Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harlem třicátých let rozhodně není místem na procházky. V nelítostném souboji dvou soupeřících gangů o nadvládu nad hazardem teče krev proudem.

Ve 30. letech 20. století bojují v Harlemu 2 gangy o kontrolu nad nelegálním hazardem. Kmotrem jednoho je černý Bumpy Johnson (Laurence Fishburne) a druhému šéfuje bílý prchlivec Dutch Schultz (Tim Roth). Lucky Luciano (Andy Garcia), vyjednavač bílého syndikátu, nemá při jednáních ve zvyku měnit své představy nebo postupy a krev teče proudem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (25)

lepinla792 

všetky recenzie používateľa

Gangsterka nezklamala, nenadchla. Dejova linka byla pojata v pohode, horsi to bylo s mnoha postavami i herci. Ale slabiny meli strihy, zabery, vyzdvihovani nebo upozadovani ruznych scen. Z celkoveho dojmu sem se tak neszil s postavami, nevnimal jsem uplne ostre jejich charakter. Takze mozna taky mohla bejt chyba u me. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem uveriť tomu, že tento film nemá ani 300 hodnotení a je tak málo známy. Je to skvelý film o mafií so známymi hviezdami a myslím, že aj dosť obľúbenými. Mená ako Tim Roth, Laurence Fishburne či Andy Garcia sú myslím dosť veľké dôvody na to, aby sa ľudia na tento film vrhli. Film sa odohráva v 30.tych rokoch minulého storočia, kedy mafia v Amerike upevňovala svoju moc nad všetkým. Ako správny mafiánsky film nepostráda akciu, napätie, zbrane, popravy a čo je tiež dôležité, nechýba ani skvelý príbeh. Každý milovník gangsteriek robí chybu, keď sa tomuto filmu vyhýba. ()

Reklama

alldo.raine 

všetky recenzie používateľa

Nebýt takového obsazení, vůbec na takový film nenarazím. A byla by to škoda. Miluji starší gangsterky a i když tato zrovna ničím extra nevybočuje a drží se klasiky, dva nasrané gangy proti sobě, tak je rozhodně na co koukat. Herecké výkony Tima Rotha a Laurence Fishburna jako vždy skvělé. Dobovka vybrvená taky perfekně. Do 4* hvězd mi něco málo chybí, přeci jen je člověk trochu dost zmlsanej co se týče tohoto žánru, ale krásné 3* jsou to bez debat. Mimochodem dabing Fishburna prostě sedne jak prdel na hrnec. Jsem rád, že je to stále ten stejný dabér jako například v Tajemné řece. ()

Docflash 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrá gangsterka o Harlemu 1930' a v hlavní roli Laurence Fishburne (mimochodem stejnou postavu hrál už v COTTON CLUBU 1984) jako Ellsworth Raymond "Bumpy" Johnson (1905 - 1968 ) bookmaker,drogový a alkoholový překupník a spolupracovník mafiánské rodiny Genovese a sázkařské queen Madame Stephanie St. Clair.Bumpyho soupeře Dutche Schulze (Tim Roth) nechal zavraždit 1935 Lucky Luciano(Andy Garcia ) se souhlasem dalších rodin mafie.Bumpy vládl Harlemu a mezi jeho známé patřilo mnoho slavných jmen např. Bill "Bojangles" Robinson, Lena Horne, Billie Holiday, a Sugar Ray Robinson.Za prodej heroinu byl vězněn na Alcatrazu od roku 1951 až do 1963 ,jeho postava se objevila i ve filmu 1979 Utěk z Alcatrazu nebo 2007 AMERICAN GANGSTER( hrál ho Clarence Williams III. který hrál soupeře Bumpyho v tomto filmu GANGSTER !!) zde byl jako mentor a šéf hlavní postavy pozdějšího Harlem bosse a heroinového velkopřekupníka Frank Lucase (Denzel Washiington).Bumpy zemřel na selhání srdce ve věku 62 let ,které ho postihlo v restauraci v Harlemu. ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Tak na úvod bych rád zmínil, že jsem netušil, že to natočil Bill Duke. Jde o docela slušnou gangsterku, které ovšem chybí nějaké zapamatováníhodné scény. Jediná, která mi utkvěla v paměti je ta s najatými vrahy s krumpáčem. Filmu nechybí skvělé obsazení, ale šlo z toho vyždímat víc. Hlavně ten závěr byl docela nemastný - neslaný. Viděno na AMC. 3* ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Harleme, tak jeho filmovanie prebiehalo v Chicagu. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli Gangster či Hoods. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama