Reklama

Reklama

Leto roku 1916. Prázdninové mestečko na brehu štátu New Jersey je zaplavené dovolenkármi a takmer nikoho nezaujíma nejaká vojna, ktorá sa odohráva v ďalekej Európe. Príde však k usmrteniu plavca a všetko naznačuje, že naňho zaútočil žralok. To sa však nepáči miestnym podnikateľom. Navyše sa očakáva príchod prezidenta, a tak sa politické špičky snažia udalosť zamiesť pod koberec tvrdením, že zranenie mohla spôsobiť ponorka a ak to bol aj náhodou žralok, išlo iba o ojedinelý útok, ktorý sa nebude opakovať. Kúpaciu zónu ohradia oceľovou sieťou, ale žralok si nájde inú cestu a mesto čaká 12 dní hrôzy. Počet obetí narastá, mesto zachváti žraločia mánia. Ľudia sa snažia zabijaka zabiť, alebo na ňom zarobiť. Plavčík Alex sa rozhodne zorganizovať na ľudožrúta lov. Spojí svoje sily s prírodovedcom dr. Nicholsom a zápas s prírodou sa začína... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (15)

jafuska 

všetky recenzie používateľa

moje oblíbené téma žraloci, ale přeci jen filmy a skutečnost je jiná v každém filmu je to hodně nadsazené, takle se prostě žraloci nechovají, ale jak jinak člověka upoutat ke křeslo aby se na to podíval? udělat to tak, aby to byla jako realita, a pak se nedivme, že se většina lidí žraloků bojí, já k rozhodně nepatřím. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabý žraločí film kde upúta jedine pekná kamera so slušnou výpravou a netradičné časové umiestnenie deja. Väčšinou sa točia žraločiny iba z modernej doby, toto je však svetlá výnimka, takže z tohto pohľadu ide aspoň o niečo originálne. Keby to malo trochu zaujímavejší dej, výraznejšie napätie a hlavne i nejaké dobré gore scény, tak mohlo ísť o filmovú lahôdku. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

dopita 

všetky recenzie používateľa

Hodně, ale opravdu hodně slabej klon Čelistí. Místo dvanácti dní hrůzy je film spíš 80 minut utrpení (myslím tím nudy). Závěrečné lovení žraloka je opravdu zoufalost, ve chvíli kdy se konečně mělo něco dít, tak byl najednou konec = průser. Jack Sholder není uplnej diletant, ale tohle se mu hrubě nepovedlo. ()

Katarine 

všetky recenzie používateľa

Tohle že má být horor??? No, to pardon, ale podle mě to bylo obyčejné a silně podprůměrné drama, u něhož jsem nepostřehla jaksi ani vteřinu hrůzy, natož těch 12 dní :-) Závěr už byl úplně podělaný. Vlastně ani nevím, proč ty 2* dávám, ale asi je to proto, že žralok ve vodě nevypadal až tak hrozně jako v jiných žraločích filmech a taky film celkem zachraňoval John Rhys-Davies. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Po delší době vznikl zase alespoň trochu originální film o žralocích. Přestože je tento kousek diváky často odsuzován a přirovnáván k dalšímu odpadu, tak mě se docela líbil. Bohužel ani zde se tvůrci nedokázali vyvarovat několika do očí bijících chyb, které nakonec poškodili celkovou úroveň filmu. Především pak lehce odfláknutým závěrem a místy opravdu komickým scénářem. Atmosféra filmu se po celou dobu snaží udržet svižné tempo a přestože je děj míst naprosto zbytečně natahován nepříliš zajímavými dialogy, moc jsem se nenudil. Asi největším primem je samotná práce s kamerou, která dokázala několikrát doslova vyčarovat opravdu kvalitní záběry, které byly skutečnou pastvou pro oči. Poněkud horší to již bylo s většinou hereckých výkonů, které byli místy až podprůměrné. Asi nejlépe si vedl známý herec John Rhys-Davies, který ovšem nemohl utáhnout celý film ani omylem. No a úplný závěr se jim opravdu nepovedl. Rozhodně zde nečekejte žádné velkolepé finále a nezapomenutelný souboj se žralokem, protože tvůrci si na to prostě netroufli, takže to doslova odflákli několika střihy a následným happyendem. 4/10 ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama