Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Krimi

Denníček (13)

Cinema 2019

 

Bohemian Rhapsody - 90% Po dvoch mesiacoch čo tento film bežal v kinách som sa po novom roku k nemu konečne dostala tiež. A stálo to za to! Piesne od Queen som vždy zbožňovala a hlavný herec je veľký sympaťák, preto nebol dôvod vynechať túto návštevu v kine. A odchádzala som naozaj nadšená, bavilo ma všetko od kamery, strihu, scenáru cez všetkých hercov. Jediné čo mu vytknem je asi to že sa naozaj nedržali pravdivých informácií a upravili si niektoré veci pre seba. Inak veľká spokojnosť. Spolu s A Star is Born moji najväčší kandidáti na Oscarov.

 

Trhlina - 80% Knihu som čítala už pred nejakým časom a dokázala mi vyvolať zimomriavky. Na filme sa mi páčilo ako sa to snažili docieliť cez soundtrack a musím podotknúť, že na to šli naozaj dobre aj keď som dúfala vo viac scén pri ktorých vás nadvihne zo stoličky (pri jednej som sa naozaj vydesila). Druhá polovica filmu, kde sa už dostali na povestný Tribeč, ma bavila omnoho viac pochopiteľne a páčila sa mi mrazivá atmosféra ktorá z toho plynula. Režisér sa s tým pekne vyhral, dronové zábery a hmla okolo hlavných postáv to pekne vykresľovala. Sprvu sa mi nepáčil výber hercov ale uprostred filmu som musela uznať, že lepšie vybrať asi ani nemohli. Každopádne som odchádzala veľmi spokojná aj keď si niečo pre film upravili, v tomto prípade mi to nerobilo najmenší problém. Mohlo to byť trošku viac desivejšie. Za mňa ale veľká spokojnosť!

 

Captain Marvel - 55% Komiksová jednohubka pred príchodom druhého pokračovania Avengerov. Samuel pobavil, Brie potešila vo finále svojími plnými schopnosťami. Za mňa spokojnosť ale mohlo to byť záživnejšie a čakala som viac od toho ako to prezentovali.

 

Avengers: Endgame - 90% Po 11 rokoch ukončenie toľkých prepracovaných príbehov vyvrcholilo v poslednú kapitolu. Rozlúčili sme sa s postavami ktoré budovali Avengerov od ich ranných začiatkov a že bolo ťažké povedať im zbohom. Avšak Kapitán si zaslúžil presne takýto koniec aký mu pripravili. 3-hodiny ubehli v kine neskutočne rýchlo aj keď začiatok sa trochu vliekol čo na druhú stranu chápem, keďže sa všetci snažili vyrovnať so stratou polovice populácie svojich priateľov a rodiny. Príchodom Ant-Mana to však nabralo rozbeh aj keď ma mrzela menšia absencia Captain Marvel. No v poslednej záverečnej bitke sa predviedla ako sa patrí aj spolu s ostatnými obživenými. Najvtipnejší však bol Thor a.k.a. Big Lebowski :D Prvý diel ma bavil o trochu viac svojím svižnejším tempom ale spokojnosť veľká a tak za mňa je to 5*.

 

Aladin - 75%

 

The Hustle - 55%

 

Spider-Man: Far From Home - 55%  Klasicka marvelovka, až na koniec ktorý ma prinútil ostať sedieť s otvorenými ústami, mi to prišlo ako klasicky akčný film kde exploduje a ničí sa kopec vecí .  

 

Once Upon a Time in Hollywood - 70%

 

The Hustlers - 75% Jediný film kde bolo ešte pár voľných miest, pôvodne som neplánovala naň ísť ale veľmi príjemne ma prekvapil! JLo ktorá má 50 rokov s perfektnou postavou točiacou sa okolo tyče ako nič a jej sestry okrádajúce chlapov z wall street . Perfektne zvolený soundtrack a nenudila som sa,film ubehol naozaj rýchlo. Za mňa príjemné prekvapenie a preto 4*

 

Joker - 100% - Temný, duševne chorý človek ktorého spoločnosť nechápe a tvári sa, že je normálny ako my ostatný zatiaľ čo vo vnútri trpí a hnije zaživa ... tak som videla Jokera ja v kine. Jednoznačne perfektný výkon Phoenixa ktorý si snáď odnesie domov Oscara za túto rolu do ktorej dal naozaj všetko. S režisérom natočili vynikajúci film o vzniku najnebezpečnejšieho nepriateľa Batmana, možno pre niekoho bola prvá polhodina nudnejšia ale v tomto prípade mi to nevadilo. Práveže som bola zvedavá čo všetko sa mu stane , že ho to zmení na na zloducha a komornejšie tempo to pekne vykreslilo .... a skôr bolo desivé sledovať koľko ľudí sa jedným krvavým činom pridalo na jeho stranu a vyzdvihlo ho ako svojho hrdinu ktorý ich povedie na čele proti autoritám.

