Reklama

Reklama

Krstný otec II

  • Česko Kmotr II (viac)
Trailer 1

Al Pacino a Robert De Niro v hlavných úlohách druhej časti slávnej mafiánskej ságy. Mimoriadny úspech Krstného otca vo svetových kinách viedol k okamžitým úvahám o nakrútení pokračovania. Scenár, ktorý je spoločným dielom autora pôvodnej predlohy Maria Puza a režiséra, rozvíja dve dejové línie - ďalšie osudy nového krstného otca Michaela Corleoneho a začiatky mladého Vita Corleoneho v New Yorku dvadsiatych rokov. Film získal 6 Oscarov. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 019)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch filmů (potažmo trilogií), který se nepodřídí divákovi, to on k němu musí dospět. Asi nemá film smysl vidět v brzkém věku, proto jsem se na něj šetřil, abych si ho náležitě vychutnal, pochopil a docenil (a stejně to s postupícím věkem je jenom lepší). Dále asi netřeba rozepsiovat tisíckrát provařené, tehdy se zkrátka vše povedlo a film zraje jako víno. Je vlastně jedno jak je starý. Že je to právě 40 let? Jestli se film natáčel před sto lety, 60ti (děj filmu) nebo právě 40ti stejně nijak zásadně neodhadnu a naopak to pomáhá navodit pocit autenticity. PS : Pacino, De Niro? Prostě bohové...100% ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Povedlo se něco zdánlivě neproveditelného. Dokonalý film dostal ještě lepší pokračování. Ano, je to nesmyslné. Je to nelogické. Ale je to prostě tak. Propracovanější, nákladnější a vystupňované do filmařských orgií nejvyššího stupně. Vždyť jen samotné mládí Vita Corleona by samo o sobě vystačilo na bezchybný film. Ještě citově napjatější a emočně naprosto strhující - bezútěšné postavení a životní bezvýchodnost mafiánského života v nostalgicky překrásném zobrazení rodiny Corleonů, která ještě nepochopila, že časy pistolníků jsou nenávratně pryč. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vždy som mal o teba starosť, Fredo.“ Jeden z minima filmov v histórii kinematografie, ktorý je prequelom a sequelom zároveň. Úchvatný, 200-minútový gangsterský epos. Kým Michael (Al Pacino) starne a sleduje zradu (manželka Diane Keaton) i vernosť (plešivejúci consigliori Tom Hagen Roberta Duvalla) a preberá otcove gestá, mimiku a hlas, v minulosti sledujeme vzostup jeho otca (Robert De Niro v podstate hrajúci Marlona Branda – táto „rovina z minulosti“ je podrobne popísaná v Puzovej knihe, ale čo sa filmov týka, dostala sa až do dvojky). KRSTNÝ OTEC II, ktorý prišiel len dva roky po jednotke, býva často považovaný za jedno z najlepších pokračovaní (aj keď Randy Meeks si o tom myslel svoje) a aj jeho strhujúco režíroval F.F. Coppola, ktorý dostal od štúdia (na rozdiel od v dosť komplikovaných podmienkach vznikajúcej jednotky) voľné ruky. Vytvoril vďaka tomu surové, mrazivé a na 11 Oscarov nominované klasické (veľ?)dielo o ponukách, aké sa neodmietajú. Škoda, že Brando sa odmietol vrátiť do záverečnej scény; zasa raz na rozbroje medzi hercom a štúdiom doplatili nevinní diváci. Ale tak už to v živote chodí. 5*, ale áno, absolútne fantastické retrospektívy s De Nirom sú top. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Prvním dílem vydělal Coppola těžký prachy a na "dvojce" je to znát. Rozmáchlá výprava, stovky stovky komparzistů, ale někam se vytratily emoce. Zejména v první půli je dějová linie s Michaelem Corleonem poměrně nezajímavá. Naopak vzpomínky na Vita Corleona jsou působivé, je požitek sledovat tehdy ještě málo známého De Nira. Všechny mé výčitky vzaly za své závěrečnou třetinou a emočně vypjatým koncem. Nezapomenutelný je poslední záběr na tvář Michaela Corleoneho, na muže obtěžkaného tíživým svědomím s vráskami pod očima a šedivějícími vlasy, na muže, který získal moc, ale ztratil lásku. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako jednotka a neuveriteľne dlhé a rozťahané. To čo mi vadilo, už pri jednotke (dlhá minutáž) sa tu v dvojke ešte o ďalšiu pol hodinu predlžuje. Nevadia mi dlhé filmy a prvý diel ma bavil, akurát mu chýbalo väčšie tempo. No dvojka, ktorá je s časti prequel aj sequel zároveň (čo oceňujem), nemá taký pútavý príbeh ako mala jednotka. A dokonca ani postavy. Zatiaľ čo Brando alebo Caan mali zaujímavé napísané postavy, tu už nie sú. Teda jedna tu je v mladšej verzii a De Niro ju hra výborne. Vlastne jeho prequelová dejová linka ma bavila viac ako ta hlavná. Pohlaď do minulosti ponúkne mladého Corleonea a jeho cestu ako sa pomaly vypracoval a dostal k moci. No hlavná dejová línia s jeho synom (Pacino je znova perfektný) nemá taký dobrý príbeh. Skutočne len minimum vecí ma tu zaujalo, vraždy tiež neuzemnia ako pri prvom filme a nič strhujúcejšie, okrem záveru sa snáď ani nestane. Hromada pomalých scén a dialógov tento film u mňa zabila. 50% - 2* ()

Galéria (171)

Zaujímavosti (73)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1974 v New Yorku. (Varan)

Súvisiace novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (viac)

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

27.05.2012

V červnu se diváci mohou těšit na tři klasické perly stříbrného plátna s tématem „drsní muži“ – Rocky, Zjizvená tvář a Hodný, zlý a ošklivý. Všechny tři uvedené filmy bude možné vidět pouze během… (viac)

Reklama

Reklama