Reklama

Reklama

Texaský kat

  • Česko Texaský kat (viac)
Trailer 1

Dvaja detektívi z oddelenia vrážd v Texase, pragmatický Mike Souder a jeho policajný kolega Brian Heigh z New Yorku, vyšetrujú sériu neobjasnených úmrtí, ku ktorým došlo v oblasti močarísk zvanej Vražedné polia. V najnovšom prípade nezvestného dievčaťa zo susedného okresu však nemajú žiadne stopy, dokonca ani jej telo. Keď ale zmizne Anne, mladé dievča, ktoré si Brian vzal do opatery, obom detektívom je jasné, že ju musia hľadať vo Vražedných poliach. Ani jeden z nich si však nemôže byť istý, že sa odtiaľ vrátia živí. Z Vražedných polí nevedie cesta späť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

(26) Priemerne, no nie vyslovene špatné spracovaný "hunt for a serial killer" s hereckým obsadením, ktoré sa už v dnešných časoch v kategórii "C" neosadzuje. Čo má však tento snímok spoločného s "Ash vs Evil Dead" či s "Cabin in the Woods" to je pre mňa ďaleko väčšia záhada, ako jeho samotné rozuzlenie. (X) krát som pridával filmy do kategórie "podobné", pričom moje žiadosti boli nevedno prečo zamietnuté, a preto ma vždy náramne teší, keď zo seba spravíte dokonalých idiotov aj bez môjho pričinenia. Na jedno unudené poobedie stráviteľné .. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Drsný texaský detektív sa v spolupráci s newyorským policajtom ujíma vyšetrovania série brutálnych vrážd, ktorých páchateľ nebol doteraz odhalený. Film, ktorý si ma získal dvoma dôvodmi. Prvý je, že je film podľa skutočnej udalosti a druhý, že vo filme hrá Jeffery Dean Morgan. Začiatok filmu sa mi páčil, malo to isté tempo a niečo sa tam dialo, potom bola v skutku pauza a nič zvláštne a koniec to bohužiaľ nevylepšil. Príbeh je veľa zaujímavý, ale asi sa z toho mohlo vymačkať oveľa viac. Inak film sa môže pochváliť vynikajúcou hudbou, ktorá dodáva na atmosfére. Tento napínavý thriller, inšpirovaný skutočnými udalosťami, sleduje v malom texaskom mestečku detektíva z oddelenia vrážd a jeho nového parťáka z New Yorku (Jeffrey Dean Morgan), ako sa snažia dopadnúť sadistického sériového vraha. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem po tomhle kousku pokukoval, jeho čas dozrál až nyní. Je v něm hned několik drobností i zásadnějších momentů, které si moc netykají s logikou, přesto tu máme poměrně tísnivý a atmosférický kousek se sympatickým hereckým obsazením. Režisérka, dcera známého tvůrce Michaela Manna, od taťky něco odkoukala, někdy příliš nedávala pozor a jindy si šla svou vlastní, ne úplně jistou, cestou. Přesto myslím, že s lepší látkou dokáže pro příště oslovit i ty diváky, kteří nad touhle kriminálkou ohrnuli nos. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Je to dobrá kriminálka, kde je nutné nedívat se na film s dabingem, ale v originálu s titulky. Pak to dostane  správné grády. Sama bych tomu nevěřila, ale začátek jsem jela s dabingem a viděla jsem to zhruba do první čtvrtiny na trojku. Pak jsem zjistila, že si to mohu přepnout na originál s titulky a okamžitě mě to zaujalo o level směrem nahoru. Atmosféru totiž dělají i hlasy hlavních hrdinů. Herecké obsazení bylo fajn a právě jejich hlasový fond mě zaujal, tedy mimo jiné. Faktem zůstává, že další hajzlíky jsem odhadla už předem. Proč by tam jinak byla ta věž s jejich dělníky. To by nedávalo smysl. Takže neváhejte a pusťte se do toho, ovšem pouze v originále. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Ami Canaan Mann mierila do stredu terča, ale chýbala jej pevnosť a stabilita ruky a tak nakoniec jej hod nezasiahol najvyššiu bodovú hodnotu. Prvá polovica filmu a hlavne úvod zdvihol roletu, ktorá odkryla zaujímavé spustenie deja, len škoda, že v takom duchu to nevydržalo až do konca. Celkom dobre zapracovala kamera, ale aj hudobné zapojenie s výrazným basovým doprovodom, ktoré sa mi páčilo. Najväčším plusom bolo účinkovanie S. Worthingtona a J. Chastain. Táto dvojica sa stala výrazným a kľúčovým doplnkom v tomto kriminálnom vyšetrovaní. Sam Worthington ukázal, že dokáže aj viac ako len si ľahnúť si do sci-fi truhly a behať ako modrý divoch (avatar), keď teraz ozaj dobre zvládol navodenie pocitov policajta, ktorého srala zlá situácia v jeho okrese a snaha niečo s tým urobiť. Jessica Chastain u mňa stále viac boduje a teraz tiež výborne zahrala sebavedomú vyšetrovateľku a napriek tomu, že je štíhla a krehká žena neváhala vstúpiť aj do akcie, či vypáliť po papuli svedkovi, ktorý nebol ochotný spolupracovať. Nič dobré sa nedá povedať na adresu J. D. Morgana, ktorý vrhal tejto dvojici len šedý tieň. Nemám nič proti nemu, ale čudujem sa tomu, že v poslednej dobe je tak často nominovaný do rôznych filmov. 60% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama