí nahodilo a silene. Na ďalšie indície sa prichádza neobvyklou mentálnou zumbou a celé to pôsobí umelo a strojene. 45% ()

Bad Romance (2023) (E05) 

Príbeh: Na guvernérovom plese sa nachádza hľadaný denník v ktorom sa nachádza ďalšia indícia k pokladu. Osočovanie sa vyrieši nájdenou plošticou v teniske a pozrieme sa aj bližšie na vzťahy. Prevedenie: Tak hľadanie pokladu už nie je na vedľajšej koľaji ale je odparkované vzadu v depe. Celú epizódu sa pozeráme na vzťahy medzi hlavnými postavami a táto interakcia spojená z tým nesúrodým tancom na "bad romance" bola tak umelá až mám chuť to odpískať odpadom ale sľúbil som sám sebe, že budem v dobrodružných seriáloch hľadať pozitíva. 28% ()

Přátelé/Nepřátelé (2023) (E06) 

Príbeh: Billie zachráni Jess pred políciou a snaží sa ju presvedčiť, že bola priateľkou ich rodiny. Spolu sa vydajú hľadať Ďalšie indície do pevnosti Alamo. Liana niekto napadol a agentka FBI je na stope sprisahania. Salazar prichádza na scénu. Prevedenie: Som rád, že je Liam mimo hry lebo sa kladie väčší dôraz na to prečo to väčšina z nás pozerá a to je hľadanie pokladov. Ale celkom slušne ho zastúpi Tasha s Orenom, ktorý sa dávajú znova doky pri Winter Soldierovi. Celkom podarený diel. 76% ()

Místo, ze kterého není návratu (2023) (E07) 

Príbeh: Jess ide hodiť reč so Salazarom. Vo väzení ju ale čaká nemilé prekvapenie, ktoré obráti celý jej život naruby. Partička sa dáva znova dokopy, teda až na Liana ktorý získava na svoju stranu nového spojenca. Prevedenie: Okrem debilnej riekanky hranej na organe a natešenej jebtišky, ktorej sa odovzdaním tajomstva dcére opereného hada uľaví od povinností sa v celej časti nevenujeme tomu podstatnému - hľadaniu pokladu. Všetci opäť prichádzajú k odpovediam ako slepé kura k zrnu a už ma to celkom prestáva baviť. Pozerám iba zo zotrvačnosti... 34% ()

Rodokmen (2023) (E08) 

Príbeh: Jess sa rozhodne oslobodiť otca z väzenia. Oren opúšťa partiu a konfrontuje ho agentka FBI. Billy je o krok pred všetkými a konečne dostáva to čo chce. jediný kto jej môže ešte skrížiť plány je Liam. Prevedenie: Neviem čo to je, že zrazu sa v akčných sekvenciách spomaľuje čas. Som nevedel, že pozerám Maxa Payna. Dávam o jednu hviezdu navyše lebo sme sa zbavili nepodstatných vedľajších postáv a pevne verím, že už to bude mať iba ťah na bránu - teda k pokladu. 49% ()

Setkání se Salazarem (2023) (E09) 

Príbeh: Billy s Joelom a Jess letia do Diablovho močiara aby našli konečné miesto uloženia pokladu. Do cesty sa im ale pripletie FBI, naša stará známa partička a samotný Salazar. Prevedenie: Dynamika veľmi slušná a je to na veľmi dobrej úrovni aj čo sa týka hľadania indícií, konečne nie sú ledabolo pohodené alebo náhodné. Problém pre mňa je, že som od začiatku tušil, že práve tento týpek bude badass a aj sa mi to potvrdilo. To že nepoužil dýku ale dvojmetrový meč na meter a pól vysokú agentku radšej nebudem ani komentovať. Máme v hre Salazara a sme už sakramentsky blízko. Od poslednej časti čakám ohromenie vo veľkom štýle. 78% ()

Ochránci pokladu (2023) (E10) 

Príbeh: Hľadanie pokladu sa rozbehlo do poslednej fázy a aj naši hrdinovia sa rozdelili. Jedna časť išla pomôcť prebodnutej Agentke. druhá časť je na úteku pred Salazarovov bandou a tretia časť je záchranný podporný team na záchranu Jess a jej tatka.   Prevedenie:: Toto je to čo ma na dobrodružných seriáloch baví. Hľadanie pokladu a odhaľovanie pravdy. Tu toho bola kopa. Ale ide opäť o trocha naivné nachádzanie indícií skôr pre malé deti by som povedal.  A tá klietka, ktorú museli vidieť asi z kilometra je vážne zlomová. našťastie produkcia upustila od tých slowmotion scén ktoré boli na zgrcanie. Vcelku v pohode seriál ale ďalšiu prípadnú cériu asi vynechám. 55% ()

Reklama

Reklama