Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 3

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (361)

castor 

všetky recenzie používateľa

Aby dokázala příteli, který ji aktuálně pustil k vodě, že není nudná, zřejmě nestačí, aby se v neoprenu vyblejskla s dvěma mexickými kořeny, děvče se rovnou v pofidérní kleci ponoří pod hladinu oceánu, do kterého zmiňovaní hošani právě vylili návnadu pro velkého bílého žraloka. A samozřejmě se leccos zvrtne. Což platí i pro některé ne zrovna svěží nápady. A několik logických lapsů. Přesto z téhle zdánlivě bezvýchodné situace doklopýtáme do finále docela se ctí, navíc druhou polovinu příjemně dietní stopáže okoření několik slušných záběrů na hlodajícího zabijáka, který se naneštěstí nechová jako intelektuál, ale jako „normální“ predátor, a jedna (ač trochu předvídatelná) scénáristická finta. Ve výsledku slušná jednohubka. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Po strašně dlouhé době béčko, které si na nic nehraje a funguje přesně v těch mantinelech, ve kterých fungovat má. Nesází se tu na levnou a lacinou rádobyzábavnou notu, na druhé straně se tvůrci ani nesnaží dokazovat, že ve svých rukou mají animal horor století. Stačí jim málo. Jen naslouchat tomu, co fanoušci chtějí. Vzhledem k počtu postav a prostředí, ve kterém se snímek odehrává se tu nenabízí příliš možností ke kreativitě. Přesto však autoři na nic nečekají, nenatahují úvod, aby se vlastnímu dramatu nemuseli věnovat příliš dlouho. Prostě se toho nebojí. Naplno se tu pracuje s klaustrofobní atmosférou v neznámém prostředí a neúprosně utíkajícím časem. Díky tomu má snímek dusivou atmosféru i v pasážích, kdy se zdánlivě nic neděje. A zde je třeba uznat, že těch moc není. I na tak malém manévrovacím prostoru se autorům podařilo rozjet spoustu dramatických scén, kvůli nimž skvěle odsýpá a nikde výrazněji nedrhne. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Fantastický Smrtiaci príliv s geniálnou Blake Lively ponúkol všetko to, čo 47 metrov ponúknuť malo... a neponúklo. Väčšina filmu je o tom, ako sa dve mladé ženy prekrikujú v klietke na dne mora, dochádza im kyslík a občas nad nimi strašidelne prepláva veľký tieň s plutvou. Čo o to, skresať rozpočet takýmto spôsobom je šikovné. Pre producentov. Ale divák z neho veľa nemá. Otázkou je, čo od toho očakávate. Na základe toho sa bude odvíjať vaše výsledné hodnotenie. Ja som čakal kvalitný žraločí horor. Toho som sa nedočkal. Nejde ani tak o to, že mŕtvol je málo. Tých vlastne nebolo enormne veľa ani v Čeľustiach: žraločom thrilleri, ktorý dodnes nebol prekonaný. Čeľuste ale mali sympatických hrdinov, skvelé akčné scény, parádnu atmosféru, super výpravu, hudbu jak hovado a živelnú réžiu. 47 metrov je lenivo natočené, neprekvapivo napísané, postavy sú slabé a každú chvíľu si hovoríte „to čo preboha robíš, načo, prečo, začo?“. Napriek tomu by som to s touto snímkou úplne nevzdával. Na konci má jeden nezabudnuteľný záber (rozsvietenie svetlice), občas je to napriek rutinnej réžii slušne napínavé, podmorská výprava je dobrá, nápad s klietkou originálny, na herečky sa dobre pozerá a scén so žralokom je dosť, hoci treba dodať, že väčšinou len „pôsobivo“ prepláva tesne nad hrdinami nejaký fajnový 7-metrový macko. Dvojka sa mi páčila viac. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení a konečně zase něco z animal hororu. No, i když on je to spíše (po většinu stopáže) survival thriller než horor, protože staví víc na atmosféře než na počtu krmení. Krev a gore (po většinu) filmu chybí, což může být snad jedinou malou výtkou, takže nečekejte žádný slasherovský hody. Celkově tvůrci dle mýho prokázali dost zručnosti a invence ve smyslu "za málo peněz slušná porce zábavy". Hlavně v úvodu díky šikovně zvolené zápletce pracují skvěle se střihem, takže vůbec nepotřebují používat digitální bordel. Živá bestie je prostě živá bestie. V závěru se divák dočká všeho, takže pokud nebudou Shallows lepší, dám sem klidně pak pětku. Zatím pendovaná čtyřka. 80% Update po Shallows: Zvyšuju na plnej a doporučuju! ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama