Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tridsaťročný vedec Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvadsaťdva akademických titulov a miesto knihovníka Metropolitnej verejnej knižnice, kde mu zverili zbierku legendárnych historických artefaktov, medzi ktorými nechýba Svätý Grál. Krátko po jeho nástupe členovia zlovestného Hadieho bratstva ukradnú časť Kopije osudu, ktorou rímsky vojak Longinus bodol ukrižovaného Krista. Flynn si uvedomí, že ak by získali ešte aj ďalšie dve časti artefaktu, stali by sa podľa legendy neporaziteľnými a mohli by ovládnuť a zničiť celý svet. Vedec preto musí odložiť okuliare, vstať od stola a pokúsiť sa získať artefakt späť, pokiaľ možno celý, aj so zvyšnými časťami. Jeho jediným pomocníkom je odvážna a atraktívna kolegyňa Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraňami sú vedomosti, bystrá myseľ a kniha písaná doteraz nepreloženým jazykom. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (362)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zábavka, ktorá sa hrá na Indyho a vôbec sa za to nehanbí. Napriek tomu, že televíznosť cítiť z výpravy aj scenára, triky sú slušné. Je to vtipné, dobrodružné a uletené - ja som sa bavil. Lepšie ako seriál RELIC HUNTER, no kinovým "vykrádačkám" (SAHARA, LOVCI POKLADOV) sa nevyrovná. Čím menej čakáte, tým viac dostanete... ()

DruidKarel 

všetky recenzie používateľa

651. hodnocený film: Sám o sobě by to vůbec nebyl špatný film, jenomže bídné vizuální efekty a žádná hudba, která je stěžejním prvkem moderního filmu, to je prostě chyba. Herci by sami o sobě nemuseli být špatní, ale jsou dosti nevýrazní a není ani možnost, aby se trochu rozehráli. 3* bude možná nedhodnocených, ale jako labší průměr by se to rozhodně dalo označit. 3* ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa, že tento film sa snaží byť filmom v štýle Indiana Jonesa, a hoci v niektorých smeroch funguje, herecké výkony sú také zlé, že na konci som bol otrávený. Nie sú to však len herecké výkony, ale aj premisa sa mi zdá byť trochu slabá. Indiana Jones bol univerzitný profesor, ktorý je zhodou okolností dobrodruhom na čiastočný úväzok, zatiaľ čo Flynn je večný študent, ktorého vyhodia z univerzity, aby sa mohol učiť zo skutočného života, a nakoniec je zamestnaný v tajomnej knižnici, ktorej zbiera mýtické artefakty. Pozícia knihovníka mi nijako nesedela. 4/10 ()

Her0.89 

všetky recenzie používateľa

NO toto bylo otřesný. Jedna hvězda je pouze za stopaře v pralese :D. Tento film výrazně zaostával za Indianou. I když je oproti Indianovi o více než deset let mladší, některé vizualizace byly dokonce horší. Celkový nádech filmu také kazila pro mě velice nesympatická Sonya Walger. Scény kdy zmlátila tucet chlapů, kteří byli dvakrát tak větší jak ona, mě prostě urazily. ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Jistě, je to slátanina, ale na TV film to ještě šlo. Nějakou logiku nebo historii nechme stranou, s tím podobné snímky vůbec nepočítají. Pro mne byl důvodem nedat horší hodnocení především Kyle McLachlan (i když tu hraje dost bídně, tohohle chlapíka mám prostě rád už dob Modrého sametu) a Sonya Walger, moje neoblíbenější ze Ztracených (přesto, že v Kopí osudu hraje dost nesympatickou skorochlapici, vypadá pořád bezvadně). ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (13)

  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)

Reklama

Reklama