Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
  • USA The Flash (viac)
Trailer 5
USA, (2014–2023), 129 h 32 min (Minutáž: 41–44 min)

Réžia:

Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Jesse Warn, Doug Aarniokoski (viac)

Hrajú:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Patrick Sabongui, Robbie Amell, John Wesley Shipp (viac)
(ďalšie profesie)

Série(9) / Epizódy(184)

Po oblíbeném televizním hitu Arrow přichází nový superhrdina! Pod seriálem Flash je podepsaný stejný tvůrčí tým, který je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City. Barry je obyčejný mladík se srdcem hrdiny, který neváhá pomoci těm, co to zrovna potřebují. Když byl ještě dítě, jeho matka byla zavražděna a otec falešně obviněn, odsouzen a uvězněn. Tehdy se ho ujal detektiv West (Jesse L. Martin). Barry vyrůstal v rodině policisty společně s jeho vlastní superchytrou dcerou (a Barryho vysněnou dívkou) Iris (Candice Pattonová). Ale když se nečekaně stává obětí tragické nehody ve výzkumných laboratořích S.T.A.R., najednou zjišťuje, že má neuvěřitelné schopnosti a že se dokáže pohybovat rychle jako blesk. Díky tomu se s pomocí výzkumného týmu z laboratoří S.T.A.R. stává opravdovým superhrdinou. Pod dohledem vizionářského miliardáře Harrisona Wellse (Tom Cavanagh), expertky na biogenetiku Caitlin Snowové (Danielle Panabakerová) a vždy pozitivně naladěného Cisca Ramona (Carlos Valdes) začne Barry testovat hranice svých superschopností. Využívá je k boji proti zločinu, aby už nikdy nikdo nemusel mít podobně tragický osud jako jeho rodina. Bok po boku s adoptivním otcem detektivem Westem, jeho domýšlivým parťákem detektivem Eddiem Thawnem (Rick Cosnett) a Iris, která studuje kriminální psychologii, chrání obyvatele Central City proti mnoha různým superpadouchům – včetně těch, kteří získali zvláštní schopnosti podobně jako on. A když je nejhůř, vypomůže zkušenější superhrdina Arrow! Barry Allen alias Flash pečlivě tají svou skutečnou identitu a kromě toho, že je nejrychlejší široko daleko, dokáže překonat čas a nahlédnout do minulosti i budoucnosti. Sympaťák s úsměvem na tváři se konečně může posunout v životě dál… A to fakt hodně rychle! (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa 66pepo66 k tomuto seriálu (13)

The Man in the Yellow Tie (2022) (S08E18) 

Ja neviem či mi niečo uniklo  Diggle bol po konci Arrowa súčasťou nejakého iného seriálu, ale tá jeho krátka dejová linka, ktorá mala hrať na city bola veľmi násilná, skoro až smiešna. Neskutočne z toho bolo cítiť, že je to tam nasilu vopchané len preto, aby sa tá krabička nejakým spôsobom dostala k Eabordovi. A to, že má raz svoju pôvodnú tvár a raz tvár Harrisona, tak to ani nejdem komentovať, pretože mám z toho po tých 8 rokoch neskutočný zmätok už. V každom prípade, aj cez tie lacné cgi triky, ktorými sa Flash vyznačuje od tretej série musím uznať, že táto časť bola pomerne slušná. Len škoda, že sa tvorcovia nechcú držať prvej a druhej série, ktoré boli najlepšie a žiadne iné ich doteraz neprekonali. Nechápem prečo z toho museli urobiť takú smiešnu detskú verziu Flasha. Snáď sa to nejako zmení a začnem tento seriál po rokoch pozerať preto, že ma baví a teším sa na ďalšie časti a nebudem to pozerať iba zo zvyku, ktorý som si vytvoril. ()

Wednesday Ever After (2023) (S09E01) 

Odhodlal som sa k finálnej sérii a začiatok veľmi slušný. No niektoré tie scenáristické prvky sú tak strašné. Dúfam, že James Gunn bude mať dohľad aj nad seriálmi a od DC už nikdy nevznikne nič tak detinské ako je Flash od tretej série či Arrow po pár sezónach. O Supergirl a ostatných hovnách ani nejdem písať. Flash ale slušný, no tie scény komparzu, kde stihli vopchať modliacu sa aziatku a gay pár? To je asi nejaký vtip. :D A ten ich výkon ani nehovorím. Krátka pasáž z časti, ale ako toto môže odrežírovať nejaký režisér a ešte to tam aj ponechať. A ešte v takejto forme. Nechápem. ()

Hear No Evil (2023) (S09E02) 

Celkom ma prekvapuje hodnotenie prvých dvoch častí poslednej série. Pri pohľade na všetky tie podpriemerné časti, ktorými sa musel divák prehrýzť mi príde, že je toto ako nejaké znovuzrodenie. Jasné, stále to má tie svoje detinské chvíľky, ale veľa sa toho zmenilo. Síce som to podrobne neskúmal, no zdá sa mi, že za kamerou konečne sedí/stojí ktosi schopný! Efekty vyzerajú o čosi kvalitnejšie a HLAVNE, tie DIALÓGY sú KONEČNE na istej úrovni! Možno to tu bombujú diváci malým hodnotením už iba z nudy a princípu, ale musím povedať, že akokoľvek dopadne táto séria, tak úvod ma veľmi slušný. Ba čo viac, nová postava v seriály sa mi veľmi, veľmi pozdáva. Kiežby sa CW rozhodlo experimentovať tak pred 5 rokmi a dokázalo do seriálu vniesť viacej dospelosti. Chápem, že CW sa asi zameriava skôr na mladšie publikum a počíta s tým, že každú sezónu pritiahne záujem nových teen divákov, no predsa... je škoda, že sa touto cestou nevydali oveľa skôr. Prvá a druhá séria boli takmer dokonalé, pretože boli veľmi dobre vyvážené humorom, akciou, ako aj dejom, ktorý sa budoval kvalitne od prvej časti. Záporák bol tiež na vysokej úrovni a je škoda, že po prvej časti tretej série to všetko tak pokazili. Hádam môžem iba dúfať, že podobne ako Arrow, tak aj Flash sa svojou poslednou sériou rozlúči so cťou. ()

Rogues of War (2023) (S09E03) 

Ďalšia obstojná časť, až na posledných 10 sekúnd... ()

The Mask of the Red Death, Part 1 (2023) (S09E04) 

To je tak príšerný výkon od Javici., ale tak strašný. Absolútne žiaden rešpekt a strach z nej nejde, práve naopak. To naozaj museli tak šetriť na hereckom obsadení? Fakt sa na konkurzoch nenašiel nikto schopnejší? ()

The Mask of the Red Death, Part 2 (2023) (S09E05) 

Javici je naozaj strašná herečka, respektíve úloha zápornej postavy jej vôbec nepasuje. Je skôr smiešna a tá jej mimika a gestá? Som rád, že sa to vyriešilo tak, ako sa to vyriešilo. ()

The Good, the Bad and the Lucky (2023) (S09E06) 

Asi by som dal radšej tri hviezdy, ba možno aj dve, no rozhodol som sa pre štyri. Dôvod? Keď si odmyslím, že to bola zbytočne rozťahaná časť o postavách, ktoré nie sú zaujímavé a sú to postavy vedľajšie, tak to bolo scenáristicky zvládnuté dobre. Len mi príde neuveriteľné, že vytvorili celú časť o niečom, čo sa dalo pekne zhrnúť do piatich minút nejakej časti. A mimochodom, čo za matka by sa rozhodla dať prednosť samotnému bývaniu v meste a navštevovať svoje dieťa iba cez víkendy. Akože toto naozaj nechápem a vôbec sa to nepodarilo. Mám pocit, že jediný dôvod prečo nechcem túto časť potopiť je Mark a Khione. Ich časť v seriály je zaujímavá. No ide o finálnu sériu a tak nechápem, že po prvých kvalitných častiach to pomaly zase upadá. Arrow toto zvládal vo finále bravúrne a bavil som sa od prvej časti až po jej poslednú. ()

Wildest Dreams (2023) (S09E07) 

