Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Posledné recenzie (3 305)

plagát

Nezlomní (2024) 

Plagát k filmu rozhodol o tom, že sme išli do kina práve na tento film. Nevedel som o ňom vôbec nič, dokonca ani že vôbec existuje. Režisér skôr priemerných snímkov sa ani tentokrát nijako extra nepredviedol. Príbeh je zaujímavý a rozhodne stál za sfilmovanie, ale réžia bola nepresvedčivá, rovnako ako tradične priemerný M. Wahlberg.  O vytrvalostných pretekoch sa toho veľa nedozvieme. Kamera v prvej polovici filmu chaotická, roztrasená, scény neprehľadné, krátke a s rýchlym strihom, akoby nebol čas zastaviť sa a ukázať divákovi v kľude ako to vyzerá na každom stanovišti. Od momentu keď sa na scéne objaví pes je film lepšie stráviteľný, ale to nie je zásluha režiséra. Je to jednoducho tými psími očami, pre ktoré väčšina z nás urobí čokoľvek. Dialógy mi prišli vo väčšine odfláknuté, klišovité a v mnohých prípadoch aj trápne. V závere potešia fotky skutočných postáv aj skutočného psa. Šlo to urobiť lepšie? Jednoznačne áno, ale keď s deťmi do kina tak je to dobrá voľba. Moje hodnotenie je priemerné, ale chápem aj vyššie hodnotenia užívateľov, ktorím psie oči zatemnili zdravší úsudok, čo plne chápem, sám mám psa a takmer som dal štyri hviezdy, ktoré si bohužiaľ film objektívne nezaslúži. 60%.

plagát

Rúcho (1953) 

"Hlavne buď Riman a buď čestný muž. Nikomu nedôveruj, iba sebe a spi s mečom po boku..." Taký typický zástupca hollywoodskych veľkofilmov, aké sa v tých časoch vo veľkom točili. Tento zaujme mladým R. Burtonom a sympatickou Jean Simmonsovou, no hlavne svojou výpravnosťou a veľkými davovými scénami, na ktoré dnes nemá nikto peniaze. Príbeh je pomerne zaujímavý, no s pribúdajúcimi minútami jeho atraktivita klesala, čo je trochu škoda, pretože sa rozbiehal veľmi slušne. Prikláňam sa k slabším štyrom hviezdam. 70%.

plagát

Zlatý útek (2022) 

Nestáva sa často, aby som písal recenziu ako prvý, ale beriem to... Jedno musím uznať príbeh je atraktívny, myslím ako reálna udalosť a možno ako tak aj scenár na papieri. O niečo horšie je to samozrejme s prevedením. Nepoznám detaily reálnej udalosti, ale mal som pocit, že si ju filmári trošku prikreslili, hlavne v akčných scénach. Našiel som tam niekoľko trápnych momentov i nejaké chabé pokusy o humor( mladý zamestnanec banky- tajtrlík), ktoré jednoducho nefungovali, ale čo je horšie vo vážnom vojnovom žánri ani nemajú, čo hľadať. Nemecký major, vyzeral skôr ako Žid v nemeckej uniforme, čo je možno na druhej strane dobre, pretože vždy kritizujem, že každý nemecký dôstojník má orlí nos a modré oči...Ešte horšie na tom bol nórsky veliteľ, ktorý vrieskal ako idiot, robil trápne grimasy a púšťal hlášky typu "Ja som vojak, kto je viac"... Aby toho nebolo málo akčné scény sú síce celkom slušné, ale napätie, ten adrenalín v naháňačkách sa na diváka preniesť nepodarilo. Celkovo taký nevýrazný priemer, ktorý výrazne nesklame, ale ani ničím nenadchne, pritom potenciál bol obrovský, taká udalosť si jednoducho sfilmovanie pýtala, ale určite to chcelo lepšieho režiséra. O peniazoch to nebolo, tie bolo na filme vidieť. 60%.

Posledné hodnotenia (5 474)

Rúcho (1953)

14.04.2024

Nezlomní (2024)

14.04.2024

Zlatý útek (2022)

08.04.2024

1883: The Road West (2022)

03.04.2024

1883 (2021) (seriál)

31.03.2024

Vládcovia nebies (2024) (seriál)

28.03.2024

Jeden život (2023)

28.03.2024

Tichá radosť (1985)

28.03.2024

Mladá dáma (2024)

28.03.2024

Reklama

Posledný denníček (39)

Sagan loves movies. We love Peter Sagan!

Je neuveriteľné čo všetko toho roku dokázal Peter Sagan. Obhájiť titul majstra sveta to nie je len tak a ako vždy nie je to len hocijaké víťazstvo. Každé víťazstvo dokáže niečím okoreniť, talentom, vtipom, gestom, čímkoľvek, akokoľvek , Peter je nielen majster sveta ale i veľký šoumen. My na csfd máme radi filmy a Peter je bezpochyby veľký fanda, známe sú jeho videá s Forrestom Gumpom https://youtu.be/fHqpjawKk9w alebo Vlkom z Wall street https://www.youtube.com/watch?v=UZuZ-z3sKVU . Najnovšie ma potešil Pomádou https://youtu.be/UYUZIW0kEPM  a hlavne videom "Life is like a movie" , kde jasne dokazuje lásku k filmom. Vieme o ňom , že ide hlavne po filmoch Leonarda di Capria, videl ich všetky a známa je historka z jeho detstva, keď ako chlapec nútil svoju sestru , aby s ním opakovane chodila do kina na Titanic... Reklamu akú robí Slovensku je na nezaplatenie, takého borca sme tu dlho nemali a možno mať nebudeme.  Nominovaný už bol za všemožné výkony, raz toho oscara https://youtu.be/HtM6FYKcQvQ možno naozaj dostane! Sagan je majster sveta, Sagan je šoumen, Sagan je movieman!

Sagan loves movies. We love Peter Sagan!