 

Zombieland 2 - 80 % - A sme tu opäť po 10 rokoch a znovu sme dostali hlášky na ktorých sa človek nasmeje so starou partiou, príbeh jednoduchý ale čo tam potom keď vám dajú to čo chcete čiže humor, akčné scény kde zombiekov killujú jedna radosť a ako čerešničku na torte ružovú a tak trochu blbú Zoey Deutch. ZA mňa veľká spokojnosť.

Cinema 2018

 

Jumanji: Welcome to the Jungle - 80 % (2x) S prvým filmom by som to neporovnávala, ale človek sa vie naozaj skvelo zabaviť vďaka ústrednej štvorici. Jack Black je neskutočne vtipný ! Trochu menej klišé scén a dala by som pokojne aj päť hviezdičiek.

 

I, Tonya - 80 % Skvelé herecké výkony, prekvapilo by ma keby tento film nemá toľko nominácií na oscara koľko má! Odporúčam!

 

The Shape of Water - 80 % Veľmi som sa na tento film tešila, už len tým aký netradičný mi prišiel z trailerov a dostala som presne to, čo som aj čakala. Aj keď bol koniec trochu predvídateľný, v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Všetci herci boli skvelý ale najmä Sally.

 

Black Panther - 55 % Vizuál skvelý, niektoré efekty však mohli byť trochu lepšie spracované. Hlavný herec je naozaj veľký sympaťák, na ktorom vidieť, že sa vžil do svojej role a plne si ju užíva, tú skromnosť mu úplne žeriem z ruky. No hlavný záporák ma však nezaujal natoľko, ako som dúfala aj keď výber herca nesklamal a dĺžka filmu mohla byť pokojne omnoho kratšia. Ale potešil veľmi Winter Soldier v podtitulkovej scéne a krásny soundtrack (https://www.youtube.com/watch?v=WMFAsidiQfc). Neodchádzala som však z kina tak nadšená, ako po niektorých iných marvelovkách. 

 

Tomb Raider - 40 % Hru som hrala, staršie filmy s Angelinou som videla niekoľkokrát a patria medzi moje obľúbené. Čo dodať ako len, že som veľký fanúšik filmov v ktorých sa vyskytuje archeológia, hľadajú sa stratené predmety či mestá. Takže bolo povinnosťou ísť aj na novú Laru Croft do kina, s výberom herečky som bola spokojná už od začiatku ale akosi som mala problém nechať sa uniesť dejom. Chýbal mi tam akýsi magnet ktorým ma film do seba vtiahne, bude ma zaujímať čo sa bude diať ďalej a vyvolá vo mne pocity obáv o samotné postavy ... avšak tu som sa ničoho takého nedočkala. Pre mňa - film na jedno pozretie. Obávala som sa kvôli efektom  a áno v pár situáciach som mala dojem, že hrám znovu hru ale bolo to lepšie ako v traileroch.

 

Red Sparrow - 50 % Mám rada takéto typy filmov- agenti, špióni cestujúci po svete, ktorí sú dva kroky pred nepriateľmi. Tak trochu som dúfala a čakala v bojové scény, ale Volavky sa predsa len zameriavajú a používajú iné zbrane aby dosiahli čo chcú. Neurazilo ale úplne ani nenadchlo.

 

Mary Magdalene - 80 % V kine som sa ocitla viac menej náhodou a som rada že sa mi to takto pošťastilo. Akosi som nemala ešte možnosť vidieť Rooney Mara na plátne a v tomto príbehu ma úplne očarila svojím výkonom. Hudba mohla byť pre mňa trochu výraznejšia, no keď už sa objavila tak krásne dotvorila a zvýraznila určite dialógy so silnými myšlienkami, najmä v prípade Ježiša, ktorého stvárnil skvelý herec Joaquin. Za mňa veľká spokojnosť a odporúčam.

 

Ready Player One - 100 % Dostala som od filmu presne to, čo som aj očakávala. Veď kto by už len nechcel navštíviť svet vo virtuálnej realite kde je možné prakticky všetko keď ste už znudení realitou ? 

 

Rampage - 30 % Dve hviezdičky za Jeffrey D. Morgana a pár vtipných hlášok.

 

Avengers: Infinity War - 100 % (2x) Film na ktorý sa čakalo 10 rokov. A že sa to tým bratom Russoovým podarilo! Len keby sme tak dlho nemuseli čakať na pokračovanie. Najmä po takom cliffhangery, ktorý nás núti klásť veľa otázok a ostať sedieť s otvorenými ústami, zatiaľ čo naskočili titulky. Ale ja také konce môžem. Čo sa týka filmu samotného, veľká spokojnosť s hudbou (aj keď zo všetkých marveloviek zatiaľ u mňa vyhráva soundtrack k Capovi:WS), s efektami, dejom a dokonca aj tá stopáž (dve hodiny a pól!) ubehla naozaj veľmi rýchlo. Pri toľkom počte postáv najviac, aspoň z môjho pohľadu, vynikol Thor, ktorý mal naozaj dobrú motiváciu (mali ju všetci, ale no uznajte!). Sklamalo však žalostne málo Capa a Buckyho (aj keď to chápem pri toľkom počte postáv), no vynahradili mi to linkou Wandy s Visionom! Čo dodať asi už len veľká spokojnosť, aj ohľadom záporáka a jednej postavy ktorá sa tam objavila zčista jasna a ktorú asi nikto nečakal - bod pre teba Marvel Studio.

 

A Quiet Place - 89 % Je to horor? Objavilo sa tam pár momentov pri ktorých ma nadvihlo zo sedačky, ale asi by som to nešpecifikovala ako taký horor (nie ako Cunjuring). Každopádne som si tento viac-menej tichý film užila do poslednej scény! Skvelý soundtrack využitý presne v momentoch kedy ho bolo treba, výborní herci - najmä ústredná dvojica (Emily a John). Ani neviem ako a 90 minút ubehlo ako voda. Určite sa k nemu opäť vrátim.

 

Deadpool 2 - 70 % Aj keď jednotka ma bavila o dosť viac.

 

Ocean´s 8 - 70 % Čakala som zlú verziu pôvodných Dannyho parťákov, ale mňa to prekvapivo bavilo! Sandra B. a Cate B. pre mňa ústredná dvojka, čo ťahala celý film ale aj zvyšné herecké obsadenie nebolo vôbec zlé. Len tomu chýbal šmrnc. A celý priebeh krádeže, som čakala o trochu zaujímavejší. No ak natočia pokračovania rada naň zájdem. Taká oddychovka.

 

Tag - 55% Vtipná komédia, ktorá by nebola zas tak vtipná keby niet Jeremyho R. ktorý v okamihu ako nastúpil na scénu si kradol každú jednu scénu len pre seba! Nebyť jeho otravnej hereckej manželky, znesiem veľa, ale toto bolo aj na mňa dosť. A samozrejme úžasná Isla Fisher, ktorej mohli dať pokojne aj viac scén! Každopádne, odporúčam.

 

Jurassic World: Fallen Kingdom - 15 % Jediné plus bol Chris Pratt.

 

Ant-Man and the Wasp - 80% Omnoho lepšie ako prvý diel, najmä vtipnejšie - Louis! Ten chlap by mal mať vo filme omnoho viac priestoru! A bola som veľmi milo prekvapená zo záporáka, konečne niekto kto nechce zničiť celý svet alebo ovládnuť ľudstvo. Ďakujem! Príjemná zmena naproti iným filmom, ale zas nie je to ani na päť hviezdičiek. No Ant-Man získal moje sympatie.

 

Mamma Mia: Here We Go Again - 80% Páčilo sa mi to akosi viac ako prvý diel, nemala som chuť preskočiť niektoré časti (alebo to možno bolo aj tým že v kine sa to proste nedá :D). Pekne vyvážené scény minulosti s prítomnosťou, dobrí herci a pár vtipných miest. Lily James ma znovu uchvátila, ako to tá žena robí! Nádherné prostredie Grécka a do toho piesne od Abby ... pokojne si to pustím znovu tentokrát doma aby som si mohla zatancovať na rytmy spolu s nimi :-)

 

Loving Pablo - 60% Nebolo to zlé, ak keď sa mi páčil viac herecký výkon Penelope než Javiera, ktorý si ale na druhú stranu prešiel značnou telesnou premenou aby sa viac podobal Pablovi. Taký klasický životopisný film, nenadchne ale ani neurazí.

