Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Tom Clancy's Jack Ryan (viac)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(30)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (104)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Studený čumák. Do jeho hlavy by ste chceli skočiť na návštevu, ale určite by ste v nej nechceli dlhodobo žiť. Po skvelej prvej sérii sa dočkal druhej, ktorá žiaľ bola o poznanie slabšia. Zato obsahovala úžasne absurdné akčné finále; Nobelovu cenu tomu ministrovi z amerického Ministerstva zahraničných vecí, ktorý TOTO vysvetlí verejnosti, médiám, svojim politickým oponentom atď. Michael Kelly druhej sezóne brutálne šéfuje (určite si ho pamätáte ako šéfa SBS-károv zo Snyderovho Úsvitu mŕtvych). Akcie je v oboch sériách málo, ale keď už, je zvládnutá na úrovni. Poteší exotická výprava (lokácia strieda lokáciu: púšte, džungľa...). Žiaľ, tretia séria dokázala, že je dobre, že ňou bol seriál ukončený. Paradoxne jej kožu sčasti zachránil šialený „česko-slovenský“ WTZF fíling: nemalá časť sa natáčala u nás a ešte väčšia je dejovo priamo situovaná do ČR v čele s odvážnou prezidentkou-otcovrahyňou (!). Tretia sezóna je plná šialeností (českú prezidentku chráni JEDEN skorumpovaný bodyguard, ktorý keď sa ju rozhodne zabiť, tak proste ostatným bodyguardom povie, aby za nimi nešli, odvezie ju na osamotené miesto a tam sa ju pokúsi zavraždiť) a nelogickostí (komandu v autoservise ani len nenapadne, že by sa osoba mohla ukrývať v montážnej jame). Krasinski a spol. to mysleli dobre a áno, Jack Ryan ani v Clancyho knihách určite nebol žiadnou tupou akčnou figúrkou, ale toto je ozaj nuda. Záverečná tvrtá séria bola kratšia o dve epizódy a samého ma zarazilo, že bola taká kvalitná, až som začal ľutovať, že piata zrejme nikdy nevznikne. Netvrdím síce, že finálna sezóna bola geniálna, ale bola fakt dosť dobrá, konzistentná, medzi postavami vládla skvelá chémia a nikto nás neotravoval za pačesy pritiahnutými česko-slovenskými chujovinami. Michael Peña tomu v závere veľa dal. ()

AlfaNumerO 

všetky recenzie používateľa

Tak prvně, pohled Kravíhoxischtu odpovídá tak kocourovi v botách ze Shreka, ne ošlehanému agentovi CIA. Jako jeho Femme fatal obtloustlá Abbie Cornish. Prezident USA s vizáží narkobarona. Casting opravdu místy špatný vtip. Celá zápletka pak poměrně laciná, plná tisíckrát viděným klišé, hraná šíleně na náhodu a dopředu předvídatelná a plná blbin a nelogičností. Šéf oddělení CIA islámista. Milenka Kravíhoxichtu shodou náhod epidemioložka pracující v nemocnici, kam je odvezen prezident po... nebudu spoilovat. Komunikace hlavních antagonistů a jedné z dcer přes videohru. Tohle má být Tom Clancy nebo pohádka na dobrou noc bandě lobotomií prošpikovaných hlav? WTF. Samotné vyvrcholení 1. série poměrně slabé. Jak tohle může mít 82%. Druhé sérii šanci rozhodně nedám s ohledem na to, že je hůř hodnocená než první a ta mě většinu času nebetyčně srala. 51% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

__1.séria__ Tento seriál som zhltol ako malinu, prisadol a za jeden deň prvú sériu pozrel, som sa od toho nemohol odtrhnúť. Dosť pôsobivo natočené, dobré obsadenie, vyhrotené scénky, úderná účelová akcia, ušité na dnešnú dobu. Je tam cítiť že to bolo v schopných rukách tvorcov ako Morten Tyldum. /95%/ __2.séria__ Po výbornej prvej sérii, riadny pád dole. Strašne nesúrodé, prvý diel ešte ako tak ale potom to postupne pláva na banálnosti, nemá to takú údernosť, hlavne záverečný diel je ako vystrihnutý z Ramba, som čumel ako puk ako hravo likvidujú venezuelskú prezidentskú ochranku priam vystrihnuté ako z béčkového filmu. /65%/ __3.séria__ Strašne ničotne utahané vákuum. Bojoval som s tým čo to dalo ale po niekoľkých suchých dielov som to vzdal. Strašne prázdne, dejovo úplne suché béčko, bez zápalu, iskry. Bál som sa toho od začiatku a tak to aj dopadlo. Už záver druhej série išiel dosť do kytiek. 3. Sériu som chcel vidieť hlavne kvôli našim lokáciam. /30%/ ()

dragon94 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím 2*. Důvod je prostý.. nedokázal jsem to dokoukat. Skončil jsem po třetí epizodě. Seriál mě sice tématem celkem chytil, ale všechno mi přijde tak nějak nuceně provedené a dost často za vlasy přitažené. Žánrově jsem viděl dost podobných seriálů, a v tomhle jsem nenašel nic, co by nějak vyčnívalo nad ostatníma. Naopak je to o třídu horší. Pokud vás seriál chytil přidejte si k hodnocení 1 max. 2 hvězdičky. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca záležitosť, ktorú trochu kazí málo úderné finále. Plus asi dvakrát sa tam stane, že Ryan príde s "geniálnym" riešením, ktoré divákovi docvaklo dobrých 10 minút predtým. :) Inak lahoda, má to srdce, herci výborní, akcia dobre natočená a celkom šikovne sa to vyjadruje k aktuálnym globálnym problémom. ()

Galéria (164)

Zaujímavosti (35)

  • Písnička, která hraje v kasínu, je „Human“ od Rag'n'Bone Man. V 17. minutě hraje z gramofonu „Never Tear Us Apart“ od INXS. Ve 23. minutě hraje „Bladi“ od K Rhyme Le Roi & Khaled & Freeman. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v úvodu, je „The Safety Dance“ od Men Without Hats. Ve 40. minutě hraje „Big Ol' Truck“ od Toby Keitha. (Duoscop)
  • Syrská pevnost, ve které žije Musá bin Sulejmán (Ali Suliman), je ve skutečnosti Kasbah Oumness, nacházející se přibližně deset kilometrů jižně od marockého města Marrákeš. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (viac)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (viac)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (viac)

Reklama

Reklama