Reklama

Reklama

Meg 2: Návrat do hlbín

  • Česko Meg 2: Příkop (viac)
Trailer 1

Pripravte sa, že vám stúpne adrenalín na maximum! Do hlbokého oceánu sa znova ponorí Jason Statham a spoločnosť mu tentoraz bude robiť aj Wu Jing, legenda ázijských akčných filmov. Spoločne povedú tím odvážnych výskumníkov, ktorých cesta na morské dno nedopadne celkom podľa plánov. Chaos prepukne vo chvíli, keď do ich misie zasiahnu aktivity podmorských baníkov. V stávke sa ocitnú životy všetkých zúčastnených a naši hrdinovia budú musieť bojovať nielen s ľudskými nepriateľmi, ale aj viacerými prerastenými žralokmi. Nalaďte sa s filmovou novinkou na vlnu vzrušenia a ponorte sa za neľútostnými predátormi do hlbín vlastného strachu! (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (328)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Kto dal preboha režírovať pokračovanie Meg práve Benovi Wheatleymu? Režisérovi britských podivných filmov ako In the Earth alebo High-Rise. A Ben bohužiaľ nijako nevyniká ani v tých podivnostiach, keďže ani jednu jednohlasne neprijali ani kritici, ani diváci. Čakať od neho zázrak pri niečom ako je Meg mohol len málokto a presne tak to aj dopadlo. Zatiaľ čo Jon Turteltaub ako skúsený režisér dobrodružných a komediálnych filmov dokázal držať prvý Meg presne na tej hranici zábavnosti, trápnosti a úplnej prestrelenosti (a ja som si ten film v roku 2018 prekvapilo užil), dvojka je už len zbytočne prestrelená, s tisíc zbytočnými dejovými odbočkami ktoré absolútne nevedú a trápna s množstvom tých najdementnejších vtipov bez poriadneho timingu alebo aspoň správne podaného odľahčenia. Laťka tu nebola nastavená vysoko a chcel som dostať len rovnako tupú, zábavnú ujetost ako naposledy. Ujetosť som síce dostal, ale tentoraz iba s prívlastkom tupá. CELKOVO: 4/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Osobne by som privítal, ak by sme ostali po celý čas hlboko pod vodou a mali by sme tu tak horor typu Underwater alebo atmosférickú záležitosť ako Abyss, avšak Wheatleyho to pod vodou až tak nebaví a väčšina filmu tak nevyužíva svoj potenciál. V záverečnej tretine sa prehadzuje výhybka a máme tu variáciu na prvý film a vyzerá to akoby dostalo Asylum peniaze na realizáciu niektorého zo svojich "geniálnych" scenárov. Samozrejme že ide o paródiu, avšak mohlo to byť proste vtipnejšie. Určite pochopím, ak pre určitú časť publika to bude sofistikovane meta a budú hodnotiť plným počtom, rovnako budú dávať zmysel aj odpady a nízke hodnotenia. 50% P.S. Cliff Curtis je v tomto čase stále na vode/pod vodou, viď prvý MEG, nový Avatar alebo Dievča a more. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ak by mal Ben Wheatley zelenú na natočenie R-kového krváku v dĺžke 90 minút, v ktorom by sa zameral buď na akčnú trilerovú líniu alebo bizarné boje na štýl Sharknada, Meg 2 mohol byť skutočne slušnou zábavou. Miesto toho sme však dostali nevýrazný mišmaš, ktorý nedokázal nikdy zatlačiť poriadne na pílu a všetky dobré scény nakoniec zabil infantilným humorom. Aj z toho dôvodu udeľujem druhej časti Meg iba priemerných 5/10. Viac v recenzii. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

V podstatě stejný recept jako v prvním snímku z roku 2018, avšak s koňskou dávkou absurdní akce a podivných dialogů. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat snímek Meg 2, který zhruba do své první poloviny dokonale naplňuje koncept nenáročně zábavné podívané. Bohužel, v polovině druhé se tato křehká symbióza s divákem zcela přetrhá díky syndromu "víc atrakcí než v předchozím dílu". Právě tento element pak působí tu největší spoušť, jelikož veškeré scény se najednou stanou divoce sestříhanou nepřehlednou digitální změtí, z níž si nemáte šanci cokoliv vzít. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve je pak nevzhledné CGI a trestuhodně nevyužitý potenciál obřích žraloků. Ve finále tedy dostaneme velmi průměrnou záležitost, která je i díky přeplácaným nikam nevedoucím dějovým odbočkám odsouzená skončit v hlubokých zákoutích všeobecného zapomnění. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „This was a bad idea.“ ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.....išlo tam o život (akože), ale mne to bolo jedno.....nudné .....J.S. ako vždy - bol tam....ostatní dosadení dľa súčasného vzorca .............ale hlavne triky - pôsobili nechcene komicky = slabota a to je rok 2023 a film s  veľkým rozpočtom....možno viac peňazí pre "trikárov" a menej pre hercov.....na nudné poobedie v TV ok..... ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (16)

  • Na začátku filmu hraje píseň „Under Pressure“ od Queen. (griph)
  • Promo k tomuto filmu se objevilo ve videohrách „Hungry Shark Evolution“ a „Hungry Shark World“. Už během uvedení prvního dílu v roce 2018 měli hráči hry „Hungry Shark Evolution“ možnost odemknout speciální skin megalodona, jehož vzhled byl převzat právě z filmu The Meg. (fiLLthe3DD)
  • Když Jonas (Jason Statham) odlakává megy of ostrova zábavy, má s sebou 3 harpuny. Když dvě využije, tak má na jednom záběru na zádech ještě 2 zbývající. V dalším záběru už má však jenom jednu. (griph)

Súvisiace novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (viac)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama