Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sammy Gravano bol mafián. Začal ako "vojak", ale vďaka jeho neuveriteľným schopnostiam zabíjať a vraždiť /vrátane vraždy jeho priateľov, brata jeho ženy a jeho šéfa/ sa vypracoval na "post" druhého najvyššieho šéfa mafiánskej rodiny Gambinovcov. Napokon sa však z neho stal najvyššie postavený udavač medzi mafiánmi, ktorý pomohol americkej vláde odhaliť a usvedčiť špičkového predstaviteľa mafie - Johna Gottiho... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (15)

Budisovie 

všetky recenzie používateľa

Tak a okomentujem aj tento filmík. Bol som rád, že som tento film videl neskôr ako môj najobľúbenejší seriál Soprano´s. Pripadalo mi to ako predloha alebo inšpirácia už spomínaného seriálu. Na tomto filme ma zaujal hlavne príbeh, ten bol určite najlepší. Herec v hlavnej úlohe mi moc nesedel, tak ako vo vedľajšej Tom Sizemore. Dávam 3 hviezdičky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Gotti, Witness to the Mob, Boss of Bosses. Moja oblubena mafianska trilogia o najznamejsom mafianovi za posledne roky. Kazdy z tychto filmov sa venuje jednej z troch dolezitych postav tohto mafianskeho klanu. Gotti - samotnemu Gottimu, Witness to the Mob - Gottimu zastupcovi, ktory ho nakoniec potopi a Boss of Bosses - staremu bossovi, ktoreho Gotti nasilu nahradi. Jednotlive filmy su tak za 7/10, ale spolu tvoria skvelu mozaiku za 8/10. Uplne nesedi vo vsetkych detailoch, ale ani rozdielny pohlad tvorcov jednotlivych filmov by som nepovazoval za zapor, ale zaujimavy klad. O to viac vynikne snaha urobit z hlavnej postavy v kazdom jeho vlastnom filme charizmatickeho a z urciteho pohladu relativne kladneho mafiana, pricom je jasne, ze vsetci boli obycajni zmrdi, ktori si svoj osud zasluzili. Tak ako vsetci mafiani. Napriek tomu je stale fascinujuce sledovat ich osudy. Jednotlive filmy odporucam sledovat v poradi v akom som uviedol na zaciatku. ()

Reklama

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica (prvý film) skôr rozbiehacia, ako náhle sa dostane k moci Gotti začína ten správny rock´n´roll. Odvtedy vedľajšia postava Nepriestrelného Johna dokonca zatieni Sammyho, čoby rozprávača okolo ktorého sa dianie odvíja. Dialógy sa rázom stávajú zaujímavejšími, strach o zadok uveriteľnejším faktorom čo vyústi do súdneho procesu aký taví kovy. Tri filmy, tri rôzne pohľady berú za svoj jediný výsledok vďaka čomu je jedno či si pozriete Gottiho, Svedka proti mafii, Bossa Bossov, poprípade všetkých troch za sebou. V jednom, druhom aj treťom prípade ide o poctivú a precízne natočenú gangsterku, ktorej nevadí nálepka televíznej produkcie a ktorá sa vo svojom žánri medzi konkurenciou nestratí. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nie sme filmové hviezdy. Sme mafia.“ KRSTNÝ OTEC 2, PRÍBEH Z BRONXU, ANALYZUJ, MAFIÁNI, ŠPINAVÉ ULICE, NEPODPLATITEĽNÍ, KASÍNO, VTEDY V AMERIKE, JACKIE BROWNOVÁ. Robert De Niro má svet mafiánov a iných gangstrov v rámci hereckých možností rád a tak nečudo, že v roku 1998 z pozície šéfa výroby inicioval vznik televíznej mini-série o malej rybe, ktorá sa dostáva cez jednotlivé funkcie až po... nie, bossa nie, toho hrá „fešák“ Tom Sizemore. Snímka sleduje skôr dejovú líniu jeho pravej ruky (v talianskej mafii tzv. consiglieri - rieši problémy namiesto bossa, s jeho tichým povolením). Páčilo sa mi, že atmosférická snímka je podriadená (v rámci možností) realite, čo sa prejavuje napr. tým, že mafiáni sú tuční škaredí chlapi v teplákoch. Fenomenálny seriál „Sopránovci“, ktorý prišiel o rok neskôr (a v ktorom tiež hrali Michael Imperioli a Tony Sirico) De Nirovej snímke za mnohé vďačí. Ale štvrtý KRSTNÝ OTEC to nie je. ()

Insspektor 

všetky recenzie používateľa

Čo sa týka hudby, hercov a podobných vecí sa Svedok proti mafií samozrejme nemôže porovnávať s tými najväčšími a najznámejšími filmami o mafií, ale hlavne po obsahovej stránke, to už áno. Brutalita mafistických praktík je tu ešte o trochu väčšia, a hlavne tu už hlavný hrdina nieje nikto komu by záležalo na cti a podobných úchylkách, ide si iba tvrdo po svojom cieli. Život je najlepší tvorca námetov. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný životným príbehom mafiána Sammyho Gravana, prezývaného “The Bull“. (Sufferer)

Reklama

Reklama