 

Mission Impossible: Fallout - 80 % Vždy sa teším na nový diel tejto akčnej série. Preto keď som videla trailer na už šieste pokračovanie s Tomasom a.k.a. Ethanom Huntom vedela som, že návšteva kina je povinná. Ale neviem prečo to celé muselo byť tak komplikovane podané, po chvíli som sa celá zamotala; kto kde s kým prečo ako? Kamera skvelá, akčné scény úžasné - milujem tie s motorkami - taktiež skvelý herci, ale predsa ma Rogue Nation bavil omnoho viac. A jeho sviežejšie podanie. Ale na prípadné pokračovanie určite zájdem do kina.

 

The Meg 3D - 55 % Čakala som väčšiu hlúposť ale prekvapivo som sa ani chvíľku nenudila a bolo to miestami aj vtipné. A to nie som veľký fanúšik Jasona Stathama, týmto filmom si však u mňa asi spravil reputáciu. Aj keď prvá polovica filmu ma bavila viac, potom to skĺzlo do typického amerického akčného filmu. A to ich neustále prepadávanie cez palubu ...

 

The Spy Who Dumped Me - 10 % Toto mala byť komédia?! Pretože som sa pri každej novej scéne obávala čo za trápnosť na mňa vyskočí tentokrát. Jedna hviezdička za Sama H. a za akčné scény. Viac si tento film nezaslúži a to tam hrá moja obľúbena Kate M. no ani tá nemala veľa šťastia na dialógy v tomto prípade. Príšerný film a po prvýkrát vo svojom života som ODIŠLA z kina!

 

The Predator - 75% Hneď na začiatku ste hodený do akcie čo je naozaj veľmi dobrý ťah zo strany tvorcov, nie sú okolo žiadne zbytočné omáčky (opäť palec hore). Herci veľmi sympatický, aj keď na Oliviu M. som si chvíľu zvykala ale potom sa slušne predviedla. Zvyšok partie cvokov boli - aspoň pre mňa - všetko skvelé napísané charaktery a vôbec by mi nevadilo, keby všetky prežili ale no .... Finále mi prišlo už trošku natiahnuté zbytočne, pokojne mohlo byť kratšie avšak pekne si nadbehli na prípadne pokračovanie. Ešte keby im dali trochu väčší rozpočet na lepšie CGI (vesmírne psy!). Pokojne by som si ho pozrela znovu, po dlhej dobe fajn akčný film pozretí v kine.

 

A Simple Favor - 85 % Nie je to žiaden komplikovane originálny počin, ale mňa to naozaj bavilo! Proste som vypla hlavu, užívala si perfektné výkony - Blake Lively! - a nechala sa vtiahnuť do príbehu. Navyše skvele zvolený soundtrack, za mňa na výbornú. Nemám veľmi čo vytknúť.

 

Venom - 50% Nebolo to zlé (čakala som horší film už len kvôli recenziám) ale nebolo to ani nič úžasné a nezabudnuteľné. Prvú polhodinu ste sa trochu nudili a čakali kedy už konečne príde ten Venom. A on prišiel, bol vtipný ale predsa len ste čakali že to bude väčší hajzlík a záporák ako sľubovali. Akčné scény boli dosť roztrasené čo zamrzelo ale Tom Hardy to ako vždy zachraňoval aj keď toho novinára by som mu len veľmi ťažko uverila :D Ostatné postavy som pretrpela a to svedčí o všetkom. Pri poslednej scéne som mala dojem že ju rýchlo dotočili len kvôli pokračovaniu a v podtitulkovej scéne nám  predstavili záporáka kvôli ktorému (a Tomovi samozrejme) by som išla do kina.

 

A Star is Born - 85 % Wow! Tak po prvé, nečakala som, že Gaga je tak dobrá herečka! A keď ho postavíte k Bradleymu tak z toho vznikne dvojica na ktorú som sa chcela dívať dlhšie než len dve hodiny. Navyše bez toľkého makeupu a crazy oblečenia je to naozaj krásna žena s úžasným hlasom. Za mňa veľká spokojnosť, len tá druhá polovica filmu sa akosi začala vliecť, preto o jednu hviezdičku dolu. Každopádne si tento film rada opäť pozriem vo voľnom čase.

 

First Man - 50% Presvedčila ma ústredná dvojica a príbeh. Ale bolo to tak nudne poňaté, respektívne asi mi nesadol štýl prerozprávania filmu. Zo všetkých hercov ma najviac presvedčila pani Armstrongová (Claire F.) ktorá si kradla každú scénu pre seba. Z ľahkých driemot ma prebralo až pristátie na Mesiaci ktoré malo svoje čaro a veľmi dojemný moment v určitej chvíli. Ale na viac ako tri hviezdičky to nevidím.

 

Aquaman - 75% Ano, je to lepšie než doterajšie filmy od DC a to najmä kvôli Jasonovi M. ktorý tejto postave dodáva charizmu a bez neho by to bolo myslím aj trošku nudné. Ale Wonder Woman ma bavila o niečo viac. Každopádne na pokračovanie určite zájdem tiež.

Cinema 2018

Cinema 2017

 

 Všetko alebo nič - 55 % Veľmi milé prekvapenie zo slovenskej produkcie. Pauhofová je stále moja top sk herečka.

 Logan - 85 % Dôstojná rozlúčka s legendou komiksového sveta.

 John Wick 2 - 75 %

 Beauty and the Beast - 80 %

 Ghost in the Shell - 75 %

 Power Rangers - 60 %

 Cuky Luky Film - 30 %

 Guardians of the Galaxy Vol. 2 - 85 %

 King Arthur : Legend of the Sword - 55% Film s najlepším soundtrackom za rok 2017!

 Pirates of the Caribbean : Salazars Rache - 45%

 Wonder Woman - 75 % (2x)

 The Mummy - 60%

 Baywatch - 20 %

 HHhH - 40%

 Rough Night - 40 %

 Spiderman Homecoming - 55 %

 War for the Planet Apes - 80 %

 How to Be a Latin Lover - 50 %

 Dunkirk - 85%

 The Big Sick - 100% Asi prvý romantický film pri ktorom som nebola nútená neustále prevracať očami nad otravným klišé. 

 Baby Driver - 100 % Skvelý soundtrack! Skvelí herci, réžia, scenár! Jeden z naj filmov pre mňa za rok 2017.

 The Hitmans Bodyguard - 75 %

 Čiara - 80 % Nečakala som, že sa mi to bude tak páčiť, ale stalo sa.

 American Made - 85 %

 The Dark Tower - 30 %

 Kingsman: The Golden Circle - 95 %

 Geostorm 3D - 50 %

 Thor: Ragnarok - 85 % (3x)

 Murder on the Orient Express - 50 %

 Justice League - 30 %

 Wind River - 85 % Smutný príbeh, úžasný Renner, nádherná príroda, skvelý film! Odporúčam každému.

 What happened to Monday - 40 %

 Star Wars: The Last Jedi - 25 %

Cinema 2017

Cinema 2016

 

 The Hateful Eight - 95 %

 Deadpool - 98 %

 Červený kapitán - 35 %

 Batman vs Superman : Dawn of Justice - 50 %

 The Jungle Book - 60 %

 Captain America : Civil War - 98 %

 X-Men : Apocalypse - 60 %

 Warcraft - 100 %

 Anthropoid (51. MFF KV) - 90 % 

 I am Hero (51. MFF KV) - 70 %

 Captain Fantastic (51. MFF KV) - 100 %

 Swiss Army Man (51. MFF KV) - 50 %

 Tower (51. MFF KV) - 95 %

 Ghostbusters - 80 %

 Suicide Squad - 85 %

 Me Before You - 95 %

 War Dogs - 80 %

 Sully - 100 %

 Magnificent Seven - 50 %

 Kubo and the Two Strings - 80 %

 Inferno- 50 %

 Doctor Strange - 85 %

 Arrival - 100%

 Fantastic Beasts and Where to Find Them - 85 %

 Office Christmas Party - 50 %

 Sing - 80 %

 Assassin´s Creed - 50 %

Cinema 2016

Warcraft

Perfektný film natočený podľa mojej obľúbenej hry a navyše s tak úžasným soundtrackom, že ho musím počúvať neustále :

No Time For Caution

V súčastnosti môj asi naj počúvanejší soundtrack, pretože Hans Zimmer a Interstellar.

Marvel's Phase 1 & 2

Pretože je to súhrn mojich vôbec najobľúbenejších filmov :

Captain America: The Winter Soldier

 

Po vzhliadnutí tohto traileru som sa na daný film potešila ešte viac než kedykoľvek predtým :

 

,,Most of the intelligence community doesn't believe he exists. The ones that do call him the Winter Soldier. He's a ghost, you'll never find him..." [Natasha Romanoff]

Šťastné a Veselé!

 

 Tak by som vám všetkým rada popriala krásne prežitie Vianoc :)

Šťastné a Veselé!

Today is…

 

... The Day of the Doctor!!!!!!

Today is…

The Day of the Doctor

GERONIMO !!!!!!!!!!!!!