Ďalšia časť, ktorá slúži ako vata? Nechápem a nerozumiem. Ale opäť, scenáristicky zvládnuté dobre. Pekná myšlienka a ako aj predchádzajúce časti, Mark a Khione zase raz najzaujímavejšia časť. Len nechápem prečo nemôžu budovať príbeh, ktorý sa potiahne celou sériou a do toho strčiť tieto side stories. Namiesto toho sme tu mali postavu, na ktorú si už ani nepamätám a netuším či sa objavila vo Flashovi, alebo nejakom inom seriály z Arrowverse. Asi znova trochu nadhodnocujem. ()

Partners in Time (2023) (S09E08) 

Celkom slušná časť, spomedzi posledných troch rozhodne najlepšia, hoci na prvý pohľad sa v nej toho veľa nestalo. Ale to odhaľovanie Flashovej identity mi už začína vadiť. A tie otravné flashbacky taktiež. Áno, je to posledná séria, ale potrebujeme naozaj vidieť všetky tie záblesky minulosti? Príde mi ako keby tvorcovia vlastne nevedeli kam smerujú a čo chcú dosiahnuť. Posledné tri časti boli doslova vatou tejto série. ()

A New World: Part 1: Reunions (2023) (S09E10) 

Naozaj dobrá časť, snáď aj lepšia ako predchádzajúca. Ale ten scenár niekedy... nikdy by sa nejaký manželský pár nesprával k niekomu cudziemu tak, ako v tejto časti. Pôsobilo to veľmi umelo, násilne, len aby to nejako zapasovalo do príbehu. Ale áno, pri pohľade na to všetko, slušné. Len ma to núti premýšľať nad tým, čo sa pokazilo od druhej časti tretej série, že tá kvalita seriálu šla tak rapídne dolu. Iba čo mi to dalo pripomenúť na kvality v začiatkoch. Malo to veľký potenciál, veľký... ()

A New World: Part 3: Changes (2023) (S09E12) 

Zo Cecile urobili teda peknú trúbku. Netuším ako vyzerajú americké rodiny, ale ak sa snažia tvorcovia pretlačiť deťom ideu, že takýto vzťah je v poriadku, tak ďakujem pekne. Matka, ktorá si vyberie prácu a superhrdinstvo pred manželom a 5 ročnou dcérou? To fakt nie je v poriadku. A ešte tu máme potom ostatné postavy, ktoré sa jej akože snažia nahovoriť, že to je úplne v pohode. A čo sa týka New World. Pekné, že to rozdelili do štyroch častí, ale prečo sa tým nezaoberá celá séria? Aký význam mala Red Death pre seriál? Aký význam mala tá trojdielna vata o Cecile, Allegre či zlodejke cestujúcej v čase. Naozaj nechápem. Táto séria je skrátená asi o 10 častí a predsa tvorcovia akosi nevedia ako ten čas správne využiť. Aj preto je vlastne dobre, že Flash po tých deviatich rokoch končí. ()

A New World: Part 4 (2023) (S09E13) 

Neodpustím si, aby som sa rozlúčil s Flashom inak ako s 5 hviezdičkami, nech už kvalita finále či série ako takej bola, alebo je, akákoľvek. Veľa veci ma hnevá, veľa vecí mi vadí, ale za veľa vecí som aj vďačný. Bolo to zvláštnych deväť sezón, ktoré mali svoje vzostupy aj pády, ale tie najobľúbenejšie postavy zostávali. Grant Gustin je pre mňa perfektná voľba na Barryho a budem rád ak ho ešte niekedy uvidím v nejakej zaujímavej role. Mrzí ma, že seriál po prvých dvoch vynikajúcich sériách nedokázal nadviazať na ich kvalitu aj v nasledujúcich sériách, ale tak už to niekedy býva. Teraz som už zvedavý na to, čo si pre nás prichystá James Gunn a či už uvidíme Flasha v seriálovej, alebo filmovej podobe, snáď to bude stáť zato. Hádam len bez Ezru MIllera, ale to je už úvaha na inokedy. Ďakujem Grant za stvárnenie Barryho, bol si super. ()

Súvisiace novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (viac)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (viac)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (viac)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (viac)

Reklama

Reklama