Reklama

Reklama

Krstný otec III

  • Česko Kmotr III (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Starnúci Michael Corleone (Al Pacino) ďalej pevnou rukou ovláda svoje obchodné záujmy, usilovne sa však snaží odpútať od kriminálnej minulosti a svoje obchody zlegalizovať. Jeho záujem sa presunul k nehnuteľnostiam a bankám a stal sa z neho zbožný a voči cirkvi nesmierne štedrý človek, lebo priazeň Vatikánu, kde má niekoľko vysokopostavených priateľov, má v jeho premene na bezúhonného človeka zohrať rozhodujúcu úlohu. Minulosť však nie je možné vymazať...Film získal sedem nominácií na Oscara. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (751)

GilEstel 

všetky recenzie používateľa

Třetí díl je jednoznačně nejslabší ze série. Slušná mafiánská podívaná bledne vedle nedostižných prvních dvou dílů. Po takové odmlce měl film vzniknout nezávisle a pod jiným označením. Všichni ale známe prodejní potenciál magie římských číslic. Z první části filmu jsem byl hodně zklamán. Návrat na Sicílii byl pak záchranou. Není nad italský venkov. Návrat k rodinným kořenům byl i návratem atmosféry starého dobrého kmotra. Závěrečná pasáž zúčtování Corleonovi rodiny, doprovázená krásou opery, byla famózní. Beze sporu vylepšení celkového dojmu. 73% ()

liborek_ 

všetky recenzie používateľa

Kmotr III je opravdu hodně podařené vyvrcholení slavné ságy rodiny Corleonů. I když... Je to sice výborný film, avšak dle mého úsudku je z celé trilogie až na třetím místě - ale rozhodně se tam nekrčí, nýbrž kříčí a žádá si pozornost. Stárnoucí Micheal Corleone, překvapivě trýzněn čímsi jako výčitkami, se snaží svou rodinu kormidlovat do legálních vod světového byznysu a současně najít svého nástupce. Mocná rodina opouští svět hazardu, zato se vrhá do zajímavých obchodů s církví, která je zde vykreslena jako silně zkorumpovaná organizace - což nemusí být taková fabulace, jako tomu je u popisu pontifikátu Jana Pavla I... Autoři se sice dopustili menší chybičky, když příběh zasadili do roku 1979, kdy už byl papežem Jan Pavel II., ale to by se dalo odpustit. Důležité je, že jde o skvěle vygradované drama, jež těží z tradice svých dvou předchůdců a je více než důstojným završením celé trilogie. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

lepšia ako dvojak (pre mna osobne), no jednotke sa samozrejme nič nevyrovná. veľká škoda (a pre mňa nepochopené nevyužitie) krásnej mladej bridget fondovej. al pacino a jeho nasledovník andy garcia sú obaja skvelí, dobré protiklady, ich vzťah má šmrnc, scény s andym sú živelné a svižné, scény s pacinom plné akéhosi pokoja a vyrovnanej charizmy, aj keaton je v trojke najkrajšia - je to typ herečky, ktorej vek iba pridáva na čare; film trpí iba jednou veľkou chybou - hereckým výkonom sofie coppoly, ktorý je miestami naozaj veľmi ťažké sledovať - hold, rýchlo (a chvalabohu) pochopila, že herectvo nie je jej parketa a dala sa po stopách svojho otca (aby ho - podľa mňa - v niečom aj prevýšila); záver je nesmierne smutný a nesmierne pravdivý - lepší záver tejto epocháplnej veľkolepej trilógie si neviem predstaviť; ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Solídny námet o utrápenom Michaelovi, ktorý má konečne na dosah ruky očistenie rodinného mena, sa utápa najprv v generickej vojne rodín a neskôr v prekombinovanej vatikánskej zápletke, ktorá veľmi kostrbato premieta reálne udalosti do príbehu (podobný vzorec - ale oveľa úspešnejšie - použil Puzo i v knižnej predlohe). Výsledok je nuda na pozadí pompéznych ťažko sledovateľných konšpirácií a telenovelovej rodinnej drámy. Jediný svetlý okamih filmu je chémia medzi Al Pacinom a Diana Keaton. Podobne ako dvojka, aj trojka je o niekoľko tried horšie pokračovanie, ktoré pôsobí, akoby sa odohrávalo v úplne inom univerze než prvý film. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ve třetím díle ságy chybí mně nejbližší postava právníka Roberta Duvalla a vůbec chemie mezi členy klanu, kterého byl právě on stmelujícím prvkem. A Pacinův Michael Corleone je hodně jiný - neřekl bych, že od předcházejícího filmu uběhlo osm let, ale spíše dvacet. Přesun na rodnou Sicílii a dealování s církví pro vstup do nejvyšších mocenských sfér je ale úrodnou půdou pro další panoptikum zkorumpovaných grázlů, a Michaelova reflexe vlastního života s ničivou tíhou výčitek svědomí z filmu dělá důstojné uzavření trilogie. A taky nejemocionálnější. ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (41)

  • Francis Ford Coppola natočil film za nevýhodných podmínek. Studio Paramount mělo v té době finanční problémy, takže rozpočet celého filmu činil 56 milionů amerických dolarů a Coppola dostal za scénář, produkci a režii snímku pouhý 1 milion dolarů. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1990 v Beverly Hills. (Varan)

Súvisiace novinky

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

05.12.2020

Přestože to zní neuvěřitelně, studio Paramount Pictures se podle všeho nebrání pokračování legendární mafiánské trilogie Kmotr. Ano, čtete správně. Zpráva přichází jen pár dní před premiérou nové… (viac)

Třetí Kmotr se dočká nové verze

Třetí Kmotr se dočká nové verze

04.09.2020

Studio Paramount se rozhodlo vydat nejen obnovenou, ale také kompletně přestříhanou verzi třetího Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly. Cílem je umožnit tvůrcům dosáhnout své původní vize pro závěr… (viac)

Reklama

Reklama