Reklama

Reklama

Já, hrdina

(festivalový názov)
  • Japonsko I Am a Hero (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život nesmelého autora komiksov Hidea (Jó Oizumi) sa kompletne zmení, keď sa obyvatelia jeho mesta začnú vplyvom neznámeho vírusu meniť na krvilačné monštrá. Takmer každý sa nakazí, ale Hideo sa dostane medzi vyvolených, ktorým sa podarilo utiecť. Spolu s mladou Hiromi (Kasumi Arimura) sa vydajú na vidiek v snahe vyhnúť sa kontaktu s nakazenými. Zdanlivo bezpečným útočiskom sa im stane nákupné centrum, ktorého obyvatelia ich ochotne prijmú medzi seba. Ich nový príbytok však nie je až taký bezpečný, ako by sa mohlo zdať. Okrem problémov s nakazenými ich totiž čakajú problémy s osobami, ktoré sa ešte nenakazili, ale situácia ich zasiahla iným spôsobom. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (33)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Senzační zombijárna plná akčních scén a brutality propracované tak dokonale, že dokáže v jistých situacích dokonce i pobavit. Plusové body dávám rovněž za skvělý nápad u zombie provadějící své běžné činnosti a tím jistým způsobem i často loví, což rovněž pobaví. Ačkoli vývoj osobnosti hlavní postavy se zdál být dosti všední a spíše průměrný, ve výsledku to vlastně dobře zafungovalo. Hrdina se nakonec našel a připravil ohromnou krvavou lázeň. Dalé se mi moc líbila postava Hiromi, která zde měla skvělé scény a tak mne trochu mzelo, že přes všechnu svoji sílu byla upozaděna a většinu filmu prospala nebo se o ni musel někdo starat. V hodnocení však svádím vnitřní souboj zda udělím čtyři a nebo pět hvězd. 83% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Život nesmelého autora komiksov sa kompletne mení vtedy, keď sa obyvatelia jeho mesta začnú meniť vplyvom neznámeho vírusu na krvilačné monštrá. Takmer každý sa nakazí, ale Hideo sa dostane medzi šťastlivcov, ktorým sa podarilo utiecť. Spolu s mladou Hiromi sa vydajú na vidiek v snahe vyhnúť sa ďalším problémom s nakazenými. Zdanlivo bezpečným útočiskom sa im stane nákupné centrum, ktorého obyvatelia ich ochotne prijmú medzi seba. Ich nový príbytok však nie je až taký bezpečný, ako by sa mohlo zdať. Okrem problémov s nakazenými ich totiž čakajú problémy s osobami, ktoré sa ešte nenakazili, ale situácia ich zasiahla iným spôsobom. - Som až šokovaný tým, ako málo pozornosti sa tomuto parádnemu Zombie hororu dostalo. Až prekvapivo vydarená kombinácia hororu a akcie, kedy je v centre diania hlavne nešikovný Hideo, ktorý svoju úlohu zahral velmi presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie bolo tiež vydarené. Oceňujem odvahu tvorcov ísť do toho naplno. To znamená, že v scénach, v ktorých má byť krv, je krvi až nadmerne vela, a to sa u hororu v posledných rokoch velmi často nevidí. Prekvapilo ma niekolko neopozeraných nápadov v rámci Zombie subžánru, ako napríklad ability z ich života pred nakazením alebo pokúsanie dieťaťom a jeho následné efekty. To ma núti spomenúť aj špeciálne efekty. Samozrejme sa nedá poprieť obrovské množstvo použitých digitálnych prvkov, ktoré však vo výsledku na hororového fanúšika nebudú pôsobiť zle, pretože krvi je obrovské množstvo, takže naša najväčšia túžba bude uspokojená a to, že občas strieka krv trochu neprirodzeným spôsobom, nebude až takým problémom. Masky Zombie boli spracované efektívne a taktiež kreatívne. Pochváliť musím ešte aj hudbu, ktorá sa do akčných scén správne hodila. Je zjavné, že v Ázii si začínajú v posledných rokoch uvedomovať, že tie ich ohrané duchariny ludí za tie roky prestali baviť a snažia sa priniesť na scénu niečo nové a dodať tomu trochu ich zaujímavej kultúry. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Trochu to pripomina Zombieland, ktory je ale ovela lepsi film. Hlavny hrdina je looser a akonahle vypukne zombie apokalypsa, tak sa stane hrdinom. Bohuzial ten looser nie je nicim zaujimavy alebo zabavny a celkovo filmu chyba humor. Nezasmial som sa ani raz. Ostatne stranky filmu su v pohode. Kvalitne triky, par solidnych akcnych scen a mnozstvo stavnateho gore. Ale mna nezaujala ziadna postava, takze som sa dost rychlo zacal nudit. 4/10. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Mokrý sen všech přestárlých otaku. Co víc si přát od života, když je člověk sebezahleděný zahořklý loser a dávno oslavené třicáté narozeniny dávají tušit, že život už lepší nebude a že oproti původním snům se nikdy nedostaví uznání, věhlas a vyšší plat? Globální apokalypsa se pak stává nikoli koncem světa, ale vítaným restartem, kde jako první pochcípají všichni otravní známí a pracovní kolegové a k dobru přijde i doposud jen výstřední a okolím nechápaný koníček. Aby byla iluze dokonalá, nesmí chybět ani trofej v podobě školačky, která je současně touženým objektem, křehkou kráskou potřebující ochranu i superzabijáckou zbraní v jednom. Zatímco dříve postapokalyptická fikce sloužila k aktualizaci mýtických vyprávění a zestárlých žánrových kategorií jako třeba westernů, v "I Am a Hero" se stává ventilací zapšklosti a frustrací domněle nadřazených nerdů vůči každodenní realitě, která tak ostře kontrastuje s fantaskními příběhy, které hltají. Fakt, že tuhle marnost někteří zahraniční komentátoři japonské kinematografie považují za jeden z lepších titulů loňského roku, pouze dokládá, v jaké mizérii se dříve vyhlášená filmová produkce nachází. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Odlišný spôsob prezentácie zombie apokalypsy, ktorý vďaka maskám či správaniu nakazených, zrejme málo kto ocení. Tí, ktorí sú denno denne kŕmení množstvo hororov to poteší, lebo predsa len: "I Am A Hero" má napriek totožnej schéme daného subžánru, svoje vlastné, odlišné znaky, ktoré osviežia fanúšikovské očakávanie. Tí, ktorí občas zavítajú, ba dokonca by sa dalo povedať, že doslova zablúdia do nášho sveta, budú hodnotiť kokotiny. Neviem ako vy, no já im tú slepotu prajem. Prirovnal by som to k mojim schopnostiam ako predajcu áut. No mohol by som poúčať "autičkárov", keď som sa ešte len minulý rok naučil rozlíšiť Alhambru od Sharana? Za mňa občas vtipné, občas krvavé, no hlavne, od prvej tretiny doslova v jednom tempe dostatočne zábavné. Je to taká zmes kadečoho, čo už niekde bolo k vzhiadnutiu, no mne tento kúsok náramne chutil, a čo si myslia ostatní, mi je u prdele. P.s.: Ďakujem užívateľovi "Gyrphos123" za tip ( .. kurva aké tu má byť i/y??? :D .. ) - 75% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (1)

  • Film je natočen podle mangy, která začala vycházet v roce 2009 a dodnes se vytváří další komiksy, celkem jich vyšlo dvacet. Film popisuje události prvního komiksu. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama