Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Posledné recenzie (3 300)

plagát

Chudiatko (2023) 

Jimmy Kimmel to na Oscaroch pomenoval vtipne a presne- "Práve ste videli všetky zábery z Chudáčkov, ktoré je možné odvysielať v televízii..." Úvod ma chytil, prvých 10-15 minút bola atmosféra naozaj ala Frankenstein...,Výkon E. Stone bol fajn, ale u mňa to na Oscara nebolo, no na druhej strane prečo nie? Postupne sa však postava Belly začne meniť, čo je stále v poriadku, veď to je hlavná linka príbehu. Po scéne s uhorkou, ktorá jej robí dobre tam dole..., to však začína škrípať. Venovať sexualite pár scén a dialógov ok, ale tretinu filmu? s takmer pornografickými scénami? Prestavoval som si solídnu a precítenú drámu s útokom na emócie, no ostal som úplne chladný a s pribúdajúcimi minútami ma film zaujímal čoraz menej. Emma Stone ako herečka ok, ale robiť z nej sexsymbol a ženu z ktorej sú všetci muži paf? Ok, každý máme nejaký vkus, ale Emma Stone nie je Monica Bellucci ani Charlize Theron ani ,ani , mohol by som pokračovať. Ak ma niečo zaujalo tak postava "stvoriteľa", ktorú stvárnil W. Dafoe. Na ich vzťahu, odlúčení a poznávaní sveta sa dalo stavať, ale režisér Lanthimos zvolil pre mňa osobne veľmi pochybný prístup. Nechápem vôbec nominácie tohto filmu a už vôbec nie úspech, ktorý zožal. Film na jedno pozretie. Zásadne bez detí!!!, nenechajte sa zmiasť názvom, ktorý deti priláka k obrazovke! 60%.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Duna je bezpochyby veľkolepý projekt a Denis Villeneuve hviezdne režisérske eso, ktorý do projektu nalákal množstvo hviezdnych mien. Po toľkých ospevných recenzíách mi neostalo nič len sa presvedčiť na vlastné oči a sánka mi teda, bohužiaľ, nepadla. Mám pocit, že je film dosť preceňovaný. Vo všeobecnosti je to výnimočný sci-fi projekt, na ktorom sa dá stále stavať, druhá časť končí tak, akoby tu trojka mala byť už zajtra. Osobne ma to veľmi nenadchlo, myslel som, že pri dĺžke takmer 3 hodiny sa príbeh uzavrie. Akosi nemám chuť na ďalšie pokračovanie, neviem o čom by malo byť, no možno sa mýlim. Vizuál je nádherný, Zimmerova hudba dokonalá, ale nejak mi tak chýbali emócie, ktoré sú dosť dôležité pre film, ktorý tlačí na osud z každej strany. Treba si povedať na rovinu, že film je naozaj emočne chladný jak psí čumák, čo je pre mňa osobne najväčší problém filmu. Režisér sa nevyhol niekoľkým hluchým miestam a myslím, že film zostrihať o nejakých 20 minút by nebolo na škodu. Množstvo rečí o tom či je Paul vyvolený alebo nie, hromada dlhých a spomalených záberov, to všetko nepomáha filmu, ktorý by mal odsýpať jedna radosť, skôr máte pocit, že toho na tej púšti už bolo dosť. Film rozhodne má kvalitu, oplatí sa ísť do kina, ale nemajte prehnane veľké očakávania ako ja. +++Na zážitku mi nepridalo ani 17 minút reklám pred filmom a brutálna cena vstupného 9,70 eur, pri ktorom si treba sakra dobre premyslieť na aký film do kina idete. +++ Film 80%.

plagát

Vyproštění 2 (2023) 

S prvým dielom som bol spokojný, aj keď som nikdy nebol a asi ani nebudem fanda Chrisa Hemswortha. Dostaneme požehnanú dávku akcie po ktorej je ten dlhý úvod tak trochu na smiech. Myslím, všetku tú snahu ukázať nám Chrisa ako človeka, ktorý sa musí liečiť, rehabilitovať, odpočívať... No o pár minút si nechá ruky drviť oceľovou tyčou, hneď na to zmasakruje asi 30 ruských agresívnych väzňov, prežije niekoľko tesných výbuchov, nespočetné množstvo osobných súbojov a ..., popri tomto sú aj Arnoldove a Stalloneho staršie akčňáky reálnejšie filmy. Technická úroveň filmu je výborná, súboje majú šťavu, ale menej je niekedy viac. Najväčší problém však vidím v tom ako z divákov robia tupé ovce...Po zuby ozbrojený vrtuľník priletí z Gruzínska do Rakúska? ,len tak? Cez krajiny NATO? Rakúska polizai v úlohe štatistov, nevedia strieľať, nekomunikujú, nedokážu uzavrieť mesto? Gruzínci si v pohode autom opustia Viedeň, kurva kde sú na cestách hliadky?? Myslím, že stačilo málo, aby ten film bol ako tak uveriteľný, len to niekto musí chcieť. Keď vypnete mozog, film si užijete. 60%.

Posledné hodnotenia (5 463)

Duna: Časť druhá (2024)

17.03.2024

Vyproštění 2 (2023)

13.03.2024

Oscar 2024 (2024) (relácia)

12.03.2024

Zlé časy v El Royale (2018)

12.03.2024

Zimné prázdniny (2023)

08.03.2024

Chudiatko (2023)

07.03.2024

Zóna záujmu (2023)

05.03.2024

Bunker (2022)

01.03.2024

Pętla (2020)

29.02.2024

Reklama

Posledný denníček (39)

Sagan loves movies. We love Peter Sagan!

Je neuveriteľné čo všetko toho roku dokázal Peter Sagan. Obhájiť titul majstra sveta to nie je len tak a ako vždy nie je to len hocijaké víťazstvo. Každé víťazstvo dokáže niečím okoreniť, talentom, vtipom, gestom, čímkoľvek, akokoľvek , Peter je nielen majster sveta ale i veľký šoumen. My na csfd máme radi filmy a Peter je bezpochyby veľký fanda, známe sú jeho videá s Forrestom Gumpom https://youtu.be/fHqpjawKk9w alebo Vlkom z Wall street https://www.youtube.com/watch?v=UZuZ-z3sKVU . Najnovšie ma potešil Pomádou https://youtu.be/UYUZIW0kEPM  a hlavne videom "Life is like a movie" , kde jasne dokazuje lásku k filmom. Vieme o ňom , že ide hlavne po filmoch Leonarda di Capria, videl ich všetky a známa je historka z jeho detstva, keď ako chlapec nútil svoju sestru , aby s ním opakovane chodila do kina na Titanic... Reklamu akú robí Slovensku je na nezaplatenie, takého borca sme tu dlho nemali a možno mať nebudeme.  Nominovaný už bol za všemožné výkony, raz toho oscara https://youtu.be/HtM6FYKcQvQ možno naozaj dostane! Sagan je majster sveta, Sagan je šoumen, Sagan je movieman!

Sagan loves movies. We love Peter Sagan!