Reklama

Reklama

Pred dvetisíc rokmi v Egypte sa veľmi ambiciózna princezná Ahmanet (Sofia Boutella) chystá na prevzatie vlády v krajine po svojom otcovi a pre naplnenie svojho cieľa sa neváha spojiť s temnými silami a vykonávať veci, z ktorých tuhne krv v žilách. Za svoje činy bola potrestaná mumifikáciou zaživa a pochovaná tak, aby ju nikto nenašiel. O dvetisíc rokov neskôr sa v mieste jej večného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeologička Jenny Halsey (Annabell Wallis). Tí nešťastnou náhodou objavili Ahmanetin sarkofág, ktorý nechala Jenny urýchlene previezť do Londýna k ďalšiemu skúmaniu. Jenny pracuje pre tajnú organizáciu Prodigium, ktorej cieľom je prenasledovanie a odchyt nebezpečných monštier. Riaditeľom Prodigia je Dr. Jekyll (Russell Crowe), ktorý má v tomto smere pomerne bohaté skúsenosti. Lenže lietadlo prevážajúce múmiu prekliatej princeznej sa zrúti k zemi krátko pred pristátím a na miesto určenia už nedoletí. Nickovi sa akoby zázrakom podarí katastrofu prežiť, nakoniec ale zistí, že smrť v troskách lietadla by bola pre neho vykúpením. Princezná Ahmanet sa vďaka jeho nepremysleným činom prebudí a túži po nadvláde nad svetom. K tomu ale potrebuje aj svojho domnelého osloboditeľa – Nicka. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 3

Recenzie (883)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ak sa chcete len pobaviť a blahosklonne prehliadnete pár klišé alebo hlúpych dialógov, potom môžete byť úplne kľudne spokojní. Akcie je tu dosť, pekné efekty, nejedna scéna vie skutočne vystrašiť a herecké osadenstvo úspešne zachraňuje čo sa dá. Navyše je tu jedna sexi múmia (Sofia Boutella), z ktorej nemáte až tak strach, ale najradšej by ste ju pretiahli. Tom Cruise odvádza svoj štandardný výkon, vo väčšine snímkov je prevažne sebavedome suverénny. Herecké výkony zodpovedajú obsadeniu, efekty sú príjemné a pár plusových bodov získava Múmia za občasnú strašidelnosť. A tvorcovia ešte zaslúžia pochvalu za to, že mali dostatok súdnosti, aby film nerobili dvojhodinový - nedaj bože viac, ako je dnes v móde. Áno, kritizovať sa tu dá mnohé, ale nie je to zapotreby. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Hm, tak teda nie. Škoda. Múmie s Brendanom Fraserom mám rád, ale toto sa na ne v žiadnom prípade nechytá. Dokonca ani na tú čudnú čínsku trojku. Má to pár momentov, hlavne úvod v štýle Uncharted, zopár scén s hororovým nádychom a súboj Toma Cruisa so zombíkmi, ale celkovo je to nemastná-neslaná, nenápaditá, zdanlivo lacná a tmavá (aby nebola vidieť slabšia kvalita trikov) zlátanina. Film postupne upadá až do úplnej otravnosti, vtipy nefungujú a Russell Crowe je v "hulk" móde dosť trapas. Plus teda mám dojem, že by tomu dark univerzu s klasickými monštrami stokrát viac pristala zvyčajná viktoriánska éra. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Už mi dávno žiadny film nepripomenul, aké je skvelé, keď faktor dobrodružstva funguje. Prvá pólka filmu disponuje so skutočným napätím a očakávaním diváka, čo sa stane v ďaľšiom momente. Hlavne pasáž s odkrývaním "väzenia" a lietadlovej prepravy ma zašrubovalo do sedadla. Od vstupu do laboratória to začne byť nekonkrétne, miestami nechcene smiešne, a scenár zrazu nevie, čo chce divákovi povedať, a hlavne, čo je potreba vysvetliť, aby to dávalo zmysel. Malo to našlapnuté výborne, no skončilo to pre mňa viac, než rozpačite. Scenár, scenár, scenár... Pravdepodobne sa všetko vysvetlí až v ďaľších dieloch, a s tým aj tvorcovia počítali. Len aby nebolo neskoro... | Atlas Praha, 7.6.2017 | ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po náleze vzácnej múmie princeznej Ahmanet je jej telo pripravené na prevoz do Londýna, kde sa dostane do rúk expertov. Nálezci však ešte netušia, že s otvorením jej sarkofágu prebudili aj krutú kliatbu, kvôli ktorej bola princezná pred tisíckami rokov usmrtená a zaživa pochovaná. Kliatba teraz zastihne každého, kto s múmiou príde do kontaktu, a jediný, kto ju môže zastaviť, sú Nick (Tom Cruise) a Jenny (Annabell Wallis), ktorí celú túto akciu začali. - Ja osobne som od toho očakával absolútne nepozeratelnú záležitosť, ale príjemne ma prekvapilo to, ako to celé dopadlo. Je to dosť zábavné a chémia medzi postavami tu funguje perfektne. Aj keď herci nie sú hororoví, bol som s nimi spokojný, teda až na výnimku Russella Crowea, ktorý hrá katastrofálne. V malej úlohe sa objavil aj môj oblúbený Javier Botet, ktorý ničí všetky prihlúpnuté CGI efekty lavou zadnou a pomaly sa začína objavovať v každom horore, ktorý v Hollywoode vzniká. Múmia je atraktívna, aj keď by mi vôbec nevadilo, keby dostala viac priestoru. S maskami sa tiež mohli tvorcovia trochu viac pohrať a namiesto nezmyselných CGI efektov by bolo lepšie investovať práve do tejto oblasti. Nie je to nič prevratné, ale ak do toho pôjdete bez očakávaní, dá sa na to pozerať a zabaviť sa. + Javier Botet + herečka z Steel Trap a Annabelle + herec z Final Destination 5 + herec z The Autopsy of Jane Doe a Don't Hang Up + herec z Open Windows + herec z The Rezort ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Co Vám mám vykládat. Nejdřív jsem si myslel, že se Tom Cruise posral, když se rozhodl pro remake dvacet let starého dobrodrůža s Brendanem Fraserem, abych následně zjistil, že se nejedná o remake této trilogie, ale o remake úplně kryptohistorický Mumie, která měla premiéru snad už skoro před sto lety. Dobře, odpustil jsem si a říkal jsem si, že na film budu koukat jinou optikou. A koukal jsem na něj optikou klasickýho hloupýho dobrodružství, kde divák vůbec netuší, co se děje, ale za to se docela příjemně baví. Je to takové to nenásilné dobrodružství na způsob Lary Croft. Námět je hrozná kravina, natočené je to kupodivu dobře a akční scény jsou vysloveně skvělé. Tom Cruise je tu s Jakem Johnsonem ten haha element, Russell by tu vůbec nemusel být, ale, co bych rád vypíchnul, tak hlavním opěrným bodem filmu jsou Sofia Boutella a Annabelle Wallis. Když už nic jiného, tak na ně koukat musí být radost snad každýho chlapa. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (25)

  • "Vtáčí útok" na lietadlo by v skutočnosti vo výške 3 a pol kilometra nebol možný. Tak vysoko nelietajú. (MikaelSVK)
  • Mumie měla být prvním snímkem z propojeného filmového vesmíru Dark Universe od studia Universal, ve kterém by se představila nejslavnější hororová monstra. Následovat měly remaky filmů Bride of Frankenstein (1935), Invisible Man (1933) a Frankenstein (1931). Studio dokonce před premiérou Mumie zveřejnilo společné foto všech potvrzených herců pro tento vesmír (Tom Cruise, Russel Crowe, Sofia Boutella – Mumie, Javier Bardem – Frankensteinovo monstrum, Johnny Depp – Neviditelný muž). Avšak díky nedostačujícím tržbám studio od tohoto plánu upustilo. (CrypzzXD)

Súvisiace novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (viac)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (viac)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (viac)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (viac)

Reklama

Reklama