Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jazero Lake Placid je vyhľadávanou turistickou oblasťou, pre dravcov je to však revír, ktorý musia chrániť, a z ktorého musia odstrániť všetkých konkurentov. Keď sa niekoľko turistov stane obeťou neznámeho ľudožrúta, je povolaná na pomoc skupina ľudí, ktorá ho má zneškodniť. Nebude to však jednoduché, pretože každý z nich je úplne iný - Kelly Scottová je paleontologička, ktorá má ale z prírody strach a svojho prvého výjazdu do terénu sa skutočne hrozí. Jej odpor k otvoreným priestorom rozčuľuje ochrancu zvierat Jacka Wellsa, ktorý by sa najradšej obišiel bez jej "pomoci". Tretím v partii je miestny šerif, ktorý chce netvora za každú cenu nájsť a zneškodniť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (232)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Milé, hororové komediálne béčko, ktoré je natočené človekom, ktorý vie, ako na vec a ako nebrať veci vážne. Zohnal si k tomu prekvapivo hviezdne obsadenie a to je aj dôvodom, prečo si mnohí k nemu našli cestu. Ja som síce iba zapol telku niekedy v noci a zhodou okolností to začínalo, ale aj tak. Blbosť, ktorá v stave núdze môže potešiť. VIDENÉ ZNOVA 7/19: Tak musím zvýšiť hodnotenie, pretože aj som zabudol, že som tento film niekedy videl a bavil ma zrejme omnoho viac, než na prvýkrát. Perfektná zábava s parádnymi hláškami, béčkovými trikmi a super dvojkou Gleeson-Platt, ktorá by si zaslúžila samostatnú buddy krimi komédiu. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ale jo jako jednohubka na pobavení to vyloženě neurazí. Po delší době jsem si to zopakoval a ten průměr si to zaslouží. Miner řemeslo uměl a tohle má pořád tu atmosféru devadesátek. I když samozřejmě příšera mohla být víc na scéně a některý ty pokusy o humor mě minuly. Repete dalších dílů raději ne. Šestka stačila.55% ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Z celé řady aligátorů a prknoidních krokodýlů je tato hororová komedie vedle Krokodýl: Návrat do krvavé laguny asi nejlepší. Samotný krokodýl je v rámci možností dost dobře vizuálně zpracovaný, nevypadá jako plovoucí prkno a jeho pohyby jsou celkem krokodýlího typu. Herecké obsazení bylo vybráno skvěle - hlavně Betty White. A celý film doprovází příhodná hudba. Zkrátka film pro zpříjemnění odpoledne s pár lekačkami a vtipnými momenty. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Keď sa v pokojnej lokalite s krásnym jazerom ocitne niečo čo požiera nielen zvieratá(a sú to riadne zvieratá, taký jeleň a medveď nie je pre našu príšeru problém), ale aj ľudí tak je to veľký problém. Ten krokodíl vyzeral naozaj ako živý a vidno, že ľudia čo ho robili svoju robotu vedia vynikajúco. Efekty boli hlavnou stránkou filmu a keď sa obetou stal obrovský grizly, poviem vám bolo načo pozerať. Prekvapivé bolo to, že pri tzv. krvavých scénach, kamera neuhýbala a ukázala nám to čo sme aj chceli. Odhryznutie hlavy, telo vytiahnuté z vody(no ale iba jeho horná polovica :) všetko by sa dalo zobraziť tak, aby sme nevideli až toľko... no Steve Miner má s horormi už skúsenosti a tak nám ukázal ako sa patrí všetko. Nie je to akčný film, nie je to komédia. Je tam strach aj romantika, proste taký poriadny guláš, z ktorého napokon vyšiel solídny pozerateľný triler. Samozrejme s popcornom s colou to pozerať musíte, pretože by ste sa až tak nebavili ako sa dá. Tento rok Ajova Piranha krásne upgradovala Minerov zámer. Celá recenzia: TU ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Od Stevea Minera, hororového klasika, bych čekal trošku lepší výsledek. Jezero je notně krátký film o takovém podivném domácím mažlíčkovi. Mezi hororovými scénami v některých okamžicích probleskuje humor, o který se stará Oliver Platt. Nejvíce zbytečnou postavou ve filmu je bezkonkurečně Bill Pullman. Naopak když už si divák moc neužije obřího krokodýla tak potěší alespoň špičkování mezi Plattem a Gleesonem. V žánru monster hororu je Jezero mírně pod hladinou průměru. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (17)

  • „Veľká zbraň“ šerifa Keougha (Brendan Gleeson) bola falošná zbraň vyrobená špeciálne ako rekvizita pre tento film. Dokonca jej dali falošné meno a nazvali ju „Jednotka vzdušných zariadení pre prednú oblasť s nízkou hmotnosťou“, čo je samo o sebe paródia na vojenský žargón. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama