Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Gangsterskej dráme natočenej podľa skutočnej udalosti dominuje samozrejme výborný Pacino v úlohe malej mafiánskej ryby.Po stvárnení veľkých šéfov(M.Corleone,T.Montana,Carlito Brigante),príjemná zmena hrať jedného z davu,alebo ako výstižne vraví jeho postava:"Som iba koliesko v stroji".Po tomto filme som začal brať J.Deppa naozaj vážne.M.Madsen (Sonny) sa v jednom rozhovore vyjadril,že je to jediný film v jeho kariére,na ktorý je naozaj hrdý.Vo filme nie je veľa akcie,aj keď na jednu drsnú vyvražďovačku konkurenčného gangu predsa len dôjde,skôr je tu skvelo rozohratý part osudového priateľstva medzi Pacinom a Deppom."Hey Donnie! Let´s take a walk"...90%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mafiánske filmy ma väčšinou bavia, postavy infiltrovaných policajtov a ich citové a morálne problémy ma tiež väčšinou bavia, superhviezdne obsadenie detto. Musí to byť ale perfektne natočené nejakým inteligentným režisérom. Napríklad hneď Mikeom Newellom. Možno to nie je vrchol žánru a film nedosiahol taký výrazný kredit, ako Scorseseho, alebo Coppolove diela, ale ja všeobecne radšej držím palce outsiderom a prehliadnem sem tam aj nejakú nedokonalosť. ()

Reklama

Caszidy 

všetky recenzie používateľa

Opravdu poctivá gangsterka, chce se mi říct, "ze staré školy". Nicméně ačkoliv má Al Pacina, Johnnyho Deppa a Michaela Madsena, ačkoliv má dobrý příběh a plno dalších důležitých atributů, tak jí něco málo k dokonalosti chybí. Každopádně ztvárnění toho, jak je práce v utajení obtížná, jak ze člověka doslova vysává život a jak je ve výsledku nevděčná a častokrát takřka zbytečná, je opravdu dokonalé. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I'M NOT BECOMING LIKE THEM, I AM THEM." -------- Efektne natočená psychologická hra z mafiánskeho prostredia. Geniálny Al Pacino si to vychutnáva po celý čas, až do konca a herecké kvality sa rozhodne nedajú uprieť ani Deppovi. Na staré mafiánske legendy to určite nemá, avšak nejedná sa o žiadneho outsidera. Príbeh bol spracovaný starostlivo a vďaka hlavnej hereckej dvojke aj uveriteľne. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $41,909,762Tržby Celosvetovo $124,909,762Johnny Deep a Al Pacino v skvele zahraných úlohách ale ani to nestačí, lebo dejovo príbeh inšpirujúci sa skutočnými udalosťami pôsobí nešťastne plocho(v podstate ide len o prechádzky hlavných postáv po pľaci, kde nie je takmer ani závan o niečo "zaujímavé" čo by povytiahlo pozornosť sledujúceho), nemá ten správny ťah aby priniesol do mafiánskeho prostredia napätie a pravú drsnosť, občas prídu také lepšie záchvevy na lepšie chvíľky ale tie skončia rýchlejšie než začnú. Taktiež ani vnútorné rozpoloženie filmu nemá takú hĺbku o akú sa snaží, proste režisér Mike Newell nemá dostatočnú zručnosť aby mohol ukočírovať projekt do akého sa pustil, koniec koncov, samotný záver je doslova absolútny krach na burze, ten je nezvládnutý bez finišu bez gradácie. /60%/ ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Michael Francheze, bývalý Capo rodiny Colombo, se při jedné příležitosti shledal s Joe Pistonem/Donniem Brascem poté, co již oba patřili do programu na ochranu svědků. Michael se nechal slyšet, že Joe je „pořád v roli“ a i dnes by bez problémů do mafie zapadl. (Sealteam6)
  • Nabídku na hlavní roli dostal původně Tom Cruise. Ten však odmítl a příležitosti se chytil Johnny Depp, který za roli obdržel velké uznání. Cruise se po letech nechal slyšet, že odmítnutí bylo jednou z jeho největších životních chyb. (Dolvich